Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2018

Σε ποιες περιπτώσεις μηδενίζεται το γραπτό δοκίμιο εξεταζόμενου υποψηφίου στις Πανελλαδικές Εξετάσεις - Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται να έχουν μαζί τους οι υποψήφιοι κατά τις Πανελλαδικές Εξετάσεις;

Αποτέλεσμα εικόνας για Σε ποιες περιπτώσεις μηδενίζεται το γραπτό δοκίμιο εξεταζόμενου υποψηφίου στις Πανελλαδικές Εξετάσεις - Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται να έχουν μαζί τους οι υποψήφιοι κατά τις Πανελλαδικές Εξετάσεις;Σύμφωνα με το άρθρο 6 της Υ.Α. Φ.251/37802/Α5/3-3-2016 (ΦΕΚ 698/Β/16-3-2016), όπως ισχύει, 

«Αν ο υποψήφιος που εξετάζεται στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα φέρει μαζί του στην αίθουσα στην οποία εξετάζεται αντικείμενο ή μέσο από τα αναφερόμενα στην παράγραφο 2 του άρθρου αυτού ή αντιγράφει κατά τη διάρκεια της εξέτασης από βιβλίο ή οποιουδήποτε είδους σημειώσεις ή από γραπτό δοκίμιο άλλου εξεταζομένου, ή θορυβεί και δε συμμορφώνεται με τις υποδείξεις των επιτηρητών επιχειρώντας να αντιγράψει ή εμποδίζοντας την εξέταση άλλων εξεταζομένων ή δολιεύεται με άλλο τρόπο την εξέτασή του, απομακρύνεται από την αίθουσα εξέτασης με αιτιολογημένη απόφαση της Λυκειακής επιτροπής και το γραπτό δοκίμιο βαθμολογείται από τη Λυκειακή επιτροπή με τον κατώτερο βαθμό μηδέν (0). Η Λυκειακή επιτροπή πριν από την επιβολή της ανωτέρω ποινής καλεί σε προφορική απολογία τον υποψήφιο και συντάσσει σχετικό πρακτικό που υπογράφεται από την τριμελή Λυκειακή Επιτροπή και τον γραμματέα αυτής. Τα οποιαδήποτε αποδεικτικά στοιχεία επισυνάπτονται στο πρακτικό.» 

Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται να έχουν μαζί τους οι υποψήφιοι κατά τις Πανελλαδικές Εξετάσεις; 

Οι υποψήφιοι προσερχόμενοι στις αίθουσες εξετάσεων επιτρέπεται να φέρουν μαζί τους ΜΟΝΟ στυλό (μαύρο ή μπλε) ανεξίτηλης μελάνης, μολύβι, γομολάστιχα, γεωμετρικά όργανα και μπουκαλάκι με νερό ή αναψυκτικό. Το ΜΟΛΥΒΙ γενικά ΔΕΝ επιτρέπεται στις απαντήσεις, παρά ΜΟΝΟ αν το διευκρινίζουν οι οδηγίες των θεμάτων. Γίνονται δεκτοί στις εξετάσεις με βασικό αποδεικτικό στοιχείο το Δελτίο εξεταζομένου και δεν είναι απαραίτητο να έχουν άλλο αποδεικτικό στοιχείο (ταυτότητα ή διαβατήριο). 

Οι υποψήφιοι κατά την είσοδό τους στην αίθουσα της εξέτασης δεν επιτρέπεται να φέρουν μαζί τους βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό υγρό ή ταινία, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές, ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης πληροφοριών ή επικοινωνίας, ή άλλα αντικείμενα, εκτός από αυτά που αναφέρονται παραπάνω. 

Σε περίπτωση κατά την οποία εξεταζόμενος, κατά την προσέλευσή του στο Εξεταστικό Κέντρο, φέρει μαζί του κινητό τηλέφωνο, θα το παραδίδει στον Πρόεδρο της Λυκειακής Επιτροπής. Μετά τη λήξη της εξέτασης, ο υποψήφιος θα παραλαμβάνει το κινητό του και θα αποχωρεί. Επισημαίνεται ότι η κατοχή κινητού (έστω και απενεργοποιημένου) μέσα στην αίθουσα συνιστά επαρκή λόγο μηδενισμού τους. 

πηγή άρθρου: http://www.compass.mysch.gr
Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


2 σχόλια:

 1. ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2018

  ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ... _ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ...

  ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ... _ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ...


  Κάποιες τελευταίες υπενθυμίσεις-οδηγίες, σύμφωνα με την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων , λίγο πριν να ξεκινήσουμε τις πανελλαδικές εξετάσεις.
  Τις παραθέτω με την ελπίδα να αφαιρέσω λίγο βάρος από πάνω σας, γιατί η γνώση είναι δύναμη και γιατί, όταν γνωρίζεις, είσαι πιο άνετος...!

  ΩΡΑ προσέλευσης στο σχολείο : την πρώτη μέρα μέχρι 7.45΄, τις επόμενες 8.00΄.
  (Θα έχετε ήδη φροντίσει να κοιμηθείτε καλά το βράδυ και να χαμηλώσετε τα επίπεδα του άγχους σας σκεπτόμενοι θετικά- όχι μαύρες σκέψεις, όχι πανικός).
  Ε! δεν είναι δα και το τέλος του κόσμου αυτές οι εξετάσεις και... σύμφωνα με την πολύπαθη γιαγιά μου "κανείς δε χάθηκε σε αυτή τη ζωή".

  ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ να έχετε μαζί σας :
  1) στυλό μπλε ή μαύρο (πάρτε 2-3 στυλό άλλα μόνο ένα από τα δύο χρώματα , μη χρησιμοποιήσετε και τα δύο χρώματα στο γραπτό σας- προτιμότερο το μπλε)
  2) μολύβι
  3) σβήστρα
  4) νερό ή χυμό
  5) Το Δελτίο Υποψηφίου (δεν το ξεχνάμε ποτέ...!)

  ΠΗΓΗ https://www.facebook.com/groups/271073249726879/?ref=group_header

  ΑπάντησηΔιαγραφή