Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Ρύθμιση για τις τρεις τάξεις του Λυκείου ψηφίστηκε στη Βουλή - Δείτε όσα αναφέρει

Αποτέλεσμα εικόνας για λυκειο αλλαγες νεο συστημα νεος νομος βουλη 2018Στο σχέδιο νόμου «Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Ιόνιο πανεπιστήμιο και άλλες διατάξεις» που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή συμπεριλήφθηκε ρύθμιση (στο άρθρο 24) με αλλαγές στο ν. 4186/2013 (Α΄ 193) για το Λύκειο.

Πιο συγκεκριμένα, δείτε παρακάτω τη νέα ρύθμιση.

1. Ο ν. 4186/2013 (Α΄ 193) τροποποιείται ως εξής: 

α) Οι παράγραφοι 1, 2, 3 και 4 του άρθρου 2, αντικαθίστανται ως εξής: 

«1. Η Α΄ Τάξη Ηµερήσιου Γενικού Λυκείου αποτελεί τάξη αποκλειστικά γενικής παιδείας, στην οποία εφαρµόζεται πρόγραµµα µαθηµάτων τριάντα πέντε (35) συνολικά ωρών εβδοµαδιαίως. 

2. Στη Β΄ Τάξη Ηµερήσιου Γενικού Λυκείου εφαρµόζεται πρόγραµµα µαθηµάτων που περιλαµβάνει µαθήµατα γενικής παιδείας τριάντα (30) συνολικά διδακτικών ωρών εβδοµαδιαίως και δύο (2) Οµάδες Μαθηµάτων Προσανατολισµού, Ανθρωπιστικών και Θετικών Σπουδών, πέντε (5) συνολικά διδακτικών ωρών εβδοµαδιαίως έκαστη οµάδα, όπου οι µαθητές καλούνται να επιλέξουν τη µία. 

3. α) Η Γ΄ Τάξη Ηµερήσιου Γενικού Λυκείου και η Δ΄ Τάξη Εσπερινού Γενικού Λυκείου χωρίζονται σε τρεις Οµάδες Προσανατολισµού: Οµάδα Ανθρωπιστικών Σπουδών, Οµάδα Θετικών Σπουδών και Οµάδα Σπουδών Οικονοµίας και Πληροφορικής. Το πρόγραµµα διδασκαλίας της Γ΄ Ττάξης Ηµερήσιου Γενικού Λυκείου και της Δ΄ Τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου περιλαµβάνει µαθήµατα Γενικής Παιδείας και Μαθήµατα Προσανατολισµού. Οι µαθητές υποχρεούνται να παρακολουθούν τα µαθήµατα της Οµάδας Προσανατολισµού που επιλέγουν, καθώς και τα Μαθήµατα Γενικής Παιδείας. Ειδικά οι µαθητές της Γ΄ Τάξης Ηµερήσιου Γενικού Λυκείου παρακολουθούν και ένα (1) Μάθηµα Επιλογής. 

β) Όσοι µαθητές επιθυµούν να προετοιµαστούν για τις εξετάσεις των Ειδικών Μαθηµάτων Ελεύθερου Σχεδίου και Γραµµικού Σχεδίου, µπορούν να δηλώσουν ότι θέλουν να παρακολουθήσουν και τα δύο (2) µαθήµατα, από τα οποία το ένα θα διδάσκεται µετά τη λήξη του ηµερήσιου ωρολογίου προγράµµατος. 4. Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευµάτων, που εκδίδεται ύστερα από γνώµη του Ι.Ε.Π. και δηµοσιεύεται στην Εφηµερίδα της Κυβερνήσεως, καθορίζονται τα µαθήµατα και το ωρολόγιο πρόγραµµα ανά τάξη στα Ηµερήσια και Εσπερινά Γενικά Λύκεια, καθώς και κάθε αναγκαία λεπτοµέρεια.» 

β) Η υποπερίπτωση αα΄ της περίπτωσης β΄ της παραγράφου 2 του άρθρου 42 αντικαθίσταται ως εξής:

«β) αα) Καθορίζονται τα διδασκόµενα µαθήµατα, καθώς και τα ωρολόγια προγράµµατα όλων των τάξεων του Ηµερησίου και Εσπερινού Γενικού Λυκείου από το σχολικό έτος 2018-2019,».




Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου