Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Με το ισχύον σύστημα οι Μετεγγραφές Φοιτητών 2018 - Τι θα ισχύσει για τα αδέλφια φοιτητές

Αποτέλεσμα εικόνας για Με το ισχύον σύστημα οι Μετεγγραφές Φοιτητών 2018 - Τι θα ισχύσει για τα αδέλφια φοιτητέςΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ΄ οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου σε συνέντευξη που παραχώρησε αναφέρθηκε στο σημαντικό θέμα των Μετεγγραφών Φοιτητών


Δείτε σημαντικά στοιχεία της συνέντευξης για τις Μετεγγραφές Φοιτητών

- Είχα κάνει μια πρόταση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων για να μπορέσουμε τα Κόμματα να έρθουμε σε μια συνεννόηση για το θέμα των μετεγγραφών.

- Περιμένουμε τις προτάσεις τους για να μπορέσουμε να δούμε αν υπάρχει μια δυνατότητα σύνθεσης όλων αυτών των προτάσεων για να υπάρχει επιτέλους ένα σύστημα μετεγγραφών. 

- Από τον Σεπτέμβριο θα πάμε με το υπάρχον σύστημα. 

- Ως προς το θέμα των αδελφών, οπωσδήποτε θα ισχύσει και του χρόνου. Έμπρακτα το Υπουργείο προχώρησε στη στήριξη των οικογενειών με την εφαρμογή του μέτρου των μετεγγραφών για τα αδέλφια φοιτητών. 

Σημειώνεται ότι το το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 έγινε δεκτό το 88% των αιτημάτων αδελφών φοιτητών (923 μετεγγραφές) ενώ συνολικά έγιναν 8.964 μετεγγραφές φοιτητών.


Δείτε εδώ όλα τα νέα για τις Μετεγγραφές Φοιτητών



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


5 σχόλια:

  1. Δυστυχώς οι μεγάλοι χαμένοι είναι οι φοιτητές που εισήχθησαν σε περιφερειακά ΤΕΙ γνωρίζοντας ότι έχουν δικαίωμα μετεγγραφής για Αττική , αιτήθηκαν μετεγγραφής το 2017-2018 είχαν 5 μόρια από οικονομικά κριτήρια δηλαδή Οικογενειακό Εισόδημα μικρότερο 3000 κατά κεφαλή ,οι οικογένειές τους είναι σε απόλυτη οικονομική εξαθλίωση πολλοί δε από αυτούς έχουν και κοινωνικά κριτήρια, δεν κατάφεραν να πάρουν μετεγγραφή για τη μόνιμη κατοικία της οικογένειάς τους στην Αττική. Όταν ψηφίστηκε ο νόμος για τις μετεγγραφές αδερφών έλαβαν υπόσχεση από τον κ. Υπουργό ότι το θέμα τους θα λυθεί τον Σεπτέμβριο με τις μετεγγραφές 2018-2019.
    Ο κ.Υπουργός δεν πρέπει να ξεχάσει την υπόσχεσή του και να λάβει μέριμνα για αυτά τα παιδιά που είχαν ανήλικα αδέλφια και όχι φοιτητές και να μπορούν να πάρουν μέρος στις αιτήσεις μετεγγραφών για Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και αυτό το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 όπως έλαβε μέριμνα για τα αδέρφια που δικαιούνταν μετεγγραφής από ΤΕΙ σε ΠΔΑ. Ο ίδιος ο Υπουργός είπε ότι δεν μπορεί να μη σπουδάζουν παιδιά για οικονομικούς λόγους. Ας μην αποκλείσει μόνο αυτή την ομάδα φοιτητών από το δικαίωμα μετεγγραφής και τους αφαιρέσει το δικαίωμα στην μόρφωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Υπουργός δε τήρησε για πολλοστή φορά την υπόσχεση του, και επιρρίπτει τις ευθύνες στα αλλα κομματα, ξεχνάνε ότι αυτοί έβγαλαν αυτο το νομο? παρόλο που είχαν πει πολλοί την άποψη τους από την αρχή ότι θα ευνοηθούν οι φοροφυγαδες? Αυτη η κυβέρνηση δημιούργησε αυτή την κατάσταση και τώρα πολλά παιδιά φτωχά δεν έχουν πάρει μετεγγραφές. Πότε δεν έχει ξαναγίνει αυτο, να έχουν πάρει οι πλούσιοι μετεγγραφή και να έχουν μείνει οι φτωχοί απέξω. Ωραία αριστερή κυβέρνηση. Αλλά υποσχέθηκες στα παιδιά, κ. Υπουργε! Υπάρχουν λύσεις, έκαναν και τα υπόλοιπα κόμματα προτάσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μετεγγραφές Φοιτητών - Δείτε την περσινή εγκύκλιο και πόσα μόρια απαιτούνταν σε κάθε τμήμα για μετεγγραφή

    https://panelladikes24.blogspot.com/2018/07/blog-post_0.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλες οι πληροφορίες για τις Μετεγγραφές αδελφών προπτυχιακών φοιτητών

    https://panelladikes24.blogspot.com/2018/07/blog-post_10.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε ποια πόλη θα σπουδάζουν οι φοιτητές με κατά κεφαλήν εισόδημα έως 12.500 ευρώ που έχουν αδέλφια φοιτητές σε άλλη πόλη και επιθυμούν να μετεγγραφούν σε αντίστοιχο τμήμα

    http://panelladikes24.blogspot.com/2018/07/12500.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή