Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

Νέες Αποφάσεις - Σε ποια τμήματα παίρνεις κατευθείαν μεταπτυχιακό με την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου σπουδών

Σχετική εικόναΔημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ Β΄ 3900/2018 τρεις Υ.Α. σύμφωνα με τις οποίες τέσσερα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με την επιτυχή ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου σπουδών απονέμουν ενιαίο και αδιάσπαστο τίτλο σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (integrated master).

Πιο συγκεκριμένα,

- Η επιτυχής ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου σπουδών, που οργανώνεται από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, οδηγεί στην απονομή ενιαίου και αδιάσπαστου τίτλου σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (integrated master) στην ειδικότητα του Τμήματος, επιπέδου 7 του Εθνικού και Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων.

- Η επιτυχής ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου σπουδών, που οργανώνεται στο Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, οδηγεί στην απονομή ενιαίου και αδιάσπαστου τίτλου σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (integrated master), στην ειδικότητα του Τμήματος, επιπέδου 7 του Εθνικού και Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων.

- Η επιτυχής ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου σπουδών, που οργανώνεται στα Τμήματα α) Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης και β) Μηχανικών Περιβάλλοντος, των αντίστοιχων μονοτμηματικών Σχολών του Πολυτεχνείου Κρήτης, οδηγεί στην απονομή ενιαίου και αδιάσπαστου τίτλου σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (integrated master), στην ειδικότητα εκάστου Τμήματος, επιπέδου 7 του Εθνικού και Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το ν. 4485/2017 μετά την έκδοση της ανωτέρω απόφασης, ο ενιαίος και αδιάσπαστος τίτλος σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (integrated master) λογίζεται ότι έχει ληφθεί από την ημερομηνία απονομής του πτυχίου ή διπλώματος και καταλαμβάνει και τους αποφοιτήσαντες πριν από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου.

Πατήστε εδώ για να δείτε το ΦΕΚ Β΄ 3900/2018 με τις τρεις Υ.Α.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από ηλεκτρονικά ή έντυπα μέσα είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24


3 σχόλια:

  1. Θα πρέπει να εφαρμοστεί το μέτρο αυτό και σε άλλα τμήματα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για τους υπολοιπους Πολυτεχνιτες που εχουμε στα χερια μας μαζι με το διπλωμα και σχετικη βεβαιωση απο τη σχολη, γιατι δεν εχει προβλεφθει το ιδιο;
    Ποιος ηταν ο επισπευδων στις τρεις περιπτωσεις; Οι σχολες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή