Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

Υπουργός Ναυτιλίας: Οι ανάγκες της ναυτιλίας απαιτούν μια σύγχρονη και ισχυρή δημόσια ναυτική εκπαίδευση, αλλά και μια ιδιωτική εκπαίδευση

Αποτέλεσμα εικόνας για Υπουργός Ναυτιλίας: Οι ανάγκες της ναυτιλίας απαιτούν μια σύγχρονη και ισχυρή δημόσια ναυτική εκπαίδευση, αλλά και μια ιδιωτική ÎµÎºÏ€Î±Î¯Î´ÎµÏ…ÏƒÎ·Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης ανέφερε για τον κρίσιμο τομέα της ναυτικής εκπαίδευσης τόνισε ότι οι ανάγκες της ναυτιλίας απαιτούν μια σύγχρονη και ισχυρή δημόσια ναυτική εκπαίδευση, αλλά και μια ιδιωτική εκπαίδευση η οποία ωστόσο θα είναι προσαρμοσμένη τις πραγματικές απαιτήσεις της Ελληνικής ναυτιλίας και του Έλληνα ναυτικού.

«Μια σύγχρονη ναυτική εκπαίδευση», ανέφερε, «πρέπει να στοχεύει στην παραγωγή στελεχών ικανών να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις μιας αγοράς εργασίας που επηρεάζεται άμεσα και καθοριστικά από τις τεχνολογικές εξελίξεις».

Στο πλαίσιο αυτό προανήγγειλε:

- Την προώθηση Νόμου - πλαισίου για την οργάνωση και λειτουργία της ναυτικής εκπαίδευσης στο σύνολο της.

- Την άμεση ενεργοποίηση και λειτουργία του ΚΕΣΕΝ Νέας Μηχανιώνας.

- Την ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση του ανθρώπινου κεφαλαίου, τόσο σε επίπεδο εκπαιδευτών, όσο και σε επίπεδο εκπαιδευομένων.

«Στρατηγική επιλογή μας», τόνισε, «είναι μια νέα αρχιτεκτονική του συστήματος ναυτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα».

Δείτε εδώ όλα τα νέα για τις ΑΕΝ.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου