Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με την ΑΕΝ Καλύμνου στο panelladikes24

Σχετική εικόναΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ΄ οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

- Το καλοκαίρι του 2018 με νόμο ιδρύθηκε η ΑΕΝ Καλύμνου, με έδρα την Κάλυμνο στην οποία θα λειτουργεί Σχολή Πλοιάρχων. (ΦΕΚ A΄116/2018 - NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 4551/2018 ''Μηχανισμός εφαρμογής, κρατική εποπτεία, γενικοί όροι υλοποίησης του Μεταφορικού Ισοδυνάμου (Μ. Ι.) και άλλες διατάξεις'')

- Η στέγαση της ΑΕΝ θα γίνει στο κτίριο (Παρθεναγωγείο) που στεγαζόταν το 1ο Δημοτικό Σχολείο Πόλης Καλύμνου, ενώ το Μιχαήλειο Κέντρο Νεότητας, έχει διατεθεί από την Ι.Μ Καλύμνου για να χρησιμοποιηθούν οι εγκαταστάσεις του, ως κοιτώνες και χώροι ενδιαίτησης των σπουδαστών, που δεν κατάγονται από την Κάλυμνο. 

- Αυτή την περίοδο ολοκληρώνονται οι εργασίες για την ανακαίνιση του κτιρίου του που θα στεγάζει την ΑΕΝ και πλέον απομένει η εγκατάσταση υλικοτεχνικού εξοπλισμού.

- Πρόσφατα επισκέφτηκε Μηχανικός της Διεύθυνσης Λιμενικών και Κτιριακών Υποδομών του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για να διαπιστωθεί η πορεία των εργασιών.

- Οι θέσεις του μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού στην ΑΕΝ Καλύμνου ανέρχονται συνολικά σε δώδεκα (12). Η στελέχωση του εκπαιδευτικού προσωπικού της Α.Ε.Ν. Καλύμνου προβλέπει 8 επίκουρους καθηγητές και 4 καθηγητές Εφαρμογών. Το ΥΠΠΕΘ έχει προχωρήσει τις διαδικασίες για τη στελέχωση της σχολής.

- Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Φώτης Κουβέλης επιβεβαιώνει την άμεση λειτουργία της ΑΕΝ στην Κάλυμνο και αναμένεται να είναι παρών στα εγκαίνια.

- Τα εγκαίνια της ΑΕΝ Καλύμνου υπολογίζεται ότι θα πραγματοποιηθούν στις 20 με 25 Οκτωβρίου 2018.

- Σημειώνεται ότι το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 θα λειτουργήσει μόνο το Α΄ εξάμηνο ενώ τα υπόλοιπα εξάμηνα θα λειτουργήσουν από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος (σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου που ψηφίστηκε).

- Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση για τους σπουδαστές που θα σπουδάσουν στην ΑΕΝ Καλύμνου. Σημειώνεται ότι είναι σε εξέλιξη οι μετεγγραφές σπουδαστών ΑΕΝ και δεν υπάρχει (τουλάχιστον αυτή τη στιγμή) δυνατότητα μετεγγραφής στη συγκεκριμένη σχολή.


Το panelladikes24 παρακολουθεί το θέμα και θα ενημερώσει για οποιαδήποτε εξέλιξη.

Δείτε εδώ όλα τα νέα για τους υποψήφιους σπουδαστές των ΑΕΝ.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


32 σχόλια:

  1. Υπάρχει λοιπόν περίπτωση να πάρουν συμπληρωματικους. ? Ξέρει κάποιος να μας ενημερώσει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κυριε γιωργο ειμαι μεσα στην 10αδα των αποτυχοντων . Ειμαι απο Γενικο Λυκειο γενικη κατηγορια και ειχα δωσει με την 2η κατηγορια. Που σημαινει οτι ειμαι επιλαχων . Τι λετε για την Καλυμνο εστω για εκει . Τα καταφερνω ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακόμα δεν έχουμε καμία πληροφόρηση. Πρέπει να περιμένεις.

      Διαγραφή
    2. Δεν σας εχω ξανα γραψει ποτε αλλα σας παρακολουθουσα σε οτι λεγατε . Οπως και να χει σας ευχαριστω παρα πολυ . Ο καιρος θα δειξει !

      Διαγραφή
  3. Εγώ θέλω να ρωτήσω εάν υπάρχει περίπτωση να πάρει επιλαχόντες από επαλ από κοινωνικά κριτήρια διότι με το απολυτήριο δεν προκηρύχθηκε θέση
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό που πρέπει όλοι να καταλάβουν, είναι ότι οι επιλαχόντες εισάγονται για να καλύψουν τα κενά που πιθανόν να προκύψουν από τους επιτυχόντες της πρώτης επιλογής.
      Επομένως αφού δεν προκηρύχθηκε θέση για τα κοινωνικά κριτήρια των ΕΠΑΛ, πως είναι δυνατόν να δημιουργηθεί κενό, ώστε να χρειασθεί να το καλύψουν με επιλαχόντες.

      Διαγραφή
  4. Ξέρετε ποιες σχολές της ΕΛ.ΑΣ θα λειτουργήσουν φέτος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κυρίε Γιώργο αυτό δεν είναι άδικο να μην πάρουν άτομα από κοινωνικά κριτήρια από επαλ ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο αριθμός των εισακτέων σπουδαστών στις ειδικές κατηγορίες, υπολογίζεται σύμφωνα με τις διατάξεις του κεφ.Γ' παρ.2.
      Ο αριθμός αυτός υπολογίζεται για κάθε ειδική κατηγορία ξεχωριστά και αποτελεί ποσοστό επί των βασικών κατηγοριών.
      Φέτος με τη μείωση των ποσοστών εισαγωγής στα ΕΠΑΛ, χάθηκαν οι θέσεις στα κοινωνικά κριτήρια.
      Τώρα για το αν είναι άδικο, στη Νομική επιστήμη υπάρχει το εξής ρητό:
      DURA LEX, SED LEX (Σκληρός νόμος, αλλά νόμος).

      Διαγραφή
  6. Πιστεύω ότι είναι αρκετά άδικο ειδικά για παιδιά που δεν έχουν γωνιές
    Όποτε εμείς κύριε Γιώργο δεν χρειάζεται να περιμένουμε με τους επιλαχόντες
    Μήπως έχουμε κάποια πιθανότητα για την καλυμνο;;;
    Σας ευχαριστώ πολύ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παιδί μου δεν πρέπει να απογοητεύεσαι, γιατί δεν ξέρεις τι ευκαιρίες μπορεί να σου παρουσιασθούν ξαφνικά εκεί που δεν το περιμένεις.
      Όπως πέρυσι που κανείς δεν περίμενε ότι θα έπαιρναν επιπλέον 205 συμπληρωματικούς (117 πλοιάρχους και 88 μηχανικούς).
      Ούτε περίμενε κανείς ότι στη συνέχεια πολλοί από αυτούς (63 άτομα), δεν θα πήγαιναν να εγγραφούν, με αποτέλεσμα να πάρουν ακόμα 39 πλοιάρχους και 24 μηχανικούς.
      Γι αυτό σου λέω παιδί μου, κάνε υπομονή και αύριο μπορεί να είναι μια καλύτερη μέρα.

      Διαγραφή
  7. Σίγουρα είναι σωστά οποία τα λέτε απλά πιστεύω ότι θα έπρεπε να μπουν και παιδιά τα οποία δεν έχουν γονείς
    Περιμένουμε και βλέπουμε
    Αλλιώς υπάρχει και του χρόνου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κυριε Γιωργο θα ηθελα να σας ρωτησω..υποθετικα μιλωντας οτι ανοιγει η α.ε.ν καλυμνου αργοτερα και παιρνει ατομα.πρωτον:ποσα ατομα υποθετετε οτι θα παρουν..και δευτερον:ημουν υποψηφιος δευτ.κατηγοριας,απο Γ.ε.λ -τριτεκνος-19.000.ειλικρινα πειτε μου ,σας παρακαλω...εχω ελπιδες;ειμαι 84 επιλαχων...περιμενω απαντηση σας και σας ευχαριστω εκ των προτερων και καλες θαλασσες ευχομαι για το παιδι σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για να μπορέσω να δω κάτι, χρειάζεται να γράφετε την σελίδα που εμφανίζεται το όνομά σας και τον Α/Α σας. Αυτό ισχύει για όλους σας και να μη το επαναλαμβάνω συνεχώς. Γράψε λοιπόν αυτά τα στοιχεία.
    Για την ΑΕΝ Καλύμνου τι να υποθέσει κανείς όταν δεν ξέρουμε ούτε πόσες αίθουσες περιλαμβάνει και σε τι κατάσταση βρίσκονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κυριε Γιωργο,καλησπερα σας..καλες θαλασσες ευχομαι για το παιδι σας και σας ευχαριστουμε τοσο καιρο που μας βοηθατε να κατανοουμε τα πραγματα καλυτερα..θα ηθελα να σας ρωτησω..πρωτον:υποθετικα μιλωντας οτι ανοιγει η α.ε.ν Καλυμνου,ποσα ατομα υποθετετε οτι θα παρει;και δευτερον:ειμουν υποψηφιος δευτερης κατηγοριας απο Γ.Ε.Λ,τριτεκνος,19.000μορια ,ειμαι 75επιλαχων στους μηχανικους και84 στους πλοιαρχους..ειλικρινα πειτε μου..εχω ελπιδες;σας ευχαριστω εκ των προτερων και περιμενω απαντηση σας,εχοντας εμπιστοσυνη στα λεγομενα σας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 16σελ.στους μη εισαγομενους πλοιαρχους 84 Α.Α και στην50 στους μη εισαγομενους μηχανικους 75 Α.Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λευτέρη ανήκεις στην ειδική κατηγορία των τριτέκνων από ΓΕΛ.
      Από αυτή την κατηγορία έχουν πάρει 2 πλοιάρχους και 1 μηχανικό.
      Τώρα εσύ έρχεσαι 84ος στη σειρά των πλοιάρχων και 75ος στους μηχανικούς.
      Γι αυτό οι ελπίδες είναι πολύ λίγες.

      Διαγραφή
  12. Επειδή δέχομαι πολλές ερωτήσεις σχετικά με την ΑΕΝ Καλύμνου, έχω εκφράσει τους προβληματισμούς μου από τις 6 Σεπτεμβρίου σε σχόλιό μου το οποίο επαναλαμβάνω:
    Σε ότι αφορά την ΑΕΝ Καλύμνου, από τις κυβερνητικές ανακοινώσεις γνωρίζουμε ότι προβλέπεται ίδρυση σχολής πλοιάρχων, στην οποία τη φετινή χρονιά θα λειτουργήσει μόνο το Α'εξάμηνο.
    Όμως δεν έχουμε μάθει τον αριθμό των δοκίμων που θα φοιτήσουν και από τον οποίο εξαρτώνται οι χώροι διδασκαλίας, ο απαραίτητος εξοπλισμός και τα όργανα εκπαίδευσης, καθώς και το πλήθος των καθηγητών.
    Επίσης δεν γνωρίζουμε αν θα υπάρξει δυνατότητα ενδιαίτησης των σπουδαστών, που είναι για τις περισσότερες οικογένειες, καθοριστικός παράγων επιλογής μιας ΑΕΝ.
    Τώρα που πλησιάζει η έναρξη του νέου διδακτικού έτους, πότε θα προλάβουν τα αρμόδια Υπουργεία να υλοποιήσουν τη λειτουργία της ΑΕΝ.
    Όμως το σπουδαιότερο είναι ο τρόπος επιλογής των εισακτέων.
    Θα προέρχονται και από τις δύο κατηγορίες η μόνο από τη Β'; Και με ποιό κριτήριο θα επιλεγούν αφού κανείς δεν θα γνωρίζει εάν επιθυμούν να μεταβούν στην Κάλυμνο ;
    Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο να μην εισαχθούν συμπληρωματικοί σπουδαστές, αλλά οι θέσεις στην Κάλυμνο να καλυφθούν από τους ήδη υπάρχοντες στις άλλες ΑΕΝ και που θα επιθυμουσαν την μεταγραφή τους.
    Φυσικά όλα αυτά αποτελούν εικασίες και κανείς δε γνωρίζει τι θα γίνει. Αλλά ο χρόνος τρέχει και όλοι κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κυριε Γιώργο ειμαι Απο Γελ γενικη κατηγορια ειχα δωσει με την β κατηγορια και ειμαι στην σελ.1 των αποτυχωντων της σχολης πλοιαρχων 9ος στα μορια . Εχω ελπιδες ?δεν μιλαω απαραιτητα για καλυμνο αλλα γενικα για να μπω ως επιλαχων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ιάκωβε, νομίζω πως έχεις πάρα πολλές πιθανότητες να εισαχθείς ως επιλαχών.
      Διότι από εσένα προηγούνται μόνο 9 άτομα (8 από τη γενική κατηγορία και 1 τρίτεκνος).
      Πέρυσι από την κατηγορία σου είχαν πάρει 27 επιλαχόντες. Ασφαλώς δεν έχει σχέση ο αριθμός των περυσινών επιλαχόντων, με τους φετινούς.
      Όμως το αναφέρω ενδεικτικά για να καταλάβεις.
      Κάνε λίγο ακόμα υπομονή και σου εύχομαι καλή επιτυχία.

      Διαγραφή
    2. Πραγματικα κυριε γιωργο μετα το μυνημα σας καταλαβα πως ακομα δεν εχει χαθει τπτ . Ποσο μαλλον αν ανοιξει η σχολη αυτη για την οποια συζηταμε ολοι . Να στε καλα και σας ευχαριστω πολυ για την ανταποκριση σας και οχι μονο για τωρα αλλα απο την αρχη εισασταν εδω και μας απανταγατε σε θεματα που μας απασχολουσαν . Καλη σταδιοδρομια για το παιδι σας και για ολα τα παιδια !

      Διαγραφή
  14. Δηλαδη κυριε γιωργο πιστευετε οτι υπαρχουν ελπιδες να παρουν 14 μηχανικους απο γελ για να μπορεσω ετσι και εγω να εισαχθω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είπα ότι θα πάρουν. Είπα ότι πέρυσι είχαν πάρει. Και δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να συμβεί και φέτος.
      Δεν θέλω να δώσω περισσότερες ελπίδες μ'αυτό που θα πω, αλλά φέτος που έχουν αυξηθεί οι θέσεις στην Α'κατηγορία, όλο και περισσότεροι από αυτούς δεν θα παρουσιασθούν.
      Επομένως θα δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις για σας της Β'γενικής κατηγορίας.
      Όμως να δείξετε όλοι σας συγκρατημένη αισιοδοξία και να κάνετε υπομονή μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των επιλαχόντων.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστω.να σας εχει ο θεος παντα καλα!!

      Διαγραφή
  15. Στατιστικά για τους υποψήφιους και τους επιτυχόντες των ΑΕΝ έτους 2018 - Βάσεις ανά κατηγορία για τους εισαγόμενους της Δεύτερης Γενικής Κατηγορίας (μέσω Απολυτηρίου Λυκείου) - Πίνακας

    https://panelladikes24.blogspot.com/2018/09/2018_93.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Υπουργείο Ναυτιλίας - Στόχος να λειτουργήσει η ΑΕΝ Καλύμνου από φέτος και να αυξηθεί ο αριθμός εισαγομένων σπουδαστών στις ΑΕΝ

    https://panelladikes24.blogspot.com/2018/10/blog-post_3.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πίνακες Εισαγομένων (Πλοιάρχων & Μηχανικών) στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) για την κάλυψη κενών θέσεων εκπαιδευτικού έτους 2018-2019

    https://panelladikes24.blogspot.com/2018/10/2018-2019_16.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Άμεση λειτουργία της Σχολής Πλοιάρχων της ΑΕΝ Καλύμνου - Σε εξέλιξη οι ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση

    https://panelladikes24.blogspot.com/2018/10/blog-post_17.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή