Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Προβληματισμός υπάρχει στο ΥΠΠΕΘ με την ισοτίμηση πτυχίων ΤΕΙ με τα αντίστοιχα των Πανεπιστημίων

Σχετική εικόναΣε πολύ θετικό κλίμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση της Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων με την πρόεδρο Α. Γκρόζου, την αντιπρόεδρο Β. Μπελίτση και μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Επισκεπτών Υγείας (ΠΣΕΥ), για θέματα που απασχολούν τον κλάδο τους.

Οι εκπρόσωποι του ΠΣΕΥ έθιξαν το θέμα της ισοτίμησης των παλαιότερων πτυχιούχων ΤΕΙ - Τμήματος Επισκεπτών-τριών Υγείας, με τους αποφοίτους πανεπιστημιακών τμημάτων. Η Υφυπουργός απάντησε ότι «είναι ένα θέμα που μας προβληματίζει, έχει τεθεί στο τραπέζι, αλλά ταυτόχρονα είναι και ένα ευρύτερο θέμα για το οποίο δεν υπάρχουν ακόμη οριστικές αποφάσεις».

Επιπλέον, μετέφεραν το αίτημα του Συλλόγου για ίδρυση νέων Πανεπιστημιακών Τμημάτων Εργοθεραπείας. Η Υφυπουργός υπενθύμισε τον αυτοδιοίκητο χαρακτήρα των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και πως «πρόκειται για ένα θέμα που πρέπει να συζητηθεί, σε ακαδημαϊκό επίπεδο».

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο ΠΣΕΥ στη σημασία υλοποίησης παρεμβάσεων και προγραμμάτων Αγωγής Υγείας στη σχολική κοινότητα και τους Δήμους. Η κ. Τζούφη υπογράμμισε ότι έχουν γίνει τα πρώτα βήματα με την εισαγωγή του μαθήματος αγωγής υγείας στα σχολεία και προέτρεψε τον Σύλλογο να καταθέσει πρόταση στο ΙΕΠ για ένα πιο ολιστικό πρόγραμμα.

Η υπηρεσία του επισκέπτη υγείας - νοσηλευτή μέσα στις σχολικές μονάδες χρήζει αλλαγής του θεσμικού πλαισίου, ώστε οι υπηρεσίες αυτές να μην παρέχονται σε έναν μαθητή, αλλά στο σύνολο της σχολικής μονάδας. Φέτος έγιναν σημαντικές προσπάθειες και ανταποκριθήκαμε σε πολύ μεγάλο βαθμό στις ανάγκες που υπήρχαν.

Στο ερώτημα για τον θεσμό της σχολιατρικής υπηρεσίας, απάντησε ότι είναι ένας θεσμός ο οποίος ουσιαστικά δεν λειτούργησε εδώ και πάρα πολλά χρόνια και τέτοιες ανάγκες μπορούν να καλυφθούν και με τη μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας αστικού τύπου.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από ηλεκτρονικά ή έντυπα μέσα είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου