Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Σχετικά με τις εγγραφές, την κάλυψη κενών θέσεων (επιλαχόντες) και τις μετεγγραφές επιτυχόντων στις ΑΕΝ 2019-2020

Σχετική εικόναΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ΄ οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.


Το panelladikes24 σας επισημαίνει τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν οι επιτυχόντες στις ΑΕΝ και τις αντίστοιχες προθεσμίες.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Οι επιτυχόντες σπουδαστές των ΑΕΝ (πρώτης και δεύτερης κατηγορίας) πρέπει να παρουσιαστούν στις ΑΕΝ μέχρι και την Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019 και να προσκομίσουν τα εξής δικαιολογητικά:
α. Αστυνομική ταυτότητα και φωτοτυπία της
β. Τέσσερις φωτογραφίες
γ. Απολυτήριο Λυκείου (αν δεν έχει κατατεθεί στο υπουργείο)
δ. Υπεύθυνη Δήλωση ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε άλλο ΑΕΙ ή βεβαίωση διαγραφής εφόσον είναι εγγεγραμμένοι σε άλλο ΑΕΙ
ε. πιστοποιητικό ξένης γλώσσας (δεύτερη κατηγορία)

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ

Νεοεισαγόμενοι σπουδαστές των ΑΕΝ δύναται να υποβάλουν αιτήσεις για μετεγγραφή εντός δέκα (10) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων. Τονίζεται ότι οι μετεγγραφές σπουδαστών των ΑΕΝ γίνονται σύμφωνα με το άρθρο 27 του Κανονισμού Σπουδών Πλοιάρχων και Μηχανικών ΑΕΝ (ΦΕΚ Β΄ 2028/2019)Πατήστε εδώ για να δείτε σχετική ανάρτηση του panelladikes24 με αναλυτικές πληροφορίες για τις μετεγγραφές σπουδαστών των ΑΕΝ.

ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ - ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΕΣ

Όσοι επιτυχόντες δεν παρουσιαστούν για εγγραφή αποκλείονται της φοίτησης και οι θέσεις καταλαμβάνονται από υποψήφιους της δεύτερης γενικής κατηγορίας που δεν εισήχθησαν στην πρώτη κατανομή των θέσεων. Θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση μετά την ολοκλήρωση των εγγραφών. Το panelladikes24 παρακολουθεί το θέμα και θα ενημερώσει άμεσα με σχετική ανάρτηση για οποιαδήποτε εξέλιξη. 

Δείτε επίσης:


Δείτε εδώ όλα τα νέα για την εισαγωγή σπουδαστών στις ΑΕΝ.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


28 σχόλια:

  1. Οι φωτογραφίες πρέπει να είναι ασπρόμαυρες ή έγχρωμες ξέρει κανείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μετεγγραφές Σπουδαστών ΑΕΝ - Τι ορίζει η νέα απόφαση - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε στο panelladikes24 (περίοδος αιτήσεων, δικαιούχοι, κριτήρια, αποτελέσματα)

    https://panelladikes24.blogspot.com/2019/09/panelladikes24_24.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η πρωτοετείς ξεκινάνε μαθήματα 1 Οκτωβρίου ή 9 Οκτωβρίου αφού τελειώσουν οι εγγραφές?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απαιτείται η φυσική παρουσία η μπορούμε να στείλουμε τα δικαιολογητικά και μέσω ταχυδρομείου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από ότι έχω διαβάσει απαιτείται φυσική παρουσία στην σχολή φοίτησης καθόσον υπογράφει με την εγγραφή του και κάποιες υπεύθυνες δηλώσεις που του δίνουν στην σχολή

      Διαγραφή
  5. Στην Πρέβεζα ξεκινάμε 10 Οκτώβρη Πρέπει να πάμε εμείς να υπογράψουμε Εγώ πήγα ήδη στο ΚΕΠ για μία υπεύθυνη δήλωση ότι δεν είμαι εγγεγραμμένη σε άλλη σχολή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ισχύει και για τους Κύπριους αυτό??Πρέπει να παρευρεθώ στην σχολή για να υπογράψω??

      Διαγραφή
  6. Καλησπερα σας παιδια και καλη σταδιοδρομία, ειμαι επιτυχοντας δευτερης κατηγορίας με απολυτηριο σε αεν Ασπροπυργου, εκανα εγγραφη αλλα δε μου κρατησαν το πτυχιο αγγλικων ενω εγραφε στα δικαιολογητικα του σαιτ οτι χρειαζονται, εχει γινει καποιο λαθος; Η οντως δεν ειναι απαραιτητο, ειχα χρησιμοποιησει βεβαια το πτυχιο αγγλικων για μορια φυσικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παιδια πηγαίνετε το συντομοτερο δυνατο..Τις υπεύθυνες δηλωσεις σας στις δινουν στην σχολη έτοιμες συμπληρωμενες μην τρελςνςσται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημερα.Συγχαρητηρια σε ολους τους επιτυχοντες και καλη προοδο.Ο γιος μου περασε πλοιαρχων στην Πρεβεζα.Αν κανει αιτηση μετεγγραφης ποτε βγαινουν τα αποτελεσματα και ποτε κανει εγγραφη στη νεα σχολη αν εγκριθει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σύμφωνα με το άρθρο 27 παράγραφος 7 του νέου κανονισμού σπουδών, οι μεταγραφές των σπουδαστών Α'εξαμήνου εγκρίνονται το αργότερο έναν μήνα μετά την τελευταία εισαγωγή των νεοεισαγόμενων υποψηφίων.
      Αυτό πρακτικά σημαίνει πως αν υπάρξουν όπως και πέρυσι επιλαχόντες και στη συνέχεια συμπληρωματικοί, τότε οι μεταγραφές των νέων σπουδαστών θα ανακοινωθούν λίγο πριν τα Χριστούγεννα.
      Πέρυσι είχαν ανακοινωθεί στις 14 Δεκεμβρίου και πρόπερσι στις 22 Δεκεμβρίου.

      Διαγραφή
    2. Για τους Κύπριους επιτυχόντες δεν γνωρίζω τίποτα...Πήγα στη σχολη Πρέβεζας και μου είπανε πως τα χαρτιά μας δέν τα εχουν ακόμη και πως θα μας ενημερώσουν όταν θα τα εχουν....Εγώ τι να κάνω τωρα να περιμένω για ενημέρωση???

      Διαγραφή
  9. Κύριε Γιώργο καλησπέρα, θα ήθελα λίγο την βοήθεια σας. Ο γιος μου είναι Α/Α 73 στην 2 σελίδα για πλοιάρχους και Α/Α 46 στην 34 σελίδα για μηχανικούς. Σε ενδεχόμενο κάλεσμα από νεοσύστατη σχολή όπως έγινε περισυ στην Κάλυμνο έχει κάποιες πιθανότητες; Να περιμένουμε για κάτι ή να δρομολογήσουμε το επόμενο μας βήμα ; Η απάντηση σας πολύτιμη για εμάς. Ευχαριστώ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ίδρυση της ΑΕΝ Καλύμνου είχε αποφασισθεί, ανακοινωθεί και προετοιμασθεί έναν χρόνο πριν δεχθεί σπουδαστές.
      Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί η ίδρυση κάποιας νέας ΑΕΝ και αν και όταν κάτι τέτοιο συμβεί, θα περάσει τουλάχιστον ένας χρόνος μέχρι την υλοποίησή του.
      Επομένως θα πρέπει να το λάβετε σοβαρά υπόψη για τη λήψη των αποφάσεών σας.

      Διαγραφή
  10. Κυριε γιωργο εγω 14επιλαχον γενικης σειρας για μιχανικος εχω ελπιδες απο γελ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκτός από τα 14 άτομα που προηγούνται στη γενική σειρά, υπάρχουν και άλλοι 7 τρίτεκνοι που προηγούνται.
      Επομένως αν προκύψουν 21 επιλαχόντες μηχανικοί από ΓΕΛ, τότε θα μπορέσεις να εισαχθείς.

      Διαγραφή
  11. Θα πάρουνε συμπληρωματικους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κύριε Γιώργο απαντήστε σας παρακαλώ για τους συμπληρωματικους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σύμφωνα με τον κανονισμό δύναται να αποφασίζεται αύξηση του αριθμού των σπουδαστών/σπουδαστριών που θα εισαχθούν στις ΑΕΝ Πλοιάρχων και Μηχανικών. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια απόφαση.

      Διαγραφή
  13. Ποτε υπολογίζουμε να ξέρουμε για τους επιλαχοντες????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πίνακες Εισαγομένων (Πλοιάρχων & Μηχανικών) στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) για την κάλυψη κενών θέσεων εκπαιδευτικού έτους 2019-2020 - Δείτε όλα τα ονόματα των επιλαχόντων

    https://panelladikes24.blogspot.com/2019/10/2019-2020_11.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Να σας ρωτησω ειμαι 16ος στους επιλαχοντες απο γελ και δεν μπηκα τωρα..Μηπως γνωριζετε αν θα παρουν συμπληρωματικους φετος;και αν ναι εχω ελπιδες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εσύ μπαίνεις με 1000 ρε φίλε 16ος είσαι μεσααααα συμπληρωματικοί ανακοινώνονται εως 7 Νοεμβρίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή