Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Νέα δεδομένα πριν τις εξετάσεις - Πώς θα υπολογίζεται ο Μ.Ο. στη Γ΄ Λυκείου

Αποτέλεσμα εικόνας για Πώς θα υπολογίζεται ο Îœ.Ο. στη Γ΄ Λυκείου- Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αθανάσιος Μιχελής κατέθεσε τροπολογία για αλλαγή στις διαδικασίες προαγωγής και απόλυσης στο Λύκειο.

- Ο υπουργός Παιδείας έκανε δεκτή την τροπολογία, η οποία συμπεριλήφθηκε σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

- Η τροπολογία με αριθμό 1580/6 ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία από τη Βουλή.

Σχετικά με την τροπολογία η σημαντικότερη αλλαγή είναι η ρύθμιση για τον υπολογισμό του Γ.Μ.Ο. της Γ΄ Λυκείου στον οποίο θα συμπεριλαμβάνονται εκτός των τεσσάρων μαθημάτων που εξετάζονται γραπτά και τα μη γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα πλην της Φυσικής Αγωγής.

Απόσπασμα από την ομιλία του κ. Μιχελή στη Βουλή για την τροπολογία

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η τροπολογία αφορά τις απολυτήριες εξετάσεις των Γενικών Λυκείων. 

Γιατί έρχεται αυτή η τροπολογία; Έρχεται γιατί με το Π.Δ. 46/2016 ρυθμίζεται ο τρόπος εξαγωγής του γενικού βαθμού των απολυτηρίων της Γ΄ Λυκείου των ημερησίων και εσπερινών Γενικών Λυκείων. Όμως, με τον πρόσφατο ν. 4521/2018 τροποποιήθηκε, κατ’ ακρίβεια μειώθηκε ο αριθμός των μαθημάτων που εξετάζονται γραπτώς. 

Άρα, ήταν αναγκαία μία τροπολογία που θα προσαρμόσει το ισχύον Προεδρικό Διάταγμα στον νέο νόμο. Γι’ αυτό σας καλώ να την υπερψηφίσετε. 

Σημείωση panelladikes24

Προκαλεί εντύπωση ο χρόνος (λίγο πριν τις εξετάσεις) για την αλλαγή σε ένα τόσο σημαντικό θέμα για το Λύκειο καθώς και το γεγονός ότι την τροπολογία δεν την κατέθεσε το υπουργείο αλλά ένας βουλευτής.

Δείτε την τροπολογία





Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


6 σχόλια:

  1. Χαχαχα ρε τι γίνεται..... Ότι θέλουν κάνουν. Εννοείται πως όποιος πάει στο στε για φέτος σίγουρα το βγάζει αντισυνταγματικο διότι δεν μπορούν να κάνουν αλλαγές τόσο αργά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και στα Επαλ πηγαν να αλλαξουν τους συντελεστές πριν ενα μηνα.

      Διαγραφή
    2. από την βαρεμάρα τους ό,τι τους κατέβει.ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ?

      Διαγραφή
    3. Δεν ξερω. Εγω που ειμαι επαλ εχω να σου πως τα τελευταία χρονια εχουν αλλαξει 3 φορες την υλη σε μαθήματα ειδικότητας.

      Διαγραφή
  2. Σε ΦΕΚ η νέα ρύθμιση για τον υπολογισμό του Γ.Μ.Ο. στη Γ΄ Λυκείου - Δείτε όλο το άρθρο

    https://panelladikes24.blogspot.gr/2018/05/blog-post_23.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για να καταλαβω εφαρμοζεται απο φετος; Οχι απο το 2020-2021?? Ετσι δεν ελεγαν;απο τους μαθητες που πανε 1 λυκειου εφετος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή