Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

Τελετή υποδοχής των πρωτοετών σπουδαστών της ΑΕΝ Ηπείρου - Φωτογραφίες

Αποτέλεσμα εικόνας για αεν ηπειρου πρεβεζαΧθες (5/12) πραγματοποιήθηκε στην Πρέβεζα η τελετή υποδοχής των πρωτοετών σπουδαστών της ΑΕΝ Ηπείρου στην οποία παραβρέθηκε και ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης.

Την ημερήσια διαταγή διάβασε ο Διοικητής της ΑΕΝ κ. Παύλος Τιφτικίδης, χαιρετισμό απεύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου, ο Δήμαρχος κ. Νίκος Γεωργάκος, ο Βουλευτής Πρέβεζας της Ν.Δ κ. Στέργιος Γιαννάκης και ο Διευθυντής Σπουδών κ. Παντελής Κίκερης ενώ ο κ. Πλακιωτάκης μίλησε για τον προσανατολισμό του Υπουργείου στο τμήμα που αφορά την αναβάθμιση της Ναυτιλιακής Εκπαίδευσης.

Ο διοικητής της ΑΕΝ υπογράμμισε ότι η πρωτιά σε παγκόσμιο επίπεδο της Ελληνικής Εμπορικής Ναυτιλίας στηρίζεται πρωτίστως στην τεχνική κατάρτιση των στελεχών των πλοίων και ιδιαίτερα των αξιωματικών. «Οι εξελίξεις στον τομέα της τεχνολογίας θα πρέπει να μας βρουν έτοιμους για κάθε νέα πρόκληση, καθώς απαιτούν συνεχή εξέλιξη επιμόρφωση και προσαρμογή δια μέσω των απαραίτητων εξειδικευμένων γνώσεων. Αυτές οι εξειδικευμένες γνώσεις τα απαραίτητα εφόδια θα πρέπει να κατορθώσουν οι ακαδημίες μας να τα παρέχουν στο μέγιστο βαθμό στους έλληνες αξιωματικούς στο μέγιστο βαθμό κι αυτός είναι ο στόχος της ακαδημίας μας. Η σταδιοδρομία στη θάλασσα, το επάγγελμα που επιλέξατε, δεν θα πρέπει να το δείτε ως επάγγελμα ευκαιρίας. Είναι τεράστια και βαριά η κληρονομιά για όσοι από σας παραλάβετε τη σκυτάλη, ώστε να καταφέρει να διατηρήσει η ναυτιλία μας την παγκόσμια πρωτιά. Η ζωή του Έλληνα ναυτικού είναι δύσκολη είτε στο ταξίδι είτε στο λιμάνι. Κακουχίες, Κακοκαιρίες, απομόνωση, περισυλλογή, επίμονη εργασία, έλλειψη οικογένειας και τόσα άλλα. Πλην όμως η ικανότητα των ναυτικών μας να αντιμετωπίζουν όλα τα παραπάνω και να φέρνουν εις πέρας την κάθε αποστολή, πλέοντας με ασφάλεια τους παρέχει μια γλυκόπικρη γεύση ικανοποίησης ότι έφεραν εις πέρας την αποστολή τους», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Τιφτικίδης.

Ο Διευθυντής σπουδών της Ακαδημίας εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου Παντελής Κίκερης απευθύνοντας το δικό του καλωσόρισμα, υπογράμμισε μεταξύ άλλων : «Σήμερα σας υποδεχόμαστε στις παλιές, αλλά φιλόξενες εγκαταστάσεις. Αυριανοί πλοίαρχοι καιν συνάδελφοι, πρέπει να γνωρίζετε ότι το επάγγελμα που επιλέξατε είναι ένα επάγγελμα διαφορετικό από τα συνηθισμένα και είναι για δυνατούς χαρακτήρες. Έχει μεγάλες απαιτήσεις, μεγάλες υποχρεώσεις , είναι σύγχρονο και απαιτεί πολλές και ποικίλες γνώσεις. Θέλει όμως καρδιά και δείξατε ότι την έχετε με αυτή την επιλογή σας. Θάλασσα είναι ο χώρος που ο Έλληνας μεγαλούργησε από αρχαιοτάτων χρόνων. Κράτησε ζωντανό τον πολιτισμό μας, τις ρίζες μας, την κουλτούρα και τη διέδωσε σε όλο τον κόσμο. Η θάλασσα είναι συνυφασμένη με την Εθνική μας ανεξαρτησία πάντα συνδεδεμένη με την πρόοδο, την ευημερία και την οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας.»

Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης μιλώντας για την ΑΕΝ Ηπείρου «Ήθελα να δω ο ίδιος τη Σχολή από κοντά γιατί ένα από τα πρώτα μου μελήματα αλλά και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ήταν και είναι η επένδυση στη δημόσια ναυτική εκπαίδευση. Στη δημόσια ναυτική εκπαίδευση όπου στα χρόνια που θα έρθουν θα απαιτηθούν ποιοτικοί αξιωματικοί αλλά και κατώτερα πληρώματα για να μπορέσουμε να κρατήσουμε την ελληνική ναυτιλία στην πρώτη θέση σε παγκόσμιο επίπεδο, να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στον ισχυρό ανταγωνισμό, κυρίως όμως στις αλλαγές που θα προέλθουν στη ναυτιλία μας τα επόμενα χρόνια, όπου θα ισχύσουν νέοι περιβαλλοντικοί κανονισμοί, νέοι κανονισμοί λειτουργίας και βέβαια νέοι αυτοματισμοί και οι νέοι αξιωματικοί καλούνται να ανταποκριθούν σε αυτές τις νέες συνθήκες» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Υπουργός και πρόσθεσε πως έχει ήδη συγκροτηθεί από το Υπουργείο, επιτροπή η οποία θα περιοδεύσει σε όλες τις Ακαδημίες της χώρας με σκοπό την καταγραφή των αναγκών και των προτεραιοτήτων, έτσι ώστε να μπορέσουν να αναβαθμιστούν σε υλικοτεχνικές υποδομές αλλά και σε ανθρώπινο δυναμικό.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από την τελετή.


Δείτε εδώ όλα τα νέα για τους υποψήφιους σπουδαστές των ΑΕΝ.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


2 σχόλια: