Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Υπουργός Παιδείας: Να υπάρχει ειδικό καθεστώς εισαγωγής των αθλητών με διακρίσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Αποτέλεσμα εικόνας για Υπουργός Παιδείας: Να υπάρχει ειδικό καθεστώς εισαγωγής των αθλητών με διακρίσεις στην τριτοβάθμια ÎµÎºÏ€Î±Î¯Î´ÎµÏ…ÏƒÎ·Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου σε συνεντεύξεις που παραχώρησε τόνισε ότι θα προσπαθήσει να συνεχιστεί η προνομιακή εισαγωγή καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων των αθλητών με διακρίσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και μετά την αρνητική απόφαση του ΣτΕ.

Δείτε όσα είπε στην ΕΡΤ1 για την απόφαση του ΣτΕ για την εισαγωγή αθλητών στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ

Η απόφαση του ΣτΕ αμφισβητεί ένα νόμο που ψηφίστηκε το 1992. Εμείς, λοιπόν, είμαστε σαφέστατοι ότι οι διακριθέντες αθλητές πρέπει να συνεχίσουν να έχουν τα προνόμια και ότι αυτό ενισχύει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Βεβαίως υπάρχουν προβλήματα, υπάρχουν δυσκολίες, υπάρχουν πράγματα τα οποία είναι ολίγον σε σκιά ακόμη και στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, ζητήματα που δεν έχουν σχέση με το Υπουργείο Παιδείας. Αυτά να τα αντιμετωπίσουμε, αλλά αυτά είναι άλλης τάξης ζητήματα από τη ρύθμιση που συνεχίζει για τουλάχιστον 25 χρόνια και η οποία μόνο καλό έχει κάνει και στα πανεπιστήμια αλλά και στον αθλητισμό. Δεν μας έχει έρθει ακόμα επισήμως η απόφαση και το σκεπτικό της από το ΣτΕ. Θα κάνουμε πάντως το παν για να μπορέσουμε να βρούμε λύση στην κατεύθυνση που σας είπα.

Δείτε όσα είπε στον ρ/σ "ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 93.4 Θεσσαλονίκη" για την απόφαση του ΣτΕ για την εισαγωγή αθλητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Εκτός από τους αθλητές που πήραν θέση ως προς την απόφαση του ΣτΕ, πήραμε και εμείς θέση αλλά βλέπω ότι πολλά μέσα θεωρούν ότι η δική μας θέση δεν είναι τόσο σημαντική όσοι αυτή των αθλητών. Έχει κι αυτό μία σημασία, γιατί το παρουσιάζουν σαν να φταίει πάλι το Υπουργείο Παιδείας και γι’ αυτό.

Είναι ένας Νόμος που έχει ψηφιστεί πριν 25 χρόνια. Είναι ένας Νόμος που ενισχύει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Μετά από 25 χρόνια το ΣτΕ έκρινε ότι υπάρχουν προβλήματα με αυτό το Νόμο. Εμείς περιμένουμε την επίσημη απόφαση του ΣτΕ για να δούμε όλο το σκεπτικό και όλες τις τεχνικές διαστάσεις. Πάντως είναι απολύτως σαφές ότι θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να συνεχίσει να υπάρχει ένα καθεστώς το οποίο κατά τη γνώμη μας ενισχύει πάρα πολύ τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, με όλα τα προβλήματα που ενδεχομένως μπορεί να υπάρχουν σ’ αυτόν τον τομέα. Είναι άλλης τάξης πρόβλημα αυτό. Εμάς μας ενδιαφέρει η ενίσχυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού και τέτοιου είδους προνόμια κατά τη γνώμη μας τον ενισχύουν. Είναι σαφές, ότι τα παιδιά που είναι αθλητές δεν παίρνουν τη θέση των παιδιών που μπαίνουν κανονικά στα Πανεπιστήμια. Είναι επιπλέον. Άρα, δεν υπονομεύεται κανένα σύστημα.


Πατήστε εδώ για να έχετε ενημέρωση αποκλειστικά για την ειδική κατηγορία των αθλητών.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


3 σχόλια:

  1. Πόσο παράδοξο να μοριοδοτήσε για κάτι που σου αρέσει να κάνεις.Αν είναι δυνατόν....Αξιοκρατία 0 σε αυτό τον τομέα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οσα δε φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια λεει ο σοφος λαος και δεν εχει αδικο στην περιπτωση μας... Δυστυχως καποιοι εχουν μαθει αντι να προσπαθουν να πετυχουν το στοχο τους να στρεφονται εναντιον αυτων που τα καταφερνουν. Σε αυτους λοιπον ενδεικτικα θα πω τα εξης:
    1) αν νιωθεις αδικημενος μαθε πως κανενας αθλητης δε σου εκλεψε τη θεση που δεν κερδισες ετσι κι αλλιως καθως προκειται για επιπροσσθετες θεσεις επι των εισακτεων.
    2) οταν αναφερομαστε στον πρωταθλητισμο δεν προκειται για καποιο χομπι αλλα για καθημερινες θυσιες που παραγουν προτυπα ανθρωπων για την κοινωνια και λογους εθνικης υπερηφανειας.
    3) το να μοριοδοτουνται οι πρωταθλητες (και οχι οι αθλητες) δεν ειναι ενα δωρο που τους "χαριζεται". Οι αθλητες ειναι εκεινοι που συντηρουν τον αθλητισμο και το μεγαλο αριθμο εργαζομενων γυρω απο αυτον. Αν ξαφνικα σταματησουν ολοι οι αθλητες στο λυκειο για να διαβασουν πολυ απλα ο αθλητισμος της χωρας θα κατερεε και μαζι με αυτον ολο το εξαρτωμενο απο αυτον οικονομικο συστημα... τα μορια που τους παρεχονται δεν ειναι τιποτα αλλο απο ενα μικρο κινητρο για να μην εγκαταλειφθει ο χωρος και πιστεψε ειναι πολυ μικροτερο το κερδος (γιατι μονο αυτο θελεις να βλεπεις) απο τη "ζημία", πολυ πιο ευκολο να διαβασεις λιγο παραπανω απο το να υποστεις αυτη τη διαδικασια.
    4) μαθε πως τα καλυτερα πανεπιστημια του κοσμου δινουν προτεραιοτητα σε αθλητες και οχι απλους φοιτητες καθως ξερουν καλα τι σημαινει ¨νους υγιης εν σωματι υγιει¨ και δε αναζητουν το μονοπλευρο αλλα το πολυπλευρο, το παραγωγικο.
    Επειδη θα αρχισω να κουραζω και φοβαμαι πως δε θα ωφελησει περαιτερω εσενα που εισαι προκατειλημμενος και διακατεχεσαι απο αισθηματα απογοητευσης που δεν πετυχες ζηλιας γιατι πετυχε καποιος αλλος και αδικιας γιατι πορευεσαι με την παροιμια στην αρχη θα σου πω κατι τελευταιο... σηκω απο τον καναπε βγες εξω και σκεψου τι εχει αναγκη η κοινωνια. Μηπως τελικα ορθα πραττει η πολιτεια και υποστηριζει την αναπτυξη των προτυπων που εχουμε αναγκη σημερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. απλά αυτός που αξίζει να σπουδάσει μια επιστήμη θα κριθεί από την επιστήμη του και όχι εάν είναι καλός στις μπουνιές...... στυμμένα πρωταθλήματα λεφτά μαύρα και όλοι νομίζουν ότι με αυτό τον τρόπο θα γίνουν επιστήμονες.... η επιστήμη δεν θέλει τέτοιους ανθρώπους αλλά άξιους ..... η εμπειρία μου δείχνει ότι όσα παιδιά είναι πρωταθλητές στον αθλητισμό είναι και μαθητές που μπορούν να περάσουν στο πανεπιστήμιο χωρίς καμία μοριοδότηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή