Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Συνέντευξη Γαβρόγλου στη Εφημερίδα των Συντακτών - Τι είπε για τις φετινές αλλαγές στη Γ΄ Λυκείου, τις μεγάλες αλλαγές στο Λύκειο και στο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ, την κατάργηση κλειστού αριθμού εισακτέων, τις συνέργειες Πανεπιστημίων και ΤΕΙ

08 k 400Κατάργηση κλειστού αριθμού εισακτέων, νέο Λύκειο, αναβάθμιση απολυτηρίου. Είναι τα τρία βασικά χαρακτηριστικά που σηματοδοτούν τη μεγάλη παρέμβαση που επιχειρείται στο σύστημα εισαγωγής στα ανώτατα Ιδρύματα. Στόχος, να ανοίξει «η προοπτική ελεύθερης πρόσβασης με βάση το απολυτήριο του Λυκείου», δηλώνει στην «Εφ.Συν.» ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Δεν θα αργήσει η δημοσιοποίηση του σχεδίου για Λύκειο-εξεταστικό. Θα ξεκινήσει και «ζωντανός διάλογος» σε πλατφόρμα του υπουργείου όπου ομάδα ειδικών θα απαντά άμεσα σε ερωτήσεις και προτάσεις. Για την κατάργηση του κλειστού αριθμού εισακτέων, ο κ. Γαβρόγλου τονίζει: «Δεν μπορεί να γίνει αν δεν ιδρυθούν νέα Τμήματα, αν δεν στελεχωθούν και αν δεν αρχίσει να λειτουργεί το νέο σύστημα με το νέο Λύκειο».

Πολλά, όμως, φαίνεται ότι θα εξαρτηθούν από τη μελέτη που πραγματοποιείται αυτό το διάστημα σχετικά με τις επιλογές σχολών των υποψηφίων. Δεν αποκλείεται να δούμε πολύ νωρίτερα σε ορισμένα Τμήματα να ανοίγει ο αριθμός των εισακτέων. Παράλληλα, τα ΑΕΙ της χώρας αναδιοργανώνονται. Αν ορισμένα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ ολοκληρώσουν γρήγορα τις συνέργειές τους, τότε θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν στο μηχανογραφικό του 2018, δηλώνει ο κ. Γαβρόγλου. Όπως, δηλαδή, έγινε με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, το οποίο θα αρχίσει να λειτουργεί από την 1η Ιανουαρίου 2018.




Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από ηλεκτρονικά ή έντυπα μέσα είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου