Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

Τελετή ορκωμοσίας πρωτοετών Δοκίμων Υπαστυνόμων στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας έτους 2019 - Φωτογραφίες

Σχετική εικόναΠαρουσία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019, στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, τελετή ορκωμοσίας (35) πρωτοετών Δοκίμων Υπαστυνόμων.

Στην τελετή χοροστάτησε ο Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας του Σώματος, Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης - Ταξίαρχος Νεκτάριος Κιούλος.

Αφού οι πρωτοετείς Δόκιμοι Υπαστυνόμοι έδωσαν τον νενομισμένο όρκο ο Διοικητής της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, Ταξίαρχος Χαράλαμπος Καλόγηρος ανέγνωσε την Ημερήσια Διαταγή και ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη:

«Κυρίες και Κύριοι Δόκιμοι Αξιωματικοί,

Η επιλογή σας να εισαχθείτε στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας συνιστά επιλογή τιμής για όλη την αστυνομική οικογένεια, καθώς σηματοδοτεί την παραγωγική και καρποφόρα επαγγελματική σας σταδιοδρομία, αλλά και την είσοδο στο Σώμα άξιων στελεχών.

Η επίμοχθη προσπάθειά σας και ο αγώνας σας να καταστείτε ολοκληρωμένες γνωστικά και πνευματικά προσωπικότητες, απέδωσε καρπούς, με την είσοδό σας σε μια Σχολή παραγωγής στελεχών με καίριο δημόσιο και πολιτειακό ήθος, ενώ προδιαγράφει εμφαντικά το μέλλον σας στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τα προσόντα, γνωστικά, ηθικά, ψυχικά και πνευματικά, που διαθέτετε, οι ικανότητές σας και η άρτια, ισχυρή και προσεγμένη προσωπικότητά σας, είμαι βέβαιος ότι ενισχύονται και ενδυναμώνονται από την επιθυμία σας για προσφορά. Προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, στους πολίτες και στην πολιτεία.

Η Σχολή Αξιωματικών έχει από ιδρύσεώς της ως αποστολή την παραγωγή ανώτατων στελεχών μέσω της παροχής επιστημονικής και ακαδημαϊκής μόρφωσης, επιχειρησιακής κατάρτισης, αλλά και πολιτιστικής και κοινωνικής καλλιέργειας. Διοικητική επιστήμη, Ηγεσία, Συνταγματικό, Δημόσιο, Ποινικό, Αστικό και Διοικητικό Δίκαιο, συνθέτουν ένα ευρύ φάσμα μαθημάτων με ποικίλο και εξειδικευμένο αντικείμενο, που συνάδει με την ιδιότητα του προανακριτικού υπαλλήλου και συμβάλλει καθοριστικά στη δόμηση πολύπλευρων προσωπικοτήτων και επαγγελματιών αξιωματικών.

Η Ελληνική Αστυνομία προτεραιοποιεί και επενδύει στην εκπαίδευση των στελεχών της. Για το λόγο αυτό, πεποίθησή μου συνιστά η καταβολή κάθε δυνατής προσπάθειας για διαρκή αναβάθμιση του επιστημονικού και ακαδημαϊκού αντικειμένου των παραγωγικών μας Σχολών, αλλά και των προγραμμάτων μετεκπαίδευσης των στελεχών μας, γεγονός που θα φέρει νέα πνοή στο Σώμα.

Το αναβαθμισμένο επιστημονικό και ακαδημαϊκό επίπεδο των Αξιωματικών συνιστά αυτοσκοπός της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς αυτοί αποτελούν ισχυρά ερείσματα για την ορθή λειτουργία του Σώματος, ενώ η αναρρίχησή τους σε όλη την ιεραρχική κλίμακα προσδίδει προστιθέμενη αξία στην αναγκαιότητα παροχής πολύπλευρης τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Αφομοιώνοντας κάθε νέα πληροφορία και γνώση, οικοδομώντας μια ισχυρή προσωπικότητα άτεγκτου, δυναμικού, αξιόπιστου, με εργασιακό ήθος, με επικοινωνιακή ικανότητα και, φυσικά, με πολιτοκεντρικό προσανατολισμό επαγγελματία αξιωματικού, θα γίνετε οι ίδιοι πρότυπα αξιωματικών, που θα εμπνέουν τις μελλοντικές γενιές και θα αποπνέουν σεβασμό.

Δόκιμοι Αξιωματικοί, νέοι συνάδελφοι,

Η Ελληνική Αστυνομία ως δημόσιος φορέας διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην εμπέδωση και ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και ειρήνης.

- Ο ρόλος της ως εγγυήτρια πρωτίστως της εσωτερικής ασφάλειας, της σταθερότητας και της κοινωνικής ισορροπίας παράγει αποτελέσματα, που αντικειμενικά συμβάλλουν στην αναπτυξιακή πρόοδο και ευημερία.

- Δε μένει αμέτοχη στις κοινωνικές μεταβολές.

- Προσαρμόζεται με αποτελεσματικότητα και αποφασιστικότητα στην αποστολή της.

- Έχει ως γνώμονά της πάντα τον άνθρωπο.

- Προστατεύει δημοκρατικές αξίες και ενδιαφέρεται για την κοινωνική αρμονία.

- Προχωρά με αυταπάρνηση, υπευθυνότητα και συνέπεια παρά τις λειτουργικές και καθημερινές δυσκολίες.

- Προσφέρει με προμετωπίδα της το έμψυχο δυναμικό της και την ολοκληρωμένη επαγγελματική του υπόσταση.

Εσείς, λοιπόν, είστε μέρος πλέον του δυναμικού της Ελληνικής Αστυνομίας, σε μια περίοδο, όπου ο πολίτης περισσότερο από ποτέ μας θέλει κοντά του, μας θέλει δίπλα του, είμαστε η σιγουριά, η ασφάλεια και η προστασία του. Ο δικός σας ζήλος και η αγάπη, γι’ αυτό που επιλέξατε να υπηρετήσετε, συνιστά για όλους εμάς, που ήδη υπηρετούμε στο Σώμα, τη βεβαιότητα ότι το έργο μας έχει ανταπόκριση στις νέες γενιές, αλλά και τη δικλείδα ασφαλείας ότι επάξια, με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και μεράκι θα συνεχιστεί η προστασία του αγαθού της ασφάλειας.

Ως Αρχηγός σας καλώ να τιμήσετε τον όρκο που δώσατε, να θυμηθείτε τις ηθικές έννοιες, αξίες και αρετές που πρεσβεύει, και να τον τιμάτε τόσο κατά τη φοίτησή σας όσο και κατά την επαγγελματική σας σταδιοδρομία. Η πίστη, η υπακοή, η αφοσίωση, η προθυμία, η φιλοτιμία και η ευσυνηδεισία ας είναι πάντα στην καρδιά σας.

Είμαι βέβαιος ότι το διδακτικό και ακαδημαϊκό προσωπικό της Σχολής Αξιωματικών θα σας μεταλαμπαδεύσει γνώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της φοίτησής σας, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο τεχνολογικό, ψηφιακό, οικονομικο-πολιτικό, διεθνές και ευρωπαϊκό πεδίο.

Στην πορεία σας ως σήμερα, ισχυρά ερείσματά σας ήταν και είναι οι γονείς σας, οι άνθρωποι που με κόπο και θυσίες αμέτρητες σας διαπαιδαγώγησαν, έτσι ώστε να καταστείτε ολοκληρωμένες προσωπικότητες. Με σεβασμό κι εμείς σήμερα στεκόμαστε απέναντί τους, διαβεβαιώνοντάς τους ότι θα είμαστε για εσάς καθοδηγητές, συμπαραστάτες και αρωγοί στην επαγγελματική σας πορεία.

Δόκιμοι Αξιωματικοί, νέοι συνάδελφοι,

Σας εύχομαι ευδόκιμη φοίτηση και καλές σπουδές, ώστε να καταστείτε τα επόμενα αξιόλογα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και αξιοσέβαστα μέλη της Αστυνομικής Οικογένειας.

Σας ευχαριστώ! »

Υπενθυμίζεται ότι:

- η Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας είναι ισότιμη με τις Σχολές των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Χώρας και τις αντίστοιχες Παραγωγικές Σχολές των Ενόπλων δυνάμεων,

-  η φοίτηση των Δοκίμων Υπαστυνόμων στη Σχολή διαρκεί οκτώ (8) εξάμηνα και χωρίζεται σε τέσσερα (4) εκπαιδευτικά έτη,

- η εισαγωγή των σπουδαστών στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας από το έτος 1995 πραγματοποιείται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία των Γενικών εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, για την πρόσβαση των κατόχων απολυτηρίου Ενιαίου Λυκείου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Αποστολή της Σχολής είναι η σύγχρονη, επιστημονική, θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση των Δοκίμων Υπαστυνόμων, η οποία αποβλέπει στην άρτια επαγγελματική κατάρτιση, τη γενική μόρφωση και την κατάλληλη σωματική και ψυχική προετοιμασία των εκπαιδευομένων, με στόχο τη μεγιστοποίηση της προσφοράς αυτών στην Πολιτεία και στο κοινωνικό σύνολο.

Δείτε φωτογραφίες από την τελετή ορκωμοσίας.


Δείτε εδώ όλα τα νέα για τις Αστυνομικές Σχολές



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


1 σχόλιο:

  1. Τελετή ορκωμοσίας (307) πρωτοετών Δοκίμων Αστυφυλάκων στα Τμήματα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής και Διδυμοτείχου έτους 2019 - Φωτογραφίες

    http://panelladikes24.blogspot.com/2019/12/307-2019.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή