Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

Ωρολόγια και Αναλυτικά Προγράμματα Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού Πλοιάρχων και Μηχανικών Π-Μ

Αποτέλεσμα εικόνας για Ωρολόγια και Αναλυτικά Προγράμματα Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού Πλοιάρχων και Μηχανικών Π-Μ


Δείτε εδώ όλα τα νέα για τις ΑΕΝ.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


27 σχόλια:

  1. Τώρα που διάβασα το πρόγραμμα κατάλαβα πως αν μπούμε στη σχολή θα ξεσκιστούμε στο διάβασμα. Καλή μας επιτυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσοι προέρχονται απο ΕΠΑΛ την πατήσανε εαν δεν κάνουν ιδιαίτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και όσοι δεν μπούνε με πανελλαδικές, αλλά με απολυτήριο και αυτοί θα δυσκολευτούν πολύ.

      Διαγραφή
  3. Ρε ας περασουμε και δεν πα να τελειωσουμε στα 8 χρονια που λεει ο λογος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υποθέτω ότι αυτό που έγραψες ήταν σχήμα λόγου και δεν το εννοούσες. Η συνολική διάρκεια των σπουδών σύμφωνα με τον κανονισμό των ΑΕΝ άρθρο 19 παράγραφος 7, δεν μπορεί να υπερβεί τα 6 ακαδημαικά έτη διότι θα διαγραφεί οριστικά.
      Στις ΑΕΝ δεν μπορεί να είναι κάποιος "αιώνιος φοιτητής".

      Διαγραφή
  4. Απο το νέο εκπαιδευτικό έτος το μπαρκο θα γίνεται στο γ εξάμηνο.
    Αυτο εγινε γιατι αποδείχθηκε οτι όσοι εγκαταλείπουν τις αεν δεν ειναι λόγω Μπάρκουλη αλλά λόγω μαθημάτων.
    Μαθητές απο επαλ δεν μπορούν ν ανταπεξέλθουν στην δυσκολία τους.
    Εχω γνωστό απο επαλ δόκιμο μηχανικό ξεκινησε το πρώτο του μπαρκο πριν λίγες μερες.
    Ευχαριστημένος με την θαλάσσια υπηρεσία ... έφυγε απο Σουηδία τωρα ειναι εξω απο NY .... χωρίς βίζα!
    Ήθελε να τα παρατήσει πριν μπαρκάρει.
    Μου λεει .... φιλε μια προσπάθεια ακόμη.
    Γυρνάω και άμα δω οτι δεν τραβάει έφυγα.
    Ειναι σαν αυτούς σπο Ζάκυνθο κλπ που τους δίνει μορια και πάνε όπου γουστάρουν. Και παει ο άλλος με 11 απολυτήριο ιατρική.
    Ε δεν τελειώνεις ποτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. συγνωμη αλλα δεν εχετε ιδεα οσο αναφορα τισ δυσκολιες των μαθηματων ειμαι σπουδαστης αεν και μπορω να σας πω ξεκαθαρα οτι ολα ειναι τα ιδια για ολους οσο αναφορα τισ δυσκολιες των μαθηματων.Αλλοι δυσκολευονται στα μαθματικα φυσικη οι επαλιτεσ και αλλοι στην ναυτιλια ευσταθια κτλ οι του γελ.επισης κατι αλλο εαν αποδεικνιετε οπωσ λετε οτι δεν εγκαταλειπουν λογω μπαρκου αλλα λογω μαθηματων και το μπαρκο ειναι το ευκολο κομματι τοτε γιατι δεν το κανουν οπωσ παλια που τελιωσε ο πατερασ μου την σχολη να ειναι στο τελοσ το μπαρκο και οχι ενδιαμεσα.Τελοσ να δω τι θα γινει του χρονου τον ιουλιο οταν θα πρεπει να φυγουν για το δευτερο μπαρκο οι παλιοι και θα πεσει μαζι με αυτουσ που πανε για πρωτη φορα χαμοσ στισ εταιρειεσ το μεσο του μεσου και κυριωσ ισωσ και πιθανη μειωση μισθων ειδικα στουσ δευτερομπαρκουσ μιασ και οι πρωτομπαρκοι επιδοτουντε.Υ.Γ. στην πραξη και στην δουλεια ενα ειναι σημαντικο μιλας αγγλικα προχωρασ δεν μιλασ και αισταιν να εισαι δεν πασ ουτε βολτα με βαπορι και αυτο να το ξερουν ολοι οι εταιρειεσ το τσεκαρουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε ποίος σου λέει ότι εαν δεν ξέρεις αγγλικά ότι δεν προχωράς πλάκα μου κάνεις ? Εγώ σε πληροφορώ είμαι στο blue star και δεν χρειάζομαι καλά αγγλικά χρησιμοποιώ οτι έχω μάθει στη σχολή + αυτά που μου έχουν πει και πάνε όλα καλά . Αισταιν εαν είσαι και με μέτρια αγγλικά γίνεσαι ο πρώτον τον πρώτον δεν σου στερεί τίποτα η γλώσσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όταν απαντώ σε κάποια σχόλια, το κάνω γιατί δεν πρέπει να δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις σε όσους τα διαβάζουν. Διότι πολλά παιδιά περιμένουν να ενημερωθούν μέσα απ'αυτή τη σελίδα, ώστε να πάρουν αποφάσεις για το μέλλον τους.
    Γι αυτό ας προσέχουμε τι μηνύματα περνάμε στους αναγνώστες.
    Ποτέ δεν είπα ότι το μπάρκο είναι το εύκολο κομμάτι. Κάθε δουλειά έχει τις δυσκολίες της και οι δόκιμοι δεν πηγαίνουν για κρουαζιέρα στα εκπαιδευτικά ταξίδια, αλλά για να εκπαιδευτούν εφαρμόζοντας τη θεωρία που έχουν διδαχθεί.
    Η αμοιβή που λαμβάνουν κατά τη διάρκεια της θαλάσσιας εκπαίδευσής τους, είναι μεγάλη ωφέλεια, όταν άλλοι εκπαιδευόμενοι πρέπει να πληρώσουν τα δίδακτρά τους.
    Είπα ότι το διάβασμα αποτελεί προυπόθεση για να μπορέσει να προχωρήσει κάποιος και στην πρακτική άσκηση του εργασιακού του αντικειμένου. Και αυτό πρέπει να γίνεται συνδυαστικά και με σωστή κατανομή της θεωρίας και της πρακτικής.
    Τα παλαιότερα χρόνια η φοίτηση στις ΑΕΝ ήταν τριετής και οι σπουδαστές αποφοιτούσαν ως δόκιμοι.
    Στη συνέχεια έπρεπε να συμπληρώσουν 12 μήνες θαλάσσια υπηρεσία για να γίνουν ανθυποπλοίαρχοι.
    Σκεφθείτε τι θα πάθαιναν, όταν μετά από τριετή φοίτηση,διαπίστωναν ότι ...τους ζαλίζει η θάλασσα!!! Θα ήταν πια πολύ αργά.
    Και εκείνη την εποχή τα πλοία δεν είχαν τη σημερινή ποιότητα και ασφάλεια.
    Δεν είναι λοιπόν καλλίτερα που το πρώτο ταξίδι γίνεται σχετικά νωρίς;
    Σε ότι αφορά την Αγγλική γλώσσα, ασφαλώς και η γνώση της αποτελεί χρησιμότατο εργαλείο. Όμως αν ήταν εντελώς απαραίτητη σε έναν σπουδαστή, τότε το Υπουργείο θα την είχε συμπεριλάβει ως προυπόθεση για την εισαγωγή στις ΑΕΝ. Όμως δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο (τουλάχιστον προς το παρόν).
    Μην τρομοκρατήστε λοιπόν με όλα όσα ακούτε.
    Αγόρια και κορίτσια να είστε μεταξύ σας αλληλέγγυοι.
    Αν είστε ψύχραιμοι και γενναίοι, θα τα καταφέρετε σίγουρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ποσο ευκολο η δυσκολο ειναι να μπει καποιος στα blur star; μιλαω για του χρονου που θα κανω το δεθτερο ταξιδι θα ηθελα πολυ να δουλεψω σε αυτα τα καταβια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. κ γιωργο ποτε δεν ειπα νομιζω οτι ειναι προυποθεση εισαγωγησ στισ αεν ταγγλικα αλλα προυποθεση εργασιασ στα καραβια ειναι τουλαχιστον στην ποντοπορο ναυτιλια.εγω προσωπικα ειδα πρωτο μηχανικο να μην ξερει καλα αγγλικα και απο μη κατανοηση κειμενου να εχει προβλημα πολυ σοβαρο στην αμερικη και να μην μπορει να συννενοηθει με την ακτοφυλακη τυχαιο οκ ασ πουμε τυχαιο.Αλλα ασ πουμε οτι σου καθεται πλοιο με αρκετουσ αλλοδαπουσ ειδικα φιλιππινεζουσ που τα αγγλικα τα εχουν σαν μητρικη να δω τοτε πωσ θα συννενοηθησ σαν αξιωματικοσ με το πληρωμα. Μπορει να μην αρεσουν αυτα που λεω αλλα σιγουρα λανθασμενη εντυπωση δεν ειναι απλα η αληθεια ειναι .Υ.Γ.πραγματικα η εκπαιδευση εαν βεβαια θελετε την γνωμη μου στισ αεν απεχει χιλιομετρα απο μια σοβαρη εκπαιδευση ναυτικου επαγγελματοσ συγκριτικα με τισ αντιστοιχεσ σχολεσ του εξωτερικου και μιλαω βεβαια για τισ χωρεσ που εχουν ναυτικη παραδοση.Ευτυχωσ μασ σωζει η πραγματικη ναυτικη εμπειρια που εχουμε σαν λαοσ σαν και αυτη που αποκτασ στην θαλασσα.Στο πρωτο εκπαιδευτικο μου ταξιδι συναντηθικα με ενα τυπου λιμπερτι πλοιο και μου πεσαν τα σαγονια οταν μεσα στο εκσυχρονισμενο πλοιο ηταν η ακαδημια εμπορικου ναυτικου τησ νεασ υορκησ σε εκπαιδευτικο ταξιδι και εμεισ εχουμε το ενα απο τα καλυτερα tall ships στον κοσμο και το καναμε μουσειο και σαπιζει κριμασ και παλι κριμασ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γεια σας κύριε Γιώργο είμαι απο επαλ τομέα πληροφορικής θα βάλω και με τους δυο τρόπους . Στη β κατηγορία με το απολυτήριο συγκεντρώνω 19200 (17,2 απολυτήριο και 2000 το lower )και είμαι τρίτεκνος.Εχω κάνει αίτηση για όλες τις σχολές ΑΕΝ με σειρά προτίμησης μου.Κατα την γνώμη σας πιστεύεται πως οτι αν είχα δηλώσει πιο απομακρυσμένες σχολές και όχι του Ασπροπύργου που έβαλα πρώτη θα ήταν καλυτερα ή δεν παίζει ρόλο;Όσο για την πρώτη κατηγορία θελω να πιστεύω στην χειρότερη περίπτωση οτι εχω γράψει 10350 και πανω στο μηχανογραφικό πρεπει να δηλώσω τις σχολές με την ίδια σειρά που έβαλα στην αίτηση για το απολυτήριο; Πιστεύεται οτι εχω κάποιες πιθανότητες να περάσω (Πρώτη προτίμηση πλοιάρχων δεύτερη προτίμηση μηχανικών ).Η γνώμη σας ειναι πολυ σημαντική για μένα και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα πρέπει στο μηχανογραφικό σου να τηρήσεις την ίδια σειρά με τις σχολές που έχεις δηλώσει στην αίτησή σου.
      Η σειρά που δηλώνεις τις σχολές με κριτήριο την γεωγραφική τους απόσταση, πρακτικά έχει μικρή σημασία, αφού καθοριστικός παράγων εισαγωγής είναι ο αριθμός των εισακτέων σε κάθε ΑΕΝ.
      Προς το παρόν δεν έχουμε κάποια επίσημη ανακοίνωση για το ύψος των βάσεων ώστε να προκύψουν τα απαραίτητα συμπεράσματα.
      Φημολογείται πως θα έχουν πτωτικές τάσεις. Επομένως η πιθανότητα επιτυχίας του κάθε υποψηφίου, θα εξαρτηθεί από τις ατομικές του επιδόσεις σε σχέση και με τις επιδόσεις των υπολοίπων υποψηφίων.
      Φυσικά και έχεις πιθανότητες, όμως είναι πολύ νωρίς για οποιαδήποτε πρόβλεψη.

      Διαγραφή
  11. Καλησπέρα σας,που πιστευετε οτι θα κυμανθουν οι βασεις του 10% και της 2ης γενικης κατηγοριας απο γενικο λυκειο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπάρχει κάποια πληροφορία που θα βοηθούσε να κάνουμε ασφαλείς προβλέψεις. Έχω την αίσθηση ότι οι βάσεις θα είναι ελαφρώς χαμηλότερες από πέρυσι.

      Διαγραφή
  12. Η κορη μου εβγαλε 19,4 απο γελ και εχει 2000 μορια απο πτυχειο αγγλικων.πιστευετε κυειε γιωργο οτι εχει πιθανοτητες; εχει συνολο 21400 μορια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχοντας υπόψη τις περυσινές βάσεις, έχει πάρα πολλές πιθανότητες επιτυχίας.

      Διαγραφή
  13. Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω εάν υπάρχει δυνατότητα εγγραφής στο β' εξάμηνο χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί κάποιο εκπ ταξίδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό καθορίζεται από τον κανονισμό σπουδών άρθρο 22 παράγραφος 1.
      Όμως καλό θα είναι να ρωτήσεις την γραμματεία της σχολής σου για να είσαι σίγουρος.

      Διαγραφή
  14. Γειά σας!
    Μονο με ελληνικη υπηκοότητα μπορεις να μπεις ΑΕΝ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεν αρκεί η υπηκοότητα. Ο υποψήφιος πρέπει να έχει την Ελληνική ιθαγένεια.
    Αυτό προκύπτει από την προκήρυξη, κεφάλαιο Δ' παράγραφος 2 (σελίς 4).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πιστωτικές μονάδες μαθημάτων Σχολών Πλοιάρχων - Μηχανικών Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ)

    https://panelladikes24.blogspot.com/2019/07/blog-post_6.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πιστευετε εχω πιθανοτητες με 21620 μορια απο γενικο λυκειο γενικη σειρα για σχολη πλοιαρχων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέρυσι οι βάσεις ήταν 21.900 μονάδες. Διαισθάνομαι ότι φέτος δεν θα φθάσουν τόσο ψηλά.
      Ελπίζω πως θα τα καταφέρεις.

      Διαγραφή
  18. Ρε ταξιδι ποτε κανατε μερικοι μερικοι εδω μεσα μας δουλευετε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή