Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Αύξηση ηλεκτρονικών δηλώσεων για εγγραφή στα ΕΠΑΛ - Πίνακας

Σημαντική αύξηση των ηλεκτρονικών δηλώσεων για την εγγραφή στα Επαγγελματικά Λύκεια σημειώθηκε με την ολοκλήρωση της Α΄ φάσης των αιτήσεων.

Συγκεκριμένα, τον Ιούνιο 2017 κατά την Α΄ φάση είχαν κατατεθεί 67.265 αιτήσεις, ενώ τον Ιούνιο 2018 κατά την Α΄ φάση κατατέθηκαν 77.323 αιτήσεις, δηλαδή 10.058 περισσότεροι μαθητές/τριες επέλεξαν να εγγραφούν στο ΕΠΑ.Λ., καταγράφοντας έτσι μία αύξηση των αιτήσεων εγγραφών των Επαγγελματικών Λυκείων της τάξης του 15%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Α΄ τάξη του Επαγγελματικού Λυκείου κατά την Α΄ φάση αιτήσεων «Ηλεκτρονικής Αίτησης Εγγραφής - Δήλωσης Προτίμησης» έτους 2017 είχαν εγγραφεί 12.851 μαθητές/τριες, ενώ αντίστοιχα το 2018 έχουν εγγραφεί ήδη 18.418 μαθητές/τριες, δηλαδή 5.567 περισσότεροι (ποσοστό αύξησης 43%).

Δείτε αναλυτικά στοιχεία στον πίνακα που ακολουθεί.
EPAL

Η σημαντική αυτή αύξηση δείχνει ότι τα ΕΠΑΛ κερδίζουν σταδιακά την εμπιστοσύνη των μαθητών/-τριών και των οικογενειών τους.

Υπενθυμίζουμε ότι οι ηλεκτρονικές δηλώσεις εγγραφής θα συνεχιστούν τις τελευταίες ημέρες του Ιουνίου (Β΄ φάση).

Το νέο σύστημα των ηλεκτρονικών εγγραφών θα συμβάλει στην καλύτερη οργάνωση των σχολείων, στον καλύτερο προγραμματισμό των τμημάτων και στην έγκαιρη κάλυψη των αναγκών των σχολείων σε εκπαιδευτικούς και βιβλία.

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στηρίζει την Επαγγελματική Εκπαίδευση, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του εκπαιδευτικού συστήματος, έχοντας πάντα ως προτεραιότητα τη συνολική αναβάθμισή της.

panelladikes24 - panelladikes24 στο facebook


Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου