Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

Υφυπουργός Παιδείας: Έρχεται μείωση στον αριθμό εισακτέων στα Πανεπιστήμια από το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021

Σχετική εικόναΣτη μείωση του αριθμού των εισακτέων στα Πανεπιστήμια προσανατολίζεται η κυβέρνηση και μάλιστα από την ερχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά 2020-2021

Το γεγονός αυτό θα επηρεάσει άμεσα τους μαθητές που φοιτούν αυτή τη στιγμή στη Γ΄ Λυκείου και τους αποφοίτους παλαιότερων ετών που θα συμμετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020, οι οποίοι θα βρεθούν μπροστά σε περιορισμένο αριθμό θέσεων στα τμήματα, που θα θελήσουν να εισαχθούν.

Η σχετική ανακοίνωση έγινε στη Βουλή από τον υφυπουργό Παιδείας Βασίλη Διγαλάκη, ο οποίος επί της ουσίας είπε, ότι το υπουργείο θα λαμβάνει υπόψη τις προτάσεις των Πανεπιστημίων σχετικά με τον αριθμό των εισακτέων

Σημειώνεται ότι κάθε χρόνο τα Πανεπιστήμια κάθε χρόνο ζητούν λιγότερους φοιτητές αλλά το υπουργείο πάντα ανακοινώνει μεγαλύτερο αριθμό θέσεων.

Δείτε όσα ανέφερε ο κ. Διγαλάκης για τον αριθμό εισακτέων στα Πανεπιστήμια.

«Πρέπει να μπει ένα τέλος στη μικροπολιτική διαχείριση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπου χωρίς να εξασφαλίζονται οι ανάλογοι πόροι, υπήρχε συνεχής αύξηση του αριθμού εισακτέων.

Εμείς ως νέα πολιτική ηγεσία έχουμε δηλώσει ξεκάθαρα ότι θα λάβουμε υπ΄ όψιν τον αριθμό των εισακτέων που θα μας δώσει κάθε πανεπιστήμιο, τμήμα και σχολή. 

Επειδή υπηρετώ είκοσι πέντε χρόνια στο Πανεπιστήμιο, επιτρέψτε μου να φέρω το εξής αρνητικό παράδειγμα: 

Τα Πανεπιστήμια διαχρονικά υποβάλλουν τις προτάσεις τους, τις εισηγήσεις για τον αριθμό εισακτέων, τις οποίες οι ηγεσίες του υπουργείου Παιδείας δεν ακούν. 

Τα ιδρύματα γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα ποιον αριθμό φοιτητών μπορούν να εκπαιδεύσουν και μέσω του στρατηγικού σχεδιασμού μπορούμε να εξασφαλίσουμε επαγγελματική προοπτική στους αποφοίτους των Πανεπιστημίων».

Το panelladikes24 παρακολουθεί το θέμα και θα ενημερώσει για οποιαδήποτε εξέλιξη.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


3 σχόλια:

  1. Και μετα θα παρουμε φοιτητες με λεφτά ........αφου διωξουμε τους φτωχους........ουστ ρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι μωρέ κακομοίρε φτωχε μία δεν έχεις άστα . Στα ελληνικά πανεπιστήμια εγώ βλέπω παιδιά με μια Φεράρι ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ και όλους να ανοίγουν μπουκάλι κάθε νύχτα στα κλαμπ. Α ρε εμείς οι ζάμπλουτοι οι Έλληνες φοιτητές

      Διαγραφή
    2. Αφου σε πειραζει τι το πινεις....τουλαχιστον μην το πινεις στην φεραρι , μην σε γραψουν κιολας ......

      Διαγραφή