Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

Από το Σεπτέμβριο του 2019 θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΚΕΕ) στα Πανεπιστήμια

Σχετική εικόναΕυρεία σύσκεψη του Γενικού Γραμματέα Ηλία Γεωργαντά με Πρυτανικές Αρχές Πανεπιστημίων και ΤΕΙ πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, με θέμα τα διετή προγράμματα σπουδών επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Παρόντες ήταν και οι Γενικοί Διευθυντές Ανώτατης Εκπαίδευσης και Οικονομικών Υπηρεσιών, καθώς επίσης και συνεργάτες του Υπουργού.

Ο Γενικός Γραμματέας ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο θα χρηματοδοτήσει τα διετή προγράμματα σπουδών. Επίσης προέτρεψε όσα Ιδρύματα δεν έχουν ιδρύσει ακόμη Κέντρα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, να το πράξουν άμεσα, για να μπορέσει το Υπουργείο να προϋπολογίσει το ποσό της χρηματοδότησης των διετών προγραμμάτων σε κάθε Ίδρυμα. Βούληση του Υπουργείου είναι το Σεπτέμβριο του 2019 να ξεκινήσει η λειτουργία ενός σημαντικού αριθμού διετών προγραμμάτων σπουδών στα Ιδρύματα, γεγονός το οποίο εδράζεται στο μεγάλο ενδιαφέρον των Ιδρυμάτων και την ωριμότητα πολλών προτάσεων.

Υπενθυμίζεται ότι με το Ν. 4521/2018 ''Ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και άλλες διατάξεις'' - ΦΕΚ Α΄ 38/2018 ιδρύονται στα Α.Ε.Ι. τα Κέντρα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Κ.Ε.Ε.), στα οποία θα οργανώνονται διετή προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης για αποφοίτους των ΕΠΑΛ. Τα Κ.Ε.Ε. θα παρέχουν διπλώματα επιπέδου 5 του Εθνικού και Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων και η φοίτηση θα είναι δωρεάν.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από ηλεκτρονικά ή έντυπα μέσα είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


1 σχόλιο:

  1. Σπουδές στα ΚΕΕ - Από το 2019 σε 11 Πανεπιστήμια σε 60 προγράμματα σπουδών - Τι πρέπει να γνωρίζετε

    https://panelladikes24.blogspot.com/2019/05/2019-11-60.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή