Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Αιτήσεις έως 7/2/2018 στα ΙΕΚ ΕΚΑΒ για σπουδές στην ειδικότητα “Διασώστης - Πλήρωμα Ασθενοφόρου”

Αποτέλεσμα εικόνας για ιεκ εκαβ 2018 αιτησεις προθεσμιες δικαιολογητικα αποτελεσματαΌσοι ενδιαφέρονται να φοιτήσουν στο ΙΕΚ ΕΚΑΒ, στην ειδικότητα “Διασώστης - Πλήρωμα Ασθενοφόρου”, στο Α΄ Εαρινό εξάμηνο εκπαιδευτικού έτους 2018 που προβλέπεται να αρχίσει την 05/03/2018 και να περατωθεί την 09/07/2018 θα πρέπει να υποβάλλουν σχετική αίτηση.

Η ειδικότητα θα λειτουργήσει στο ΙΕΚ ΕΚΑΒ Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Οι υποψήφιοι που επιθυμούν να εισαχθούν στο ΙΕΚ ΕΚΑΒ πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συμμετοχής:

- Να είναι Έλληνες πολίτες που διαθέτουν τίτλο σπουδών Ενιαίου Λυκείου, ή άλλου ισότιμου με αυτό ή αντίστοιχο με τα εκάστοτε προβλεπόμενα, ή πολίτες κρατών εντός ή εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή ομογενείς που διαθέτουν τίτλο σπουδών ισότιμο προς αυτόν του Ελληνικού Λυκείου.

- Για αλλοδαπούς πολίτες απαιτείται πολύ καλή γνώση της ελληνικής γλώσσας, η οποία αποδεικνύεται με αντίστοιχη βεβαίωση Ελληνομάθειας του Διδασκαλείου της Νέας Ελληνικής γλώσσας του Πανεπιστημίου Αθηνών ή του Σχολείου της Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που χορηγείται μετά από σχετική εξέταση του υποψηφίου.

- Να είναι κάτοχοι άδειας οδήγησης Β΄ κατηγορίας.

Οι υποψήφιοι για κατάρτιση οφείλουν να καταθέσουν στο ΙΕΚ του ΕΚΑΒ τα παρακάτω ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ δικαιολογητικά:

- Σχετική αίτηση.

- Φωτοτυπία του απαιτούμενου τίτλου σπουδών. Σε περίπτωση που είναι αδύνατη η προσκόμιση αντιγράφου του πρωτότυπου τίτλου, θα προσκομίζεται αποδεικτικό τίτλου σπουδών, που θα εκδίδεται από τη σχολική μονάδα αποφοίτησης του υποψήφιου και στο οποίο θα αναγράφεται ο τελικός βαθμός αποφοίτησης. Σε περίπτωση μη αποφοίτησης από ελληνικό λύκειο ή ΣΕΚ απαιτείται η κατάθεση του ισότιμου πρωτότυπου τίτλου σπουδών, επίσημης μετάφρασης αυτού καθώς και της ισοτιμίας του, εκδοθέντων από δημόσια ελληνική υπηρεσία.

- Φωτοτυπία των δυο όψεων του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατήριο. Σε περίπτωση που δεν προσκομίζεται η ταυτότητα ή Διαβατήριο θα προσκομίζεται πιστοποιητικό του Δήμου ή Κοινότητας που είναι εγγεγραμμένος.

- Φωτοτυπία των δύο όψεων της Άδειας Οδήγησης.

Οι υποψήφιοι για κατάρτιση δύνανται να καταθέσουν στο ΙΕΚ του ΕΚΑΒ τα παρακάτω ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ δικαιολογητικά, τα οποία συνεκτιμώνται:

- Για την ιδιότητα του πολύτεκνου γονέα ή του τέκνου πολύτεκνης οικογένειας, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας, έκδοσης τελευταίου εξαμήνου.

- Για την ιδιότητα τρίτεκνου γονέα ή τέκνου τρίτεκνης οικογένειας, προστάτη ή τέκνου μονογονεϊκής οικογένειας, πιστοποιητικό του Δήμου κατοικίας-εγγραφής.

- Βεβαίωση ΙΚΑ ή Δημόσιας υπηρεσίας στην οποία θα αναγράφεται η προϋπηρεσία που τυχόν έχει πραγματοποιήσει ο υποψήφιος στην ειδικότητα του Διασώστη – πληρώματος ασθενοφόρου και ο χρόνος απασχόλησης. Η απόδειξη της προϋπηρεσίας είναι στην αποκλειστική ευθύνη του υποψηφίου.

- Ειδικά για την εγγραφή αλλοδαπών υπηκόων χωρών εκτός Ε.Ε., εντός Ε.Ε. και ομογενών απαιτείται η κατάθεση διαβατηρίου ή ταυτότητας ομογενών καθώς και της άδειας παραμονής για τους υπηκόους χωρών εκτός Ε.Ε.

Η υποβολή των αιτήσεων υποψηφιότητας συμμετοχής με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα γίνεται από τους ενδιαφερόμενους από τις 30/01/2018 ημέρα Τρίτη μέχρι και 07-02-2018 ημέρα Τετάρτη, κατά τις ώρες 08.00 π.μ. έως 14.00 μ.μ., αυτοπροσώπως ή από νόμιμα εξουσιοδοτημένο άτομο στο πρωτόκολλο του ΕΚΑΒ (αφού προηγηθεί έλεγχος των δικαιολογητικών στη Γραμματεία του ΙΕΚ).

Ενστάσεις επί των αποτελεσμάτων υποβάλλονται εντός 2 ημερών από την ανακοίνωση αυτών.

Αιτήσεις μπορούν επίσης να υποβληθούν:

- Ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή ή με εταιρία ταχυμεταφορών (courier) με αποκλειστική ευθύνη του αποστολέα για παράδοση του φακέλου υποψηφιότητάς του μέχρι και την Τετάρτη 07/02/2018 και ώρα 14:00 μ.μ. στο πρωτόκολλο του ΕΚΑΒ.

- Με ηλεκτρονική αλληλογραφία στην οποία θα πρέπει να επισυνάπτονται ξεχωριστά ως αρχεία (προσοχή το κάθε αρχείο να έχει ονομασία) τα απαιτούμενα δικαιολογητικά σε ένα φάκελο έως την Τετάρτη 07/02/2018 και ώρα 14:00 μ.μ. υπό τη μορφή επισυναπτόμενου αρχείου (attachment) σε μορφή .pdf .

ΙΕΚ ΕΚΑΒ Αθήνας: Τέρμα Οδού Υγείας και Μεσογείων, Χολαργός, Τ.Κ. 11527, Τηλ.: 2132143139 & 2132143137, e-mail: iek.ath@ekab.gr

ΙΕΚ ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης: Μαβίλη 33, Πουρνάρι Πυλαίας, Τ.Κ. 55535, Τηλ.: 2310397155 & 2310397157, e-mail: thes.edu@ekab.gr

Πατήστε το εικονίδιο για την αίτηση επιλογής καταρτιζομένου (Εαρινό εξάμηνο 2018)


Δείτε εδώ όλα τα νέα για την εισαγωγή σπουδαστών στα ΙΕΚ.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από ηλεκτρονικά ή έντυπα μέσα είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.




1 σχόλιο: