Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Προς ψήφιση από τη Βουλή η ρύθμιση για τα 4 μαθήματα στις απολυτήριες εξετάσεις ΓΕΛ

Αποτέλεσμα εικόνας για Προς ψήφιση από τη Βουλή η ρύθμιση για τα 4 μαθήματα στις απολυτήριες εξετάσεις ΓΕΛΣτο άρθρο 34 του νομοσχεδίου του ΥΠΠΕΘ για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής που έχει κατατεθεί στη Βουλή αναφέρεται σε ζητήματα αξιολόγησης μαθητών Γενικού Λυκείου και κυρίως στον αριθμό των εξεταζόμενων μαθημάτων για τις απολυτήριες εξετάσεις.

Έτσι λοιπόν:

- Κρίνεται αναγκαίος ο περιορισμός του χρόνου που αφιερώνεται στις εξεταστικές διαδικασίες και η αύξηση του χρόνου που αφιερώνεται στη διδασκαλία. 

- Μεγάλη επιβάρυνση προκαλεί το γεγονός ότι στην τελευταία τάξη ΓΕΛ οι μαθητές/τριες έχουν διπλές εξετάσεις (απολυτήριες και εισαγωγικές).

- Για αυτόν τον λόγο μειώνονται σε τέσσερα τα μαθήματα που συμμετέχουν στις απολυτήριες εξετάσεις του ΓΕΛ: Νέα Ελληνικά, Μαθηματικά, Ιστορία, Βιολογία

- Για τα υπόλοιπα μαθήματα που εξετάζονταν στις απολυτήριες προβλέπεται δεύτερο ωριαίο υποχρεωτικό διαγώνισμα στο Β΄ τετράμηνο.


Δείτε περισσότερες και πιο αναλυτικές πληροφορίες στους συνδέσμους που ακολουθούν.







Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από ηλεκτρονικά ή έντυπα μέσα είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου