Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

Μετεγγραφές Φοιτητών - Αναμονή για τη νέα ρύθμιση που αναμένεται εντός των επόμενων ημερών

Αποτέλεσμα εικόνας για Μετεγγραφές Φοιτητών - Αναμονή για τη νέα ρύθμιση που αναμένεται εντός των επόμενων ημερώνΑναμένεται τις επόμενες μέρες η νομοθετική ρύθμιση για τις Μετεγγραφές Φοιτητών σύμφωνα με όσα είχε ανακοινώσει ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κ. Γαβρόγλου κατά τον προηγούμενο μήνα.





Τι αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη σχετικά με την αναμενόμενη ρύθμιση

Η Κυβέρνηση αποδεικνύοντας εμπράκτως για ακόμη μία φορά το κοινωνικό της πρόσωπο ανατρέπει το ισχύον καθεστώς μετεγγραφών για τα αδέρφια που σπουδάζουν σε Ιδρύματα διαφορετικών πόλεων με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να αναγκάζονται να διακόπτουν τις σπουδές τους λόγω οικονομικής αδυναμίας των οικογενειών τους να συντηρήσουν παραπάνω από ένα σπίτια. Πλέον για τέτοιες περιπτώσεις η μετεγγραφή θα είναι δεδομένη ενώ έως τώρα οι πρωτοετείς φοιτητές με μεγαλύτερο αδελφό φοιτητή σε διαφορετική πόλη, υπέβαλαν αίτηση μετεγγραφής και μοριοδοτούνταν στο πλαίσιο της κατάταξης όσων είχαν καταθέσει αίτηση. 

Με την νέα ρύθμιση που θα προωθήσει το Υπουργείο Παιδείας, οι φοιτητές που είναι αδέρφια θα έχουν πλέον την δυνατότητα αυτόματης μεταφοράς της θέσης εισαγωγής τους ώστε να σπουδάζουν στην ίδια πόλη, δίνοντας μεγάλη οικονομική ανάσα στις οικογένειές τους ενώ για τις περιπτώσεις οικογενειών με συγκεκριμένα χαμηλά εισοδήματα θα δοθεί η δυνατότητα να σπουδάζουν τα παιδιά - φοιτητές στην πόλη που είναι και η βάση της οικογένειας.

Σημειώσεις panelladikes24

- Η σχετική ρύθμιση θα έχει ισχύ από το επόμενο ακαδημαικό εξάμηνο.

- Όσα διαρρέονται από διάφορες πηγές σχετικά με το περιεχόμενο της ρύθμισης δεν επιβεβαιώνονται πλήρως.

Δείτε εδώ όλα τα νέα για τις Μετεγγραφές Φοιτητών.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


25 σχόλια:

  1. Ποια διαρρεονται;τι εννοειτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή αυτή η τροπολογία θα ισχύει και για άτομα χωρίς αδελφό; Δηλαδη αμα έχει καποιος χαμηλο εισόδημα θα μπορει να παρει μετεγγραφή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΜΟΝΟΓΟΝΕΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ?ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΟΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ????ΓΙΑΤΙ ΧΩΡΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΟΣΞ ΕΥΚΟΛΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ???ΓΙΑ ΠΟΙΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΜΑΣ ΜΙΛΑΤΕ???ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΟΙΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΜΙΛΑΤΕ ΟΤΑΝ ΔΙΑΛΥΕΤΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΤΟΣΗ ΕΥΚΟΛΙΑ???ΜΟΝΟ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΘΕΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΦΤΥΝΕΙΣ ΑΙΜΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ.ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΔΙΟΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΤΕ ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ!ΓΕΛΑΩ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΜΕ ΠΟΣΗ ΕΥΚΟΛΙΑ ΠΙΣΤΕΨΑ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΜΙΑ ΠΝΟΗ ΕΛΠΙΔΑΣ.ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΕ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ΟΤΙ ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΟΑ ΛΙΓΟΥΣ!Η ΖΩΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ!ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ!ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΔΙΑΛΥΣΤΕΤΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποσα μορια εχετε;

      Διαγραφή
    2. ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΡΟΛΟ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ.ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΣΤΗ ΜΕΣΗ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΙΣΧΥΣΟΥΝ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΝΟΜΙΖΩ.

      Διαγραφή
  4. ΜΟΝΟ ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 11600 ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΤΥΝΩ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ.ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΡΙΣ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΤΩΧΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤΑΝΤΙΑ.ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙΑΛΥΜΕΝΗ ΜΟΝΟΓΟΝΕΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΕΝΑ ΚΑΤΑΚΕΦΑΛΗΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΗΣ ΤΑΞΕΩΣ ΤΩΝ 6000 ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΟΥΝ;;;;;ΔΕΝ ΖΟΥΜΕ ΔΕΝ ΑΝΑΣΑΙΝΟΥΜΕ.ΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΠΝΟΗΣ ΖΗΤΑΜΕ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ ΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΡΕΗ ΜΑΣ!!ΘΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ;;;;;ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΟΝΟΓΟΝΕΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ Ή ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕΤΕ ΔΙΑΛΥΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ..
    ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΦΙΛΕ/Η ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ.ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ.ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΘΕΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΕΘΗΜΕΝΟΣ ΟΥΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΑΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΟΝΟΓΟΝΕΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΠΟ 12000ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΝΑ ΞΑΝΑΜΙΛΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΚΟΝΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΤΟ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΦΤΩΧΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΜΕΝΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κύριε Υπουργέ, κάντε κάτι για τα παιδιά που έχουν μεγαλώσει χωρίς τον πατέρα τους (τέκνα αγαμης μητέρας) να έρθουν κοντά στη μητέρα τους,μη χωριζετε αυτές τις οικογένειες που έχουν τοσο ταλαιπωρηθεί, έχουμε οικογενειακά και οικονομικά προβλήματα που δεν έχουν οι αλλοι,εδώ πηραν μετεγγραφή παιδιά πλουσιων οικογενειών που έχουν και τους δύο γονείς τους. Ξερετε τι είναι να έχεις μεγαλώσει μόνη σου ένα παιδί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΜΗΝ ΔΙΑΛΥΕΤΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ!!!!!ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ. ΑΦΗΣΤΕΤΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΓΟΝΙΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ.......ΑΣ ΖΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ....ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλα με το ζόρι σε βάλανε να σπουδάσεις;ούτε στον πόλεμο να πήγαιναν τα παιδια.Απο ποτε οι σπουδές διέλυσαν οικογένειες;Εδω σπούδαζαν το’50 και το’60 που ο κόσμος δεν είχε ψωμί να φάει,το έχετε βρει τωρα λογο κρίσης να πανε ολα τα παιδια σε κεντρικά πανεπηστημια;Ας έστρωναν τον κ....τους να διάβαζαν να πήγαιναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟΣ ΦΙΛΕ/Η ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ) ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΤΩΝ ΜΟΝΟΓΟΝΕΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΕΙΣ!!!!@@

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΕΠΙΣΗΣ.ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΠΕΙΝΑΣΕ ΛΕΕΙ ΠΟΛΛΑ.ΑΛΛΑ Η ΖΩΗ ΕΧΕΙ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και να συμπληρώσω, κάποιοι άλλοι με πολλά λεφτά και κανένα πρόβλημα, βρήκαν ευκαιρία να πάρουν μετεγγραφή, ο νόμος υποτίθεται ότι ήταν για να βοηθήσει τα φτωχά παιδιά αυτήν την περίοδο κρίσης, και όμως έχουν το θράσος να περιφανευονται κιόλας που πήραν μετεγγραφή αντί να ντρέπονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το μυαλό σας και μια λίρα .Και εμένα το παιδί μου δικαιούται μετεγγραφή σύμφωνα με τα οικονομικά κριτήρια και είμαστε οικογένεια με δυο γονείς ,αλλα δεν την πηρε με 5 μορια.Μονο οι μονογονεϊκές οικογένειες εχουν οικονομικά προβλήματα;Και στην τελική δεν γινεται να πανε ολα τα παιδια σε κεντρικά πανεπηστημια.Και αυτο που εκμεταλλεύονται οτι οι μονογονεϊκές οικογένειες εχουν μονο προβλήματα ,υπαρχει είδηκη κατηγορία που σου δίνει περισσότερα μορια;Μην εισαστε κομπλεξικοί γιατι και τα παιδια με δυο γονείς εχουν οικονομικά προβλήματα ,οταν δουλεύει ενας γονιός και το εισόδημα της οικογένειας ειναι 4000€,τι να κανει αυτο το παιδί δεν θα σπουδάσει;Μην λέτε μονο για μονογονεϊκές οικογένειες γιατι δεν είστε εξερεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΜΑ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΓΟΝΕΙΚΗ(ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΚΛΠ...) ΔΕ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΜΟΡΙΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ.ΣΤΙΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΜΟΡΙΟ ΑΜΑ ΕΙΣΑΙ ΤΕΚΝΟ ΑΓΑΜΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ.ΕΠΙΣΗΣ ΜΟΝΟ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ,ΕΤΣΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ.

      Διαγραφή
  14. Είσαι πολύ μακρυά από τα προβλήματα μας για να καταλάβεις, εσείς είστε δύο και τρέχετε για ένα παιδί, εάν είσαι μόνος και έχεις δύο τι κάνεις? και άλλα πολλά που μόνο όποιος μεγαλώνει μόνος του παιδιά καταλαβαίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΕΛΠΙΖΩ ΟΤΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΙΣΩΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΟΝΟΓΟΝΕΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ.ΔΙΟΤΙ ΑΛΛΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΝΙΩΘΩ!ΣΕ ΝΙΩΘΕΙ ΜΟΝΟ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΒΙΩΝΕΙ ΙΔΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΣΕΝΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ.

      Διαγραφή
    2. ΠΟΣΑ ΜΟΡΙΑ ΕΧΕΤΕ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ;

      Διαγραφή
  16. Αν ειναι να κανουν ειδική κατηγορία τις μονογονεϊκές οικογένειες τότε θα πρεπει να πάρουν μετεγγραφή πανω απο την μισή Ελλάδα.ΣΟΒΑΡΕΥΤΗΤΕ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. αφου Δεν σκέφτεστε εσεις τα παιδια σας εκτός αν εχει περιέλθει θάνατος,περιμένετε άλλους να τα σκεφτούν;ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή