Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Σπουδές στα ΚΕΕ - Από το 2019 σε 11 Πανεπιστήμια σε 60 προγράμματα σπουδών - Τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτέλεσμα εικόνας για απόφοιτοι των ΕΠΑΛ κεε διετή προγράμματα ΠανεπιστήμιαΤα διετή προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης στα ΑΕΙ με την υλοποίησή τους από το Φθινόπωρο του 2019 θα ενισχύσουν την ακαδημαϊκή αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης στη χώρα μας. 

Το ΥΠΠΕΘ με υπευθυνότητα και μεθοδικότητα, σε αγαστή συνεργασία και συνεχή διάλογο με τα Ιδρύματα, συμπληρώνει το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία των Κέντρων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλίσει την εύρυθμη έναρξη και λειτουργία του νέου ακαδημαϊκού θεσμού.

Από το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, τουλάχιστον 1500 απόφοιτοι των ΕΠΑΛ θα έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν σε 60 και πλέον διετή προγράμματα σε 11 Πανεπιστήμια στις 13 Περιφέρειες της χώρας. Το ΥΠΠΕΘ έχει εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση και τη βιωσιμότητα των διετών προγραμμάτων.

Τα διετή προγράμματα σπουδών στα πανεπιστήμια που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση αποτελούν το νέο υπόδειγμα για την αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στη χώρα μας, παρέχοντας μια ακόμη προοπτική για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ.
Δείτε επίσης: 

Νόμος 4521/2018 ''Ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και άλλες διατάξεις'' - ΦΕΚ Α΄ 38/2018

Από το Σεπτέμβριο του 2019 θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΚΕΕ) στα Πανεπιστήμια

panelladikes24 - panelladikes24 στο facebook


Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από ηλεκτρονικά ή έντυπα μέσα είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου