Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Μητσοτάκης: Ο αριθμός εισακτέων θα καθορίζεται από τα Πανεπιστήμια - Τι σημαίνει αυτό

Αποτέλεσμα εικόνας για Μητσοτάκης: Ο αριθμός εισακτέων θα καθορίζεται από τα ΠανεπιστήμιαΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ΄ οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σε ομιλία του ανέφερε ότι ''τα Πανεπιστήμια πρέπει να αποκτήσουν τα ίδια τον πλήρη έλεγχο του αριθμού των εισαχθέντων. Δεν γίνεται με αποφάσεις άλλων να διπλασιάζεται ο αριθμός των εισαχθέντων''. 

Σημειώσεις panelladikes24

1. Εάν πραγματοποιηθεί μια τέτοια απόφαση ουσιαστικά σημαίνει μεγάλη μείωση του αριθμού εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

2. Εάν η Ν.Δ. εφαρμόσει μια τέτοια απόφαση σε συνδυασμό με τυχόν εφαρμογή απαιτούμενης βάσης στις εξετάσεις εισαγωγής για την τριτοβάθμια εκπαίδευση τότε θα είναι ακόμα μεγαλύτερη η μείωση στους επιτυχόντες (υπό προϋποθέσεις).

3. Εάν εφαρμοστούν οι παραπάνω αποφάσεις τότε θα είναι μεγάλες οι κοινωνικές αντιδράσεις (μαθητών, γονέων, δημάρχων, βουλευτών κτλ.) και θα είναι ενδιαφέρον πώς θα αντιδράσει η τότε κυβέρνηση. 

4. Η λύση της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων δεν αποτελεί λύση στα προαναφερόμενα προβλήματα.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


4 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απαράδεκτο...Επειδή αυτος είχε την ικανότητα να πάει σε ιδιωτικό δεν σημ αινει ότι όλοι μπορούν...Δεν θα καταστρέψει αυτος τα όνειρα τοσων παιδιών..ντροπή και αίσχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δείτε το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την Παιδεία - Παρουσίαση

    https://panelladikes24.blogspot.com/2018/11/blog-post_26.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή