Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Αρχές Απριλίου θα οριστικοποιηθούν τα Μηχανογραφικά Δελτία 2019 - Αναμένεται η ψήφιση του ν/σ με τις υπόλοιπες συνέργειες μεταξύ Πανεπιστημίων και ΤΕΙ

Αποτέλεσμα εικόνας για Αρχές Απριλίου θα οριστικοποιηθούν τα Μηχανογραφικά Δελτία 2019 - Αναμένεται η ψήφιση του ν/σ με τις υπόλοιπες συνέργειες μεταξύ Πανεπιστημίων και Î¤Î•Î™Η υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, Μερόπη Τζούφη μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» και αναφέρθηκε και στα νέα τμήματα που θα ενταχθούν στα Μηχανογραφικά Δελτία 2019.

Για τα νέα τμήματα από τις συμπράξεις Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, τα οποία θα περιληφθούν στα μηχανογραφικά δελτία των υποψηφίων, εξήγησε ότι «στα καινούρια μηχανογραφικά θα μπούνε τα τμήματα, όπου έχουν ολοκληρώσει τα Πανεπιστήμια τις μεταβολές στα προγράμματα σπουδών, έτσι ώστε αυτά τα τμήματα πλέον να εμφανιστούν με την καινούρια τους εικόνα, η οποία προβλεπόταν νομοθετικά».

Αναφορικά με τις τελευταίες συμπράξεις μεταξύ ιδρυμάτων, οι οποίες θα ολοκληρώσουν το νέο χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σημείωσε πως «έχουν περάσει από τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή, έχουν γίνει κάποιες παρατηρήσεις». Τόνισε, δε, ότι «στα πανεπιστήμια που προχωρούν στον ενιαίο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης έχουν δοθεί επιπρόσθετες θέσεις μελών ΔΕΠ που έχουν ζητηθεί, αλλά και χρηματοδότηση».

Τέλος, η υφυπουργός τόνισε ότι αρχές Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η ψήφιση του ν/σ που θα αφορά και το κομμάτι της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με τις προτεινόμενες συνέργειες.

Το panelladikes24 παρακολουθεί το θέμα και θα ενημερώσει για οποιαδήποτε εξέλιξη.

Δείτε επίσης: 





Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου