Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020 - Αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ - Τι θα ισχύσει με την εξεταστέα ύλη, πράσινες και κόκκινες σχολές και το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας - Λογοτεχνίας

Σχετική ÎµÎ¹ÎºÏŒÎ½Î±Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως σε συνένετυξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του OPEN προανήγγειλε τις βασικές αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ που πρόκειται να ανακοινωθούν εντός των επόμενων ημερών.

Πιο συγκεκριμένα, η κ. Κεραμέως σημείωσε τα εξής:

Για τα παιδιά που θα δώσουν για πρώτη φορά του χρόνου εξετάσεις, δηλαδή για τα παιδιά που μπαίνουν τώρα στην τρίτη λυκείου έχουμε πει τα εξής: το πιο εύκολο για μας θα ήταν να πούμε καταργούμε το σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ψηφίστηκε, γιατί διαφωνούμε με αυτό επί της ουσίας και τα αλλάζουμε όλα. Δεν το κάνουμε αυτό. Δεν το κάνουμε γιατί θα ήταν ανεύθυνο απέναντι στα παιδιά, τα οποία έχουν ήδη μπει σε μία φάση προετοιμασίας. Άρα κρατάμε το σύστημα για τα παιδιά που μπαίνουν τώρα στην τρίτη λυκείου και θα επιφέρουμε κάποιες βελτιωτικές κινήσεις όσον αφορά στις Πανελλαδικές, τις οποίες θα ανακοινώσουμε είτε σήμερα είτε τη Δευτέρα.

Δηλαδή τι θα ανακοινώσουμε; 

Πρώτον. Θα ανακοινώσουμε έναν εξορθολογισμό της ύλης. Μία μείωση της ύλης στα μαθήματα, επειδή ακριβώς η ύλη ήταν αχανής, ήταν πάρα πολύ μεγάλη. Ήταν αδύνατη η κάλυψη της εντός του του σχολικού έτους. Για αυτό αποφασίσαμε να ανακοινώσουμε μια μείωση της ύλης. 

Δεύτερο. Θα ανακοινώσουμε κάποιες αλλαγές σε σχέση με την συνεξέταση νέων και λογοτεχνίας

Και τρίτον και πολύ σημαντικό θα ανακοινώσουμε την κατάργηση της κατηγοριοποίησης μεταξύ «πράσινων» και «κόκκινων» σχολών. Με το νέο σύστημα είχε εισαχθεί μια διαφοροποίηση, μεταξύ των σχολών στις οποίες θα εισαγόταν κάνεις ελεύθερα, χωρίς Πανελλαδικές και άλλων σχολών στις οποίες θα έμπαινε κατόπιν Πανελλαδικών. Εμείς διαφωνήσαμε με αυτό το διαχωρισμό, διότι διακρίνει τις σχολές σε δύο κατηγορίες: τις σχολές υψηλού κύρους και τις σχολές χαμηλού κύρους. Διαφωνούμε με αυτή την κατηγοριοποίηση και επίσης διαφωνούμε με το γεγονός ότι καλούνται τα παιδιά να παίξουν ένα τυχερό παίγνιο επί της ουσίας, δηλαδή να μαντέψουν Οκτώβριο μήνα ποιες θα είναι οι δέκα σχολές στις οποίες ενδεχομένως θα μπορούσε να μπει κάνεις ελεύθερα. Δεν θεωρούμε ότι αυτό είναι μια σωστή διαδικασία. Άρα αυτό δεν θα ισχύσει. Δεν θα υπάρχει πλέον κατηγοριοποίηση μεταξύ «πράσινων» και «κόκκινων» σχολών.

Δείτε επίσης: 





Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


1 σχόλιο:

  1. Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020 - Μειώνεται η ύλη στη Βιολογία, τη Χημεία, την Κοινωνιολογία, την Οικονομία, την Ιστορία, τα Αρχαία Ελληνικά - Δείτε τη νέα εξεταστέα ύλη

    http://panelladikes24.blogspot.com/2019/08/2020_48.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή