Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

Τι είπε ο Πρωθυπουργός για την Παιδεία στην ομιλία του στη ΔΕΘ

Αποτέλεσμα εικόνας για Τι είπε ο Πρωθυπουργός για την Παιδεία στην ομιλία του στη ΔΕΘΑπόσπασμα από την ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους παραγωγικούς φορείς στο πλαίσιο της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης για τα θέματα της Παιδείας

Ανάπτυξη, όμως, δεν νοείται χωρίς σύγχρονη Παιδεία και χωρίς πρωτοπόρα έρευνα σε ασφαλή και εξωστρεφή Πανεπιστήμια, συνδεδεμένα με την αγορά εργασίας. 

Γι΄ αυτό και άμεσα αποκαταστήσαμε το πραγματικό άσυλο διακίνησης της γνώσης και ιδεών στα Πανεπιστήμιά μας. 

Προχωρούμε άμεσα την ίδρυση ξενόγλωσσων τμημάτων στα δημόσια Πανεπιστήμια.

Απελευθερώνουμε τη χρηματοδότηση των ερευνητικών μας προγραμμάτων από το βραχνά της γραφειοκρατίας, αλλάζοντας το ρυθμιστικό πλαίσιο για τους ερευνητικούς λογαριασμούς των ΕΛΚΕ. Έτσι μόνο θα στηριχθεί η καινοτομία που είναι η άλλη όψη της ανάπτυξης. Έτσι θα στηριχθεί η νέα επιχειρηματικότητα και η δυναμική κοινότητα των startups.

Ταυτόχρονα, όμως, αναθεωρούμε πλήρως το πλαίσιο για την τεχνική εκπαίδευση, αλλά και για τη διά βίου μάθηση. Με τον νέο ΟΑΕΔ στην πρώτη γραμμή, σε συνεργασία πάντα με τις επιχειρήσεις. Σε συγχρονισμό με τις ανάγκες κάθε τοπικής κοινωνίας και κάνοντας χρήση των διαθέσιμων ευρωπαϊκών πόρων για την κατάρτιση και την απόκτηση νέων δεξιοτήτων.

panelladikes24 - panelladikes24 στο facebook


Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από ηλεκτρονικά ή έντυπα μέσα είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου