Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Συμπληρωματική Προκήρυξη για την εισαγωγή στα ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ, κατά το Ακαδημαϊκό Έτος 2018-2019, των Αποφοίτων Λυκείων των Νήσων Λέσβου, Χίου, Οινουσσών και Ψαρών - Αφορά τους περσινούς υποψήφιους

Σχετική ÎµÎ¹ÎºÏŒÎ½Î±Η συγκεκριμένη προκήρυξη αφορά τους υποψήφιους που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2017 από τα νησιά του Β. Αιγαίου που επλήγησαν από σεισμούς κατά τη διάρκεια των εξετάσεων. 

Συμπληρωματική Προκήρυξη Διαγωνισμού Επιλογής Επιπλέον του Αριθμού Εισακτέων για την Εισαγωγή, κατά το Ακαδημαϊκό Έτος 2018-2019, των Αποφοίτων Λυκείων των Νήσων Λέσβου, Χίου, Οινουσσών και Ψαρών, που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις Σχολικού Έτους 2016-2017, στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΣΕΙ), Ευελπίδων (ΣΣΕ), Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ), Ικάρων (ΣΙ), Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ), Αξιωματικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ) και στις Ανωτέρες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), Στρατού Ξηράς (ΣΜΥ), Πολεμικού Ναυτικού (ΣΜΥΝ), Πολεμικής Αεροπορίας (ΣΜΥΑ)

- Ο αριθμός των συγκεκριμένων υποψηφίων που θα εισαχθούν στις Στρατιωτικές Σχολές ανέρχεται σε 11.

- Επίσης, τονίζεται ότι είναι δυνατή η εισαγωγή υποψηφίων ως επιλαχόντων για πλήρωση θέσεων, οι οποίες δημιουργούνται λόγω μη παρουσίασης, παραίτησης ή απομάκρυνσης υποψηφίων που έχουν κριθεί εισακτέοι στις Σχολές αυτές, βάσει των αποτελεσμάτων που εκδόθηκαν από το ΥΠΠΕΘ.

Δείτε επιγραμματικά τις εξελίξεις για το συγκεκριμένο θέμα.

- Με το ν. 4485/2017 προβλέφθηκε για τους υποψηφίους των σεισμόπληκτων περιοχών ειδικό ποσοστό επιπλέον του αριθμού εισακτέων για εισαγωγή τους σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Πανεπιστημίων, των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, των Τ.Ε.Ι. και της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018. 

- Με το ν. 4494/2017 τροποποιήθηκε το συγκεκριμένο άρθρο, ώστε να προβλέπεται επιπλέον ποσοστό και για τις Στρατιωτικές, Αστυνομικές κλπ. Σχολές. 

- Όμως, όταν ψηφίστηκε η τροποποίηση (Νοέμβρης 2017) είχαν ήδη εκδοθεί οι πίνακες εισακτέων και είχε αρχίσει το ακαδημαϊκό έτος, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατο να αναμορφωθούν εκ των υστέρων οι πίνακες. 

- Με το ν. 4521/2018 η διάταξη διορθώνεται για να μπορεί να τύχει εφαρμογής μεταθέτοντας τα αποτελέσματά της στο επόμενο ακαδημαϊκό έτος. 

Σημειώνεται ότι οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι θα διεκδικήσουν το επιπλέον ποσοστό χωρίς νέα εξέταση, με βάση τη βαθμολογία στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, του σχολικού έτους 2016-2017. Θα υποβληθούν βεβαίως στις προκαταρκτικές εξετάσεις (αθλητικές, υγειονομικές, ψυχοτεχνικές δοκιμασίες), στις οποίες πρέπει να κρίνονται ικανοί το χρόνο υποβολής της υποψηφιότητάς τους, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Δείτε εδώ όλα τα νέα για τις Στρατιωτικές Σχολές.

panelladikes24 - panelladikes24 στο facebook


Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.




2 σχόλια:

  1. ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΔΙΚΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ
    Η επιλογή τελικά γίνεται χωρίς νέα εξέταση, με βάση τη βαθμολογία στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα του σχολικού έτους 2016-2017 ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΥΠΟΒΑΛΟΥΝ ΑΙΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ 10%. Δεν ισχύει για όσους επιθυμούν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ την εισαγωγή τους στις στρατιωτικές σχολές και επέλεξαν να υποστούν δεύτερη φορά τη δοκιμασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων» χωρίς να αφεθούν στην τύχη… Έτσι αδικούνται, εφόσον ΔΕΝ τους δίνεται εναλλακτικά η δυνατότητα και να δώσουν εξετάσεις και να συμμετέχουν στη «λίστα του 10%», οπότε δεν μπορούν ως απόφοιτοι του 2017 να αξιοποιήσουν την ευνοϊκή γι’ αυτούς ρύθμιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για τους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας που πάθαμε ολική καταστροφή τι θα γίνει ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή