Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

Υφυπουργός Παιδείας: Στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης θα ενταχθεί η Νοσηλευτική Διδυμοτείχου

Αποτέλεσμα εικόνας για Υφυπουργός Παιδείας: Στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης θα ενταχθεί η Νοσηλευτική ΔιδυμοτείχουΤο τμήμα Νοσηλευτικής Διδυμότειχου που σήμερα ανήκει στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος (ΔΙ.ΠΑ.Ε.) με έδρα την Θεσσαλονίκη και αποτελεί παράρτημα του, θα ενταχθεί στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο εφόσον είναι σύμφωνη η γνώμη και των δύο Πανεπιστημίων, ανακοίνωσε χθες (25/11) στη Βουλή ο υφυπουργός Παιδείας Β. Διγαλάκης.

Ειδικότερα, ο υφυπουργός Παιδείας, αρμόδιος για τα ΑΕΙ, απαντώντας κατά τη συζήτηση σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης του βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελή στη Βουλή ανακοίνωσε τα εξής:

“Θα πάρω την ευκαιρία από κάτι που είχαν πει στη συνέλευση του Τμήματος Νοσηλευτικής, η οποία προτείνει τη μεταφορά του παραρτήματος Νοσηλευτικής, ως Τμήμα στη Σχολή Επιστημών Υγείας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και άρα, να υπάρχουν οι συνέργειες και επίσημα και σταθερά με την Ιατρική του Δημοκρίτειου, αλλά και γεωγραφικά το λογικό θα ήταν η Νοσηλευτική στο Διδυμότειχο να ενταχθεί στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο.

Αυτό δεν είναι απόφαση Υπουργού. Παίρνοντας την ευκαιρία από την πρόταση του Τμήματος Νοσηλευτικής, το επόμενο βήμα είναι να τεθεί υπ’ όψιν της ΑΔΙΠ, να γνωμοδοτήσει η ΑΔΙΠ και εφόσον είναι σύμφωνη η γνώμη και των εμπλεκομένων Πανεπιστημίων, του Διεθνούς και του Δημοκριτείου, να προχωρήσει η ένταξη της Νοσηλευτικής στο Δημοκρίτειο, η οποία θα δώσει και μια μόνιμη λύση στα προβλήματα του Τμήματος”, είπε ο κ.Διγαλάκης.

Διγαλάκης: Νοιώθω ντροπή για την κατάσταση που επικρατεί στη Σχολή Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου - Έχει τεράστιες ευθύνες ο ΣΥΡΙΖΑ

Στην απάντησή του ο υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης ανέφερε ότι νοιώθει ιδιαίτερη ενόχληση και ως ακαδημαϊκός ντροπή για την κατάσταση που επικρατεί στο Τμήμα Νοσηλευτικής του Διδυμοτείχου, που αποτελεί Παράρτημα του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος. “Το θέμα είναι ότι εκείνοι που είναι υπεύθυνοι για το θέμα αυτό, δεν νοιώθουν καμιά ντροπή. Η προηγούμενη Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ίδρυσε χωρίς καμιά πρόβλεψη, κανέναν προγραμματισμό, Παράρτημα του Τμήματος Νοσηλευτικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος που έχει έδρα στην Θεσσαλονίκη στο Διδυμότειχο. Αντί να προχωρήσει στην επίλυση των προβλημάτων, προχώρησε και στην αύξηση του αριθμού των εισακτέων στους 255″. Ο αρμόδιος υφυπουργός τόνισε ότι επιδιώκεται να βρεθεί προσωρινή λύση με τη βοήθεια της Ιατρικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Έκανε επίσης λόγο και για μη ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας για την κατάσταση του Παραρτήματος.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από ηλεκτρονικά ή έντυπα μέσα είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου