Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

ΣτE: Παράνομο το όριο 1,70μ. για το ύψος γυναικών υποψηφίων Αστυνομικών Σχολών - Ποιους αφορά η απόφαση

Σχετική εικόναΠαράνομη έκρινε με σημερινή του απόφαση το Γ’ Τμήμα (σε 7μελή σύνθεση) του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) τη διάταξη που θεσπίζει κοινό (για άνδρες και γυναίκες) ελάχιστο όριο αναστήματος 1,70μ. για την εισαγωγή υποψηφίων στις αστυνομικές σχολές, ως προς τις γυναίκες υποψήφιες. 

Όπως αναφέρει ο δικηγόρος Πέτρος Αγγελάκης που χειρίστηκε την υπόθεση, το ΣτΕ, κατά πλειοψηφία 5-2, έκρινε ότι η κρίσιμη διάταξη αντίκειται τόσο στο Σύνταγμα (αρχή της ισότητας των δύο φύλων) όσο και στην Ευρωπαϊκή Κοινοτική νομοθεσία (Οδηγία 76/207/ΕΟΚ). Το ζήτημα παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια του ΣτΕ, λόγω σπουδαιότητας.

Δικαστικός ”Μαραθώνιος” από το 1994

Από το έτος 1994, οπότε και η εισαγωγή στις Αστυνομικές σχολές υπήχθη στο σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, ορίσθηκε ποσοστό εισαγωγής γυναικών μέχρι 20% στο σύνολο των εισακτέων στη Σχολή Αστυφυλάκων, το οποίο μειώθηκε το έτος 1999 σε 15% επί του συνολικού αριθμού εισακτέων. Όσο ίσχυαν οι ανωτέρω ποσοστώσεις σε βάρος των γυναικών το όριο αναστήματος για τις γυναίκες ήταν το 1,65μ. και για τους άνδρες το 1,70μ. Οι ποσοστώσεις, τελικώς, καταργήθηκαν το έτος 2003 και, ταυτόχρονα, αυξήθηκε το όριο του αναστήματος για τις γυναίκες από 1,65μ. σε 1,70μ. (εξομοιούμενο πλέον με αυτό των ανδρών), με αποτέλεσμα οι γυναίκες να κατατάσσονται έκτοτε στις αστυνομικές σχολές σε ποσοστά χαμηλότερα του 15%, λόγω του ότι ανάστημα 1,70μ. και άνω διαθέτει μόνον το 19% των γυναικών, όπως προκύπτει από επίσημες έρευνες για τα σωματομετρικα δεδομενα.

Η συγκεκριμένη υπόθεση που απασχόλησε το ΣτΕ αφορούσε υποψήφια της Σχολής Αστυφυλάκων του έτους 2007 η οποία είχε αποκλειστεί από το διαγωνισμό λόγω του ότι είχε βρεθεί να έχει ανάστημα 1,68μ. Η υποψήφια αυτή προσέφυγε στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών και δικαιώθηκε, καθόσον το Δικαστήριο έκρινε, τότε, ότι η θέσπιση κοινού ορίου αναστήματος για άνδρες και γυναίκες υποψηφίους αστυνομικών σχολών, παρά τη μεταξύ τους βιολογική διαφορά ως προς το ύψος (μ.ο. ύψους γυναικών: 1,63μ. και μ.ο. ύψους ανδρών: 1.77μ.), αντίκειται στη συνταγματική αρχή της ισότητας των δύο φύλων. Στη συνέχεια, όμως, άσκησε έφεση ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ενώπιον του ΣτΕ, κατά της δικαστικής απόφασης αυτής.

Το ΣτΕ, αρχικώς, με απόφασή του που εκδόθηκε το 2016, αποφάσισε να υποβάλει προς το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ) προδικαστικό ερώτημα για το εάν η διάταξη που θεσπίζει κοινό (για άνδρες και γυναίκες) όριο αναστήματος τουλάχιστον 1,70μ. ως προϋπόθεση εισαγωγής τους στις αστυνομικές σχολές, είναι σύμφωνη με την ευρωπαϊκή κοινοτική νομοθεσία.

Το ΔΕΕ, με απόφασή του το έτος 2017, απάντησε στο ανωτέρω ερώτημα ότι η διάταξη που θεσπίζει το επίμαχο όριο αναστήματος για τις γυναίκες αντίκειται στη σχετική Ευρωπαϊκή Οδηγία, διότι, αφενός, περιάγει σε μειονεκτική θέση πολύ μεγαλύτερο αριθμό γυναικών σε σύγκριση με τους άνδρες και, αφετέρου, δεν παρίσταται πρόσφορη και αναγκαία για την επίτευξη του θεμιτού σκοπού τον οποίο επιδιώκει.

Μετά την έκδοση της απόφασης του ΔΕΕ, το ΣτΕ εκδίκασε εκ νέου την υπόθεση, το Νοέμβριο 2018 και, μόλις σήμερα, εκδόθηκε η σχετική απόφαση που κρίνει μη νόμιμη τη σχετική διάταξη και παραπέμπει το ζήτημα στην Ολομέλεια του ΣτΕ.

Ποιους αφορά η απόφαση αυτή

Η απόφαση αυτή αφορά, πέρα από τη διάδικο και εκείνες που έχουν ήδη προσφύγει στα Διοικητικά Δικαστήρια και αναμένουν απόφαση και όλες εκείνες τις υποψήφιες που έχουν στο παρελθόν αποδεδειγμένα αποκλειστεί λόγω αναστήματος σε διαγωνισμούς εισαγωγής στις Αστυνομικές Σχολές ή πρόσληψης Ειδικών Φρουρών, ή εισαγωγής στις σχολές του Πυροσβεστικού ή του Λιμενικού Σώματος (που και εκεί το όριο αναστήματος για τις γυναίκες είναι 1,70μ.).

Να θυμίσουμε ότι σχετικά με τις Ενοπλες Δυνάμεις , στο άρθρο 63 του Ν. 3883/2010 (ΦΕΚ Α’ 167) ορίζεται ότι: «Όσοι κατατάσσονται ως στελέχη στις τάξεις των ΕΔ (σ.σ. Ενόπλων Δυνάμεων) πρέπει να έχουν ανάστημα τουλάχιστον ένα μέτρο και εβδομήντα εκατοστά (1,70 μ.) οι άνδρες και ένα μέτρο και εξήντα εκατοστά (1,60 μ.) οι γυναίκες».

https://www.militaire.gr/



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


108 σχόλια:

  1. Έτσι όμως γίνεται διάκριση για τις υπόλοιπες γυναίκες που είναι λιγότερο από 1,70 αλλά δεν έχουν καταφύγει στη δικαιοσύνη. Ή το όριο θα μειωθεί καθολικά για όλες τις γυναίκες ή για καμμία! Καθολική δικαιοσύνη, όχι δικαιοσύνη που εξυπηρετεί λίγους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή από εδώ και εμπρός στις νέες προκυρηξεις το όριο στις γυναίκες θα κατέβει στο 1.65;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ, ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ. ΑΚΟΥΣ ΕΚΕΙ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ? ΑΛΛΟΣ ΤΡΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΛΟΓΟ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙ. ΣΙΓΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΑ. ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΟΡΙΟ ΥΨΟΥΣ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΚΟΥΛΤΟΥΡΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ Σ.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τίποτα δεν θα αλλάξει έχει δρόμο ακόμη μέχρι να παρθει η απόφαση από την ολομέλεια του ΣΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και εγώ έτσι θέλω να πιστεύω φίλε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έστω ότι θα εφαρμοστεί κάτι τέτοιο. Δεν πρόκειται να πάρουν πολλές γυναίκες στα σώματα. Θα τίς κόψουν στα αθλήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ε ναι κάτι τέτοιο αλλά δεν πιστεύω να ισχύσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι εννοεις θα τις κοψουν στα αθληματα;Αν ειναι προετοιμασμενες και εντος οριων δεν μπορει κανενας να τις κοψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑ τι νομίζεις ρε φίλε, οτι θα πάρουν περισσότερες γυναίκες απ'ότι άνδρες; Υπάρχει ολόκληρη σκευωρία , είναι κανονισμένα όλα, τόσο στα σώματα όσο και στον στρατό.Αν δεν τις κόψουν στα αθλήματα θα τίς κόψουν αλλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σωστά. Δε γίνεται να μπουν περισσότερες γυναίκες από άνδρες. Είναι απαραίτητες στην ΕΛ.ΑΣ σε κάποιες υπηρεσίες. Άνδρες πρέπει να μπαίνουν περισσότεροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πότε θα μπουν στην αστυφυλάκων ξέρετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 22 Νοεμβρίου βγαίνουν οι ειδικοί φρουροί οπότε γύρω στις 27

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Άρα λογικά θα πρέπει να πάρουν πρώτα από το αστυνομικό τμήμα τώρα σύντομα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μάλλον Κομοτηνή;θα πάνε όλοι τι λετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μαρία πόσες φορές έδωσες για να περάσεις ; Γιατί εγώ θα δώσω και τρίτη φορά και θέλω την συμβουλή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Με πήραν τηλέφωνο από το αστυνομίκο τμήμα αύριο 10 ώρα αλλά δεν ξέρω γιατί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ξέρετε περίπου αν θα φύγουν τέλος; Του μήνα οι αστυφύλακες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Όχι ακόμα περιμένουμε ενημερωση...πιθανόν το επόμενο σαββατοκύριακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το επομενο σκ θα μπουμε;

      Διαγραφή
    2. Εγω παντως πηγα τα χαρτια την Παρασκευη και μου ειπε οτι στις 24 μπαινουμε

      Διαγραφή
  19. Τι νομίζετε τα παιδιά από Κρήτη να πάμε Κομοτηνή η όλοι πάνε στην ίδια σχολή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τα αγορια απο Κρητη μπορουν να μπουν Ρεθυμνο...τα κοριτσια δεν πανε σε ολες τις σχολες...μπαινουν Κομοτηνη ή Διδυμοτειχο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ποιός λέει για 24 του μήνα γιατί εμάς από Κρήτη δεν μας έχουν πει τίποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αν ηταν να μπουμε 24 δεν θα μας ειχαν ενηνερωσει; Και επιπλεον δεν ειναι περιεργο να μπουμε κυριακη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ρέθυμνο μπορεί και να μην ανοίξει καν εφόσον θα πάνε 200 στην κομοτηνη. Μου φαίνεται άσκοπο να ανοίξουν 2 σχολές για 110 άτομα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Κυριακη μπαινουν παντα οι σειρες...Στην Κρητη δεν εχετε παει ουτε για αποτυπωματα στο τμημα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Δεν θα υπάρχει ενημέρωση 3/4 μέρες πριν για το πότε θα φύγουμε και το που θα πάμε και τι πρέπει να πάρουμε μαζί μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Εμείς από Κρήτη έχουμε και διαδικασία μέχρι να πάμε Κομοτηνή η Αλεξανδρούπολη για να δουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Δεν γινεται να μας ενημερωσουν 2-3 μερες πιο πριν...δεν προλαβαινουμε να ετοιμαστουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Παιδια εγω ειμαι απο Αττικη πηγα την προηγουμενη βδομαδα για αποτυπωματα στο τμημα και πηγα καποια χαρτια στη διευθυνση...μου ειπαν οτι θα μπουμε στις 24 και οτι θα με ειδοποιησουν να παω στο τμημα να παρω το χαρτι με τα πραγματα που χρειαζομαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από ποια διεύθυνση της Αττικής είσαι γιατί εμενα απλά μου είπαν να βγάλω ΑΦΜ και ταξισνετ αν δεν έχω και θα με ξαναπάρουν αλλά δεν έχουν πάρει

      Διαγραφή
  29. Δεν γίνεται να είπαν στις 24 και στους άλλους να μην έχουν πει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Δηλαδη Μαρια εννοεις οτι ειμαστε χαζα κ δεν καταλαβαινουμε τι μας λενε ή οτι σας λεμε ψεματα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αρα το πολυ μεχρι την τριτη θα πρεπει να μας ενημερωσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ε ναι λογικα...παντως παιδια να πατε να κανετε μια εξεταση αιματος που να δειχνει την ομαδα αιματος σας και το ρεζους...επειδη μας τη ζητησαν μην τρεχετε τελευταια στιγμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ρέζους τι εννοείς εγώ έβγαλα ομάδα αίματος

      Διαγραφή
  33. Όχι βέβαια δεν ήθελα να προσβάλλω αλλά το 24 μου φαίνεται πολύ νωρίς επειδή δεν μας έχουν ειδοποίηση ακόμα να δηλώσουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Πώς σκέφτεστε να βάλετε την σειρά πόλεων ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΕΜεις οι γυναικες μπορουμε να παμε μονο κομοτηνη και διδυμοτειχο...οποτε πρωτα κομοτηνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Σήμερα πήρα τηλ Κομοτηνή στη σχολή αστυφυλάκων μου είπαν υπάρχει περίπτωση να είμαστε 25 μεσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Πως γινεται να μην ξερουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Έτσι μου είπαν αλλά περιμένουν ενημέρωση αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα και νομίζω ότι μπαίνουν μόνο Κυριακή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Επομενως το πιο πιθανο ειναι να μπουμε σε μια εβδομαδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι είναι πολύ πιθανό να μπούμε 24..εφόσον έχει γίνει η πρώτη ενημέρωση και η προθεσμία ήταν μέχρι σήμερα 15/11 από Δευτέρα θα μας ειδοποιούσαν για τη λίστα και την Κυριακή θα μπούμε!

      Διαγραφή
  40. Και μένα στο ΑΤ Κυριακή μου είπαν.. ή 24 ή 1.. πιθανές και οι δύο ημερομηνίες από Δευτέρα λογικά θα έχουμε ενημέρωση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Η βασικη ποσο διαρκει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ναι μήπως ξέρει κάποιος πόσο διαρκεί η βασική.Σχολη πότε θα δηλώσουν εμείς από Κρήτη τα κορίτσια Κομοτηνή τα αγόρια από Κρήτη ; Που λέτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Εγω θα βαλω κομοτηνη την οποια μαλλον πιανω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ρε παιδιά να ρωτήσω η ορκομωσία γίνεται μετά τη βασική εκπαίδευση είναι αυτή που πάνε και οι γονείς ξέρει κάποιος παλιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Και στις δύο ορκωμοσίες μπορούν να έρθουν οι γονείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Θα ορκοστειτε μια φορα μετα τη βασικη και μια μετα απο δυο χρονια οταν θα ονομαστειτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Η πρωτη θα γινει πριν τα χριστουγεννα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Να ρωτήσω η εξέταση που θα κάνουμε για την ομάδα αίματος πρέπει να είναι από το κρατικό νοσοκομείο η μπορείς και ιδιωτικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σου είπαν από το τμήμα να κάνεις εξετάσεις??

      Διαγραφή
  49. Όχι ακούω που λένε ότι πρέπει να κάνουμε για την ομάδα αίματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αστούς να λένε...ότι θα χρειαστεί να κάνεις θα σου το πούνε οι αρμόδιοι..

      Διαγραφή
  50. Θα το χρειαστείς αυτό το χαρτί πάνε βγαλ το. Έχουμε ομαδική(110 άτομα) όλοι οι αστυφύλακες στο fb όποιος θέλει αφήνει το όνομα του για νσ τον βάλω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Παιδιά. Εμένα με είπαν αν είναι σε κάποιο βιβλιάριο γραμμένο η ομάδα αίματος. Και να το βγάλω φωτοτυπια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Τι θα γίνει ποτέ θα μπούμε στην σχολή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Παιδιά μόλις πήρα στην σχολή αστυφυλάκων Κομοτηνή. 25 Νοεμβρίου μπαίνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Άμα μπαίνουμε στις 25 που λέτε τι περιμένουν να μας το πουν;πρέπει να μασουμε χαρτια κ πράγματα, όλα τελευταία στιγμή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Εμάς από Χανιά ακόμα σίγουρα ρε παιδιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Υπάρχει κάποια ομαδική με τους επιτυχόντες στο φβ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω αλλά όπου ναναι θα μπούμε οπότε μη σε νοιάζει

      Διαγραφή
    2. Τελικα εμαθε καποιος;

      Διαγραφή
    3. Όχι παιδιά τπτ... Πιθανόν να μπούμε την Κυριακή για να ξεκινήσουμε Δευτέρα...θα μας ειδοποιήσουν μέχρι την Πέμπτη

      Διαγραφή
  57. Πώς θα προλάβουν να μας βάλουν την Κυριακή εφόσον δεν έχουμε δηλώσει καν προτίμηση πόλης ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Στην αρχη θα μπουμε ολοι στην ιδια σχολη για τη βασικη και θα χωριστουμε μετα...οποτε δεν ειναι προβλημα το οτι δεν εχουμε δηλωσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό είναι σίγουρο?? Γτ λένε ότι θα πάνε και Διδυμότειχο

      Διαγραφή
  59. θα χωρεσουμε τοσα ατομα σε μια σχολη;και μετα δωματια κλπ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ έχουν μπει 1000 στην Κομοτηνή και 500 διδυμοτειχο και πιστεύεις δεν χωραμε 300 άτομα ;

      Διαγραφή
  60. Ξερει κανεις πως μπαινουμε στα δωματια κλπ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. οι αστυφύλακες υπηρετούμε σε όποια υπηρεσία θέλουμε βγαίνοντας έτσι; ή υπαάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια για να μπεις πχ ματ, οπκε κλπ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανάλογα με βαθμολογία πάει και προτίμηση στις υπηρεσίες που θα δώσουν ότι χρειάζονται άτομα

      Διαγραφή
    2. αρα εν τελει μετραει η βαθμολογια; γιατι ακουω απο διαφορους να λενε οτι δεν παιζει αυτο κανεναν ρολο...

      Διαγραφή
  62. Ναι υπάρχει ομαδική στο φβ. Γιατί δεν αφήνετε όνομα αφού έχετε περάσει να πληροφορηθείτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες μας την ομαδικοί να μπούμε πως λέγεται ακριβώς

      Διαγραφή
  63. Πηγα στο τμημα για να δηλωσω σχολη προτιμησης και μου εδωσαν τη λιστα αλλα δεν ηξεραν ποτε θα μπουμε...απο Δυτικη Αττικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Ρε παιδια πηγε καποιος να δηλωσει σειρα προτιμης σχολων;επειδη εχω κολλησει θυμαται καποιος να μου πει με ποια σειρα ελεγε τις σχολες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Σας ειπαν ποτε μπαινουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Παιδιά εμείς θα ορκιστούμε όπως οι ειδικοί φρουροί??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. καλησπέρα παιδιά! Δίνω πανελλήνιες φέτος και σκέφτομαι να δηλώσω αστυφυλάκων και πυροσβεστών. Ποιό από τα δύο θα μου συνιστούσατε; οι βάσεις δε μου λένε κάτι, γιατί η αστυφυλάκων έχει τριπλάια άτομα από την πυροσβεστών ούτως ή άλλως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Αστυνομία πρέπει να το γουστάρεις για να περάσεις..το οικονομικό δεν είναι αποκλειστικα το κίνητρο..έχει επικυνδινότητα και στην αρχή θα έχει πολύ ζόρι γιατί μπορεί να πας σε υπηρεσία που δεν θες..άμα σου αρέσει όμως θα περνάς τέλεια. πυροσβεστική είναι πιο χαλαρά πας και εύκολα στον τόπο σου.. Απλως στην αστυνομία αν είσαι γυναίκα το θετικό είναι ότι μπαίνεις εύκολα σε γραφείο ή κάνεις μόνο αξυπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατι η πυροσβεστικη δεν εχει κινδυνο;; εχεις δει πυρκαγια απο κοντα; και τα δυο εχουν κινδυνο. Επειτα στην αστυνομια δεν εχουν ολες οι υπηρεσιες κινδυνο. Καποιες εχουν περισσοτερο, καποιες λιγοτερο.

      Διαγραφή
  69. εψαξα να δω σε αλλες χωρες ποιο ειναι το οριο υψους .εχουμε κ λεμε αυστρια 168 163 (ανδρες γυναικες),βελγιο 152 κ για τους 2,βουλγαρια 168 160,τσεχια,εσθονια,φινλανδια,ισλανδια,ιρλανδια,λετονια,λιθουανια,λουξεμβουργο,ολλανδια,νορβηγια,σλοβενια,σλοβακιασουηδια κ αγγλια χωρις ορια ,τουρκια 167 165 ,ισπανια 165 160,μαλτα 170 165 ,πολωνια 165 160 ,σερβια 170 163 ,κυπρος 165 160 κ γερμανια 164 162 .. θα μου καποιος οτι στην Ελλαδα εχει αυξημενη εγκληματικοτητα ή δε ξρ τι αλλο , αλλα εχει χωρες οπως βουλγαρια κ τουρκια που κ αυτες εχουν αυξημενη εγληματικοτητα ( βαζω αυτες γτ ειναι διπλα μας ) .. σε αλλα πραγματα θελουμε να μαστε ευρωπαιοι κ να χουμε μια κοινωνια π ναι δημοκρατικη κ αντιμετωπιζει ισοτιμα τους πολιτες.. ορισμενες φορες ομως τι ορισμενες δηλ πολλες φορες δεν το πετυχαινουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Κανενα νεότερο για την αλλαγή του ύψους 1,70 για τις γυναίκες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Να ρωτήσω κάτι περιπου πόσα μόρια χρειάζεται για να μπει κάποιος σε σχολή της αστυνομίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή