Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Σημεία SOS της αίτησης για τη συμμετοχή στις Πανελλαδικές των υποψηφίων ΓΕΛ

Αποτέλεσμα εικόνας για πανελλαδικες εξετασεις 2017 panelladikes24 αιτησεις προκηρυξεις

Με την Αίτηση-Δήλωση ο ενδιαφερόμενος ΓΕΛ δηλώνει

α) Την Ομάδα Προσανατολισμού στα τρία (3) κοινά μαθήματα της οποίας θα εξεταστεί πανελλαδικά. Η δήλωση είναι δεσμευτική. 

β) Το τέταρτο (4ο) μάθημα στο οποίο θα εξεταστεί πανελλαδικά για να έχει πρόσβαση σε ένα (1) Επιστημονικό Πεδίο. Η δήλωση είναι δεσμευτική. 

γ) Το πέμπτο (5ο) μάθημα στο οποίο θα εξεταστεί πανελλαδικά για να έχει πρόσβαση σε δύο (2) Επιστημονικά Πεδία. Η δήλωση είναι δεσμευτική. 

δ) Τα ειδικά μαθήματα που τυχόν επιθυμεί να εξεταστεί. Η δήλωση είναι δεσμευτική. 

ε) Αν επιθυμεί να είναι υποψήφιος/α για Στρατιωτικές Σχολές, Αστυνομικές Σχολές, Σχολές Πυροσβεστικής Ακαδημίας, Σχολές Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού και για τα ΤΕΦΑΑ. Η δήλωση δεν είναι δεσμευτική. 

Σημαντικές επισημάνσεις

- Οι μαθητές/ριες δηλώνουν υποχρεωτικά την Ομάδα Προσανατολισμού που ήδη έχουν επιλέξει και παρακολουθούν, ενώ οι απόφοιτοι μπορούν να επιλέξουν να εξεταστούν στα μαθήματα οποιασδήποτε Ομάδας Προσανατολισμού.

- Αν υποψήφιος/α δηλώσει ότι θα εξεταστεί σε μάθημα και δεν προσέλθει στην εξέταση, τότε θεωρείται ότι εξετάστηκε και πήρε γραπτό βαθμό μηδέν (0).

- Αν υποψήφιος/α δηλώσει ότι θα εξεταστεί σε 5ο μάθημα για να έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει σχολές και από άλλο επιστημονικό πεδίο και δεν προσέλθει στην εξέταση, τότε θεωρείται ότι εξετάστηκε και πήρε γραπτό βαθμό μηδέν (0), όμως δεν θα επηρεάσει τα μόριά του για το άλλο επιστημονικό πεδίο. Τα μόρια για κάθε επιστημονικό πεδίο προκύπτουν από τα 4 μόνο μαθήματα του κάθε πεδίου.

- Αν ο/η υποψήφιος/α, παρότι υπέβαλε το Φεβρουάριο Αίτηση-Δήλωση, μετανιώσει και δεν συμμετάσχει τελικά στις εξετάσεις, δεν θα μπει στη διαδικασία επιλογής για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσω πανελλαδικών εξετάσεων το ίδιο έτος. Ωστόσο, αυτός ο/η υποψήφιος/α θα μπορεί οποιοδήποτε επόμενο έτος να συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις.

- Οι υποψήφιοι/ες για το 10% των θέσεων χωρίς νέα εξέταση δεν υποβάλλουν Αίτηση-Δήλωση, αλλά κατευθείαν μηχανογραφικό δελτίο. Αν τυχόν επιθυμούν εισαγωγή σε Στρατό, Αστυνομία, Πυροσβεστική, ΑΕΝ, υποβάλλουν σχετική αίτηση στο αρμόδιο Υπουργείο και συμμετέχουν στις προκαταρκτικές εξετάσεις.

Οι εγκύκλιοι και τα υποδείγματα των αιτήσεων για τη συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2017

Πότε θα ξεκινήσουν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις 2017

Δείτε εδώ όλα τα νέα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2017

panelladikes24 - panelladikes24 στο facebook

Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


8 σχόλια:

  1. Το γ δεν ειναι υποχρεωτικο για όλους. Καθώς οποιος θελει δίνει 5ο μάθημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι υποχρεωτικό αλλά είναι δεσμευτικό. Μόνο όσοι δηλώσουν τώρα 5ο μάθημα μπορούν να εξεταστούν σε αυτό. Δεν γίνεται να το δηλώσει κάποιος αργότερα.

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα... Μια ερώτηση.. Ένας απόφοιτος μπορεί να δώσει σε οποιοδήποτε σχόλειο της περιοχής του... Πχ όχι σε αυτό που αποφοίτησε αλλά σε ένα άλλο... Είναι εφικτό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα ήθελα να ρωτήσω αν για Διοίκηση Επιχειρήσεων πρεπει να εξεταστείς σε μια ξένη γλωσσα?
    Ισχυει κατι τετοιο???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιες σχολές απαιτούν εξέταση σε ειδικό μάθημα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2017

      http://panelladikes24.blogspot.gr/2017/02/2017_22.html

      Διαγραφή
  4. Αν δεν δηλώσει καθόλου τώρα, το επόμενο η τα επομενα έτη μπορεί να δηλώσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή