Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Υποψήφιοι για τα ΤΕΦΑΑ έτους 2019 - Όσα πρέπει να γνωρίζουν μόνο στο panelladikes24

Σχετική εικόναΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ΄ οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

Το panelladikes24 προς ενημέρωση των υποψηφίων για τα ΤΕΦΑΑ έτους 2019 επισημαίνει τα ακόλουθα:

- Οι υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ έχουν δυνατότητα πρόσβασης στα πέντε τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού που λειτουργούν σε Αθήνα, Τρίκαλα, Θεσσαλονίκη, Σέρρες και Κομοτηνή. 

- Οι υποψήφιοι ΓΕΛ έχουν πρόσβαση στα ΤΕΦΑΑ από όλες τις Ομάδες Προσανατολισμού καθώς περιλαμβάνονται σε όλα τα Επιστημονικά Πεδία. 

- Όλοι οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ έχουν πρόσβαση στα ΤΕΦΑΑ καθώς τα συγκεκριμένα τμήματα εντάσσονται στο πεδίο που μπορούν να επιλέξουν ανεξάρτητα από τον τομέα που έχουν αποφοιτήσει.


- Όσοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται για τα ΤΕΦΑΑ και θα συμμετάσχουν φέτος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, πρέπει υποχρεωτικά να δηλώσουν την επιθυμία τους για τα ΤΕΦΑΑ, ώστε να συμμετάσχουν και στις πρακτικές δοκιμασίες (υγειονομική εξέταση και αγωνίσματα). Δείτε εδώ αναλυτικές πληροφορίες.

- Όσοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται για τα ΤΕΦΑΑ και συμμετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2019, υποχρεωτικά θα συμμετάσχουν και στις πρακτικές δοκιμασίες (υγειονομική εξέταση και αγωνίσματα).

- Απόφοιτοι που ενδιαφέρονται για τα ΤΕΦΑΑ και θα συμμετέχουν εκ νέου σε Πανελλαδικές Εξετάσεις, είναι υποχρεωμένοι να εξεταστούν στις πρακτικές δοκιμασίες για τα ΤΕΦΑΑ, ανεξαρτήτως αν είχαν εξεταστεί σε αυτές στο παρελθόν. 

- Υποψήφιοι που δε θα δηλώσουν επιθυμία εισαγωγής στα ΤΕΦΑΑ κατά την υποβολή της Αίτησης - Δήλωσης συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2019, δεν μπορούν τελικά να είναι υποψήφιοι για τα συγκεκριμένα τμήματα.

- Όσοι υποψήφιοι ΓΕΛ ενδιαφέρονται για το 10% των θέσεων στα ΤΕΦΑΑ χωρίς νέα εξέταση (απόφοιτοι των ετών 2017 και 2018) και ήταν και τότε υποψήφιοι για τα συγκεκριμένα τμήματα, δε θα διαγωνιστούν εκ νέου στις πρακτικές δοκιμασίες, αλλά θα διατηρήσουν τις επιδόσεις τους από τη τελευταία συμμετοχή τους στις πρακτικές δοκιμασίες. 

- Απόφοιτοι ΓΕΛ των ετών 2017 και 2018 που δεν είχαν υποβληθεί στις πρακτικές δοκιμασίες των ΤΕΦΑΑ, φέτος δεν μπορούν να είναι υποψήφιοι για το 10% των ΤΕΦΑΑ. 

- Απόφοιτοι ΕΠΑΛ δεν μπορούν να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους στα ΤΕΦΑΑ με το 10%.

- Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι για τα ΤΕΦΑΑ επιλέγουν τρία αγωνίσματα για εξέταση από τα τέσσερα (4) που περιλαμβάνουν οι πρακτικές δοκιμασίες.


- Οι υποψήφιοι ανάλογα με τις επιδόσεις που επιτυγχάνουν στις πρακτικές δοκιμασίες συγκεντρώνουν ανάλογο αριθμό μορίων τα οποία προστίθενται στα συνολικά μόρια των γραπτώς εξεταζομένων μαθημάτων. Ο τελικός βαθμός των πρακτικών δοκιμασιών προκύπτει από το μέσο όρο των βαθμών των τριών αγωνισμάτων, ο οποίος πολλαπλασιάζεται με το 200 για να προκύψουν τα μόρια. Ο μέγιστος αριθμός μορίων μπορεί να είναι τα 4.000 μόρια. Έτσι, για παράδειγμα υποψήφιος που έχει συγκεντρώσει στα τρία αγωνίσματα που επέλεξε τους βαθμούς 20, 17, και 15 θα έχει τελικό βαθμό: ( 20 + 16 + 15 ) : 3 = 51 : 3 = 17 * 200 = 3.400 μόρια.

- Τα μόρια που συγκεντρώνουν οι υποψήφιοι από τις πρακτικές δοκιμασίες προσμετρώνται για να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους μόνο στα ΤΕΦΑΑ. 

- Σε περίπτωση μη συμμετοχής του υποψηφίου σε αγώνισμα που έχει ήδη δηλώσει με αίτησή του ότι θα εξεταστεί, σημειώνεται στο πινάκιο η ένδειξη ΑΠΟΥΣΙΑ και για την εξαγωγή του μέσου όρου υπολογίζεται ως βαθμός του αγωνίσματος το μηδέν (0). Ο υποψήφιος βαθμολογείται μόνο αν έχει λάβει μέρος σε ένα (1) τουλάχιστον αγώνισμα. Ο υποψήφιος που δε λαμβάνει μέρος σε κανένα αγώνισμα αποκλείεται από τη διαδικασία επιλογής για τα ΤΕΦΑΑ. 

- Η υγειονομική εξέταση και πρακτική δοκιμασία (Αγωνίσματα) των υποψηφίων για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α., θα διεξαχθούν σε ημερομηνίες που θα οριστούν από το ΥΠΠΕΘ.

- Το ΥΠΠΕΘ θα ανακοινώσει με εγκύκλιο τις έδρες των επιτροπών υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας καθώς και τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν οι υποψήφιοι σε αυτές. (Δείτε εδώ την αντίστοιχη περσινή ανακοίνωση). 

- Η διεξαγωγή της Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψήφιων για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ πραγματοποιείται σύμφωνα με τα προγράμματα που θα ανακοινωθούν από κάθε επιτροπή (αναμένονται επιπλέον ανακοινώσεις). 

- Οι βαθμοί επίδοσης στις πρακτικές δοκιμασίες των υποψηφίων για τα ΤΕΦΑΑ ανακοινώνονται τέλος Ιουλίου, δηλαδή μετά τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου.

- Υπενθυμίζεται ότι διαδικασίες εισαγωγής στα ΤΕΦΑΑ προβλέπονται και στις Επαναληπτικές Εξετάσεις του Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται ότι τo panelladikes24 παρακολουθεί το θέμα και θα ενημερώνει άμεσα για οποιαδήποτε εξέλιξη.

Δείτε επίσης: ΤΕΦΑΑ - ΒΑΣΕΙΣ 2018

Πατήστε εδώ για να δείτε όλα τα νέα για την εισαγωγή φοιτητών στα ΤΕΦΑΑ.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


2 σχόλια:

  1. Υγειονομική εξέταση και πρακτική δοκιμασία (Αγωνίσματα) των υποψηφίων για τα ΤΕΦΑΑ - Ημερομηνίες - Δικαιολογητικά - Οδηγίες

    https://panelladikes24.blogspot.com/2019/05/blog-post_13.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενημέρωση για τους υποψήφιους των ΤΕΦΑΑ έτους 2019 σχετικά με την υγειονομική εξέταση και πρακτική δοκιμασία

    https://panelladikes24.blogspot.com/2019/05/2019_29.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή