Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

ΥΠΠΕΘ: Προκλητική η άρνηση σχολών να εγγράφουν φοιτητές που έλαβαν μετεγγραφή λόγω της φοίτησης των αδελφών τους

yp 16b 400Απάντηση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για την άρνηση της σχολής Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ να εγγράψει 20 φοιτητές που έλαβαν μετεγγραφή

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με αφορμή την άρνηση της σχολής Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ να εγγράψει τους 20 φοιτητές που έλαβαν μετεγγραφή λόγω της φοίτησης των αδελφών τους, δηλώνει:

Είναι τουλάχιστον προκλητική η απόφαση της συγκεκριμένης σχολής να αγνοήσει ψηφισμένο, πρόσφατο νόμο (4521/18) του ελληνικού κοινοβουλίου και ακόμη προκλητικότερο -γιατί δείχνει αναλγησία- να αγνοεί το υπαρκτό μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι συγκεκριμένοι φοιτητές και οι οικογένειές τους.

Όπως περιγράφεται και στον νόμο, το δικαίωμα αυτό δόθηκε σε φοιτητές με πολύ χαμηλό οικογενειακό εισόδημα που υποχρέωνε τις οικογένειές τους να συντηρούν τρία σπίτια. Τέτοιες αποφάσεις πανεπιστημιακών απέχουν πολύ από το ακαδημαϊκό πνεύμα.

Η Δημοκρατία δεν παρέχει σε κανέναν το δικαίωμα να μην τηρεί την ισχύουσα νομοθεσία.

panelladikes24 - Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο τμήμα είχε αποφασίσει από τον Ιανουάριο και μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των μετεγγραφών φοιτητών, ότι δεν θα εγγράψει κανέναν άλλον φοιτητή που τυχόν καταθέσει αίτηση κατά το υπόψη ακαδημαϊκό έτος. Πατήστε εδώ για να δείτε τη σχετική ανάρτηση του panelladikes24.

Δείτε επίσης: Ξεκίνησε η υποβολή των δικαιολογητικών για την ολοκλήρωση των μετεγγραφών φοιτητών λόγω αδελφού φοιτητή

Δείτε εδώ όλα τα νέα για τις Μετεγγραφές Φοιτητών

panelladikes24 - panelladikes24 στο facebook


Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου