Σάββατο 3 Αυγούστου 2019

Μόνο με Πανελλαδικές Εξετάσεις η εισαγωγή στα ΑΕΙ - Δε θα υπάρξει δυνατότητα εισαγωγής με το βαθμό απολυτηρίου - Καμία αλλαγή για τους απόφοιτους παλαιότερων ετών - Έρχεται ρύθμιση

Αποτέλεσμα εικόνας για Μόνο με Πανελλαδικές Εξετάσεις η εισαγωγή στα ΑΕΙ - Δε θα υπάρξει δυνατότητα εισαγωγής με το βαθμό απολυτηρίου - Καμία αλλαγή για τους απόφοιτους παλαιότερων ετών - Έρχεται ÏÏÎ¸Î¼Î¹ÏƒÎ·Η νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ διαφωνούσε με το νόμο Γαβρόγλου για την εισαγωγή στα ΑΕΙ που ψηφίστηκε πρόσφατα και με άμεση ισχύ από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020, έχει εκφράσει τη διαφωνία της ουκ ολίγες φορές και πλέον προωθεί ρύθμιση με την οποία θα προτείνεται ενιαία αντιμετώπιση των τμημάτων.

Με τον τρόπο αυτό αίρεται η κατηγοριοποίησή τους σε «ελεύθερης πρόσβασης» και «κατόπιν εξετάσεων», καθώς η κατηγοριοποίηση αυτή ενέχει δύο βασικές στρεβλώσεις: αφενός οι μαθητές καλούνται να μαντέψουν, κατά την πρώτη επιλογή, ποια τμήματα θα είναι ελεύθερης πρόσβασης και ποια όχι, αφετέρου οδηγεί στο διαχωρισμό των τμημάτων μεταξύ εκείνων που διατηρούν αυξημένο κύρος και εκείνων που απαξιώνονται.

Εκτενέστερες αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στην Ανώτατη εκπαίδευση θα υλοποιηθούν τα προσεχή διδακτικά έτη, χωρίς αιφνιδιασμό και προχειρότητα, μετά από ενδελεχή μελέτη και συζήτηση με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Περαιτέρω, στην ίδια λογική, με σεβασμό στο σχεδιασμό και την προετοιμασία των μαθητών, ανακοινώνεται ότι οι φετινοί απόφοιτοι, εφόσον επιλέξουν να επανεξεταστούν στο σύστημα εισαγωγής στην Ανώτατη εκπαίδευση το 2020, θα εξετασθούν με το ίδιο σύστημα με το οποίο εξετάσθηκαν φέτος.»



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από ηλεκτρονικά ή έντυπα μέσα είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


3 σχόλια:

  1. "οι φετινοί απόφοιτοι, εφόσον επιλέξουν να επανεξεταστούν στο σύστημα εισαγωγής στην Ανώτατη εκπαίδευση το 2020, θα εξετασθούν με το ίδιο σύστημα με το οποίο εξετάσθηκαν φέτος."
    Η δήλωση δεν είναι σαφής, σε κάποιο ποσοστό των θέσεων όπως στο παρελθόν κάθε φορά που άλλαζε το εξεταστικό σύστημα; Θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ των δύο τρόπων εξέτασης; Ή θα υπάρξει κάποιος άλλος τρόπος εξέτασης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάρχει δυνατότητα να ενημερωθουμε από κάπου γι αυτό; Η δήλωση δεν είναι όντως καθόλου σαφής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ 2020 - Εισαγωγή παλαιών αποφοίτων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση - Δείτε όλη την προτεινόμενη ρύθμιση

    https://panelladikes24.blogspot.com/2019/10/2020_11.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή