Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

Τι γίνεται με την ηλεκτρονική εγγραφή στα Πανεπιστήμια και τη διαγραφή από σχολή εισαγωγής σε προηγούμενο έτος

Σχετική εικόναΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ΄ οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη. 

Μετά από ερωτήματα αναγνωστών του panelladikes24 σχετικά με τη διαδικασία ηλεκτρονικών εγγραφών των πρωτοετών φοιτητών στα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 και τη διαγραφή τους από σχολή που έχουν εισαχθεί παλαιότερα, σας ενημερώνουμε για τα εξής:

- Μέσα από την ηλεκτρονική εφαρμογή οι επιτυχόντες, στην περίπτωση που έχουν εγγραφεί από προηγούμενο έτος σε Σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, θα δηλώνουν τη Σχολή ή το Τμήμα στο οποίο είναι ήδη εγγεγραμμένοι και θα αιτούνται ταυτόχρονα τη διαγραφή τους, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εγγραφή στη νέα Σχολή ή στο νέο Τμήμα. 

- Οι εγγεγραμμένοι φοιτητές σε Τμήματα καταργηθέντων ΤΕΙ θα αιτούνται τη διαγραφή τους αναζητώντας αρχικά το Ίδρυμα (Πανεπιστήμιο), στο οποίο εντάχθηκε το οικείο Τμήμα και εν συνεχεία το (σε μεταβατική ακαδημαϊκή λειτουργία) Τμήμα του ΤΕΙ, από το οποίο επιθυμούν να διαγραφούν. Προς διευκόλυνση των αιτούντων, στο μενού Στοιχεία Τμημάτων παρέχεται αναλυτική λίστα με την αντιστοίχιση των Τμημάτων των πρώην ΤΕΙ, με τα Πανεπιστήμια στα οποία έχουν ενταχθεί μέχρι την ολοκλήρωση της μεταβατικής λειτουργία τους.

Από τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό ότι οι συγκεκριμένοι πρωτοετείς φοιτητές δεν απαιτείται να κάνουν καμία ενέργεια πέραν της δήλωσής τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή για διαγραφή από την προηγούμενη σχολή τους.

Δείτε επίσης: 







Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από ηλεκτρονικά ή έντυπα μέσα είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


1 σχόλιο:

  1. Τι ενέργειες πρέπει να κάνουν οι πρωτοετείς φοιτητές μετά την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής τους εγγραφής στα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

    https://panelladikes24.blogspot.com/2019/09/blog-post_56.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή