Σάββατο 4 Μαΐου 2019

Ο Αλέξης Τσίπρας για την ίδρυση Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου στην Κρήτη

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ΄ οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη χθεσινή ομιλία του στα Χανιά, μίλησε για το νέο χάρτη στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με την Κρήτη να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. 

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Στο νέο χάρτη για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, κομβικό ρόλο παίζει η Κρήτη η οποία αποκτά τρίτο Πανεπιστήμιο, το Ελληνικό Μεσογειακό. Δημιουργούνται έτσι οι προϋποθέσεις για την έναρξη των συζητήσεων για ένα μεγάλο και ισχυρό Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο Κρήτης».

Σημειώνεται ότι με το νομοσχέδιο ''Συνέργειες Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι., πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, πειραματικά σχολεία, Γενικά Αρχεία του Κράτους και λοιπές διατάξεις'' που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή ιδρύεται το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο και καταργείται το ΤΕΙ Κρήτης.

Πλέον, στην Κρήτη θα υπάρχουν:

- το Πανεπιστήμιο Κρήτης,

- το Πολυτεχνείο Κρήτης,

- το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο.




Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου