Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Οργάνωση και τρόπος διεξαγωγής Επαναληπτικών Πανελλαδικών Εξετάσεων έτους 2018 - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ΄ οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

Αποτέλεσμα εικόνας για Οργάνωση και τρόπος διεξαγωγής Επαναληπτικών Πανελλαδικών Εξετάσεων έτους 2018Το ΥΠΠΕΘ εξέδωσε εγκύκλιο σχετικά με την οργάνωση και τον τρόπο διεξαγωγής Επαναληπτικών Πανελλαδικών Εξετάσεων έτους 2018.

Πιο συγκεκριμένα, καθορίζονται τα εξής:

1. Δικαίωμα συμμετοχής στις επαναληπτικές εξετάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και οργάνωση διαδικασιών.

2. Δικαιολογητικά και προθεσμία υποβολής της αίτησης συμμετοχής στις επαναληπτικές εξετάσεις στα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια.

3. Κατάθεση μηχανογραφικού και καθορισμός θέσεων εισαγωγής.

Μερικά σημαντικά στοιχεία για τις Επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις

- Οι υποψήφιοι που παραπέμπονται σε επαναληπτικές εξετάσεις καταθέτουν μηχανογραφικό με τις προτιμήσεις τους, μαζί με τους υποψηφίους (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) της τακτικής εξεταστικής περιόδου, σύμφωνα με τις ισχύουσες κατά τα λοιπά διατάξεις. 

- Οι υποψήφιοι που συμμετέχουν στις επαναληπτικές εξετάσεις δεν έχουν δικαίωμα εισαγωγής σε Στρατιωτικές ή Αστυνομικές Σχολές ή σε Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας ή στις Ακαδημίες του Εμπορικού Ναυτικού.

- Προϋπόθεση για την εισαγωγή σε κάποια σχολή ή Τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση είναι να λάβουν οι εξεταζόμενοι στις επαναληπτικές αυτές εξετάσεις βαθμολογία τουλάχιστον ίση με αυτήν του τελευταίου επιτυχόντα των πανελλαδικών εξετάσεων της τακτικής εξεταστικής περιόδου της αντίστοιχης κατηγορίας ημερησίου λυκείου (ΓΕ.Λ. ΕΠΑ.Λ.) στη συγκεκριμένη σχολή, Τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση. 




Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου