Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Μητσοτάκης: Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής θα γίνει πρότυπο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών - Ποια η αντίδραση του ΥΠΠΕΘ

Σχετική ÎµÎ¹ÎºÏŒÎ½Î±Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στη χθεσινή προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στο Περιστέρι, έκανε αναφορά στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και το σχέδιο του κόμματος να γίνει πρότυπο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών.

Διαβάστε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από την ομιλία του κ. Μητσοτάκη

''Και, όπως είπα και στη Βουλή, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής θα αναβαθμιστεί πραγματικά μετά την ανεύθυνη αντιμετώπιση που του επιφύλαξε η σημερινή κυβέρνηση. Το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αττικής θα γίνει πρότυπο Πανεπιστήμιο εφαρμοσμένων επιστημών, συνδεδεμένο, όμως, με τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας. Εσείς πάνω απ’ όλα οι νεολαίοι μας στα δημόσια Πανεπιστήμια, αξίζετε μια καλύτερη Παιδεία. Δεν σας αξίζουν πτυχία τα οποία θα τα καρφιτσώνετε στους τοίχους σας χωρίς προσόντα, χωρίς να σας δίνουν τις απαραίτητες δεξιότητες, για να αντιμετωπίζετε μετά το απελπιστικό φάσμα της ανεργίας''.

Απάντηση του Υπουργού Κ. Γαβρόγλου στον Πρόεδρο της Ν.Δ. Κ. Μητσοτάκη για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, με αφορμή την «υπόσχεση» του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για μετατροπή του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής σε Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών, δήλωσε:

Ο κ. Μητσοτάκης είναι φανερό ότι έχει χάσει την ψυχραιμία του, όσο βλέπει να πλησιάζει η ώρα της κάλπης και η ήττα του. Δεν κρύβει πλέον καμία πολιτική πτυχή του νεοφιλελεύθερου προγράμματός του δηλαδή την έγνοια του για τους λίγους και εκλεκτούς και την αδιαφορία του για τους πολλούς.

Υποσχέθηκε χθες, χωρίς ίχνος ντροπής από το Περιστέρι, ότι θα επιστρέψει στα Πανεπιστήμια το διοικητικό προσωπικό που ο ίδιος απέλυσε το 2013, λέγοντας συνειδητά ψέματα αφού γνωρίζει ότι η σημερινή κυβέρνηση το 2015 επανέφερε όλους τους απολυμένους μεταξύ των οποίων και 25 Δ.Ε. Ψυκτικοί…

Υποσχέθηκε, επίσης, να υποβαθμίσει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής σε Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών, δηλαδή σε… πανεπιστημιοποιημένο ΤΕΙ. Υπενθυμίζω ότι το κόμμα του ψήφισε επί της αρχής την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Αντί περαιτέρω απάντησης, προσυπογράφω τη δήλωση του νεοεκλεγέντος Πρύτανη του ΠΑΔΑ κ. Καλδή που επισημαίνει: «το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής είναι εθνική υπόθεση και δεν προσφέρεται για κομματικές επιδιώξεις... Το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών όπως λειτουργεί στις Βόρειες Χώρες, κυρίως της Ευρώπης, δεν έχει καμία σχέση με την ελληνική ακαδημαϊκή πραγματικότητα και τις προοπτικές της, πόσο μάλλον με το ΠΑΔΑ».




Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου