Τρίτη 9 Ιουλίου 2019

Παρέμβαση panelladikes24: Νομική Πάτρας - Τι ορίζει ο Ν. 4610/2019 - Ποια η εξαγγελία της Υπουργού Νίκης Κεραμέως

Σχετική εικόναΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ΄ οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

Το panelladikes24 μετά από πολλές ερωτήσεις αναγνωστών σχετικά με τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών σας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το θέμα ώστε να είστε πλήρως ενημερωμένοι.

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως σε χθεσινή της παρουσία σε τηλεοπτική εκπομπή ανέφερε ότι δεν θα ιδρυθεί η τέταρτη Νομική Σχολή στην Πάτρα που είχε δρομολογήσει ο πρώην υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου.

Σημειώνεται ότι ο πρώην πλέον υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, με απόφαση που υπέγραψε στις 3 Ιουλίου. όρισε επιτροπή για τη Νομική Πατρών προκειμένου να καταρτίσει το πρώτο πρόγραμμα σπουδών του νεοσύστατου Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Τι ισχύει αυτή τη στιγμή για το Τμήμα Νομικής Πάτρας

Υπενθυμίζεται ότι στο άρθρο 35 του Ν. 4610/2019 (ΦΕΚ Α΄ 70/2019) "Συνέργειες Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι., πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, πειραματικά σχολεία, Γενικά Αρχεία του Κράτους και λοιπές διατάξεις" προβλέπεται η ίδρυση Σχολής Νομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Η ακαδημαϊκή λειτουργία του Τμήματος Νομικής καθορίζεται με αιτιολογημένη απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών, ύστερα από συνεκτίμηση των υλικοτεχνικών υποδομών και του εκπαιδευτικού προσωπικού, και πάντως όχι νωρίτερα από το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Πατρών, προτάθηκε με απόφαση Συγκλήτου στο Υπουργείο η ίδρυση Νομικής Σχολής, η οποία σύμφωνα με τους στόχους του ιδρύματος αναμένεται να έχει χαρακτηριστικά που θα την διακρίνουν από τις τρείς υφιστάμενες Νομικές Σχολές (ΕΚΠΑ, ΑΠΘ, ΔΠΘ) και να αφορούν στη Νομική Σκέψη και Πράξη του μέλλοντος.

Δείτε επίσης: 





Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από ηλεκτρονικά ή έντυπα μέσα είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


1 σχόλιο:

  1. Τι θα γίνει με το νέο σύστημα πανελλαδικών; Έχετε πληροφορίες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή