Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Γ.Γ. ΥΠΠΕΘ: Τα Ιδρύματα οφείλουν να εγγράψουν τους μετεγγραφέντες φοιτητές ανεξάρτητα από την απόφασή τους να προσφύγουν στη δικαιοσύνη

melidepypostΟ Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Γιάννης Παντής συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία φοιτητών του ΤΕΙ Αθηνών, η εγγραφή των οποίων βρίσκεται σε εκκρεμότητα, αν και έχει εγκριθεί από την αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα ο Γεν. Γραμματεάς τόνισε πως: «Ανεξαρτήτως από την απόφαση τεσσάρων Τμημάτων του ΤΕΙ Αθηνών να προσφύγουν στο ΣτΕ, τα εν λόγω Ιδρύματα οφείλουν να εγγράψουν τους μετεγγραφέντες φοιτητές, σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση. Τα Ιδρύματα που δεν έχουν ολοκληρώσει τις εγγραφές των μετεγγραφομένων οφείλουν να τις ολοκληρώσουν εντός της εβδομάδος. Η μη συμμόρφωση τους καθυστερεί τους φοιτητές, οι οποίοι έχουν ήδη χάσει την εξεταστική περίοδο του χειμερινού εξαμήνου και βρίσκονται σε μεγάλη αβεβαιότητα».

Στόχος του Υπουργείου όπως πρόσθεσε Γιάννης Παντής παραμένει η «μείωση της φοιτητικής διαρροής και η παροχή της δυνατότητας φοίτησης σε όσο το δυνατόν περισσότερους φοιτητές, σε μία εποχή που τα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα έχουν διογκωθεί λόγω της κρίσης». Υπογράμμισε ακόμα ότι το Υπουργείο θα λάβει υπόψη τις «αιτιάσεις των Ιδρυμάτων για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος, ώστε να μην ανακύψουν αντίστοιχα προβλήματα».

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου επέδειξε στην αντιπροσωπεία την εγκύκλιο που απεστάλη σήμερα προς ΑΕΙ και ΑΕΑ με θέμα «Σχετικά με την Ολοκλήρωση διαδικασιών Μεταγραφών για το Ακαδημαϊκό έτος 2016-2017».

Σύμφωνα με την εγκύκλιο ορίζεται ότι οι υπουργικές αποφάσεις κύρωσης των ονομαστικών πινάκων των μετεγγραφομένων και η κανονιστική υπουργική απόφαση με αρ. 158978/Z1/27-9-2016 (ΦΕΚ 3153 Β΄) Υ.Α. παραμένουν «σε ισχύ και εφαρμόζονται παρά την ενδεχόμενη προσφυγή στα αρμόδια διοικητικά δικαστήρια».

Δείτε επίσης:





Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


10 σχόλια:

  1. Αρα τα 5 τμηματα του ΤΕΙ Αθηνας θα δεχτουν τους μετεγγραφομενους και τους επομενους; το λεει αυτο επειδη σε ενα σημειο της δημοσιευσης αναφερετε οτι" ανεξαρτητα απο την αποφαση των τεσσαρων τμηματων του ΤΕΙ Αθηνας....."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. να εγγραφουν μονο οσοι δεν είναι φοροφυγάδες,γιατι πισω από τα κοινωνικα κριτήρια καποιοι με εισοδημα οικογενειακο 60.000 ευρω πηρανε φετος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχεις δικιο,καποιοι πολύτεκνοι με 60.000 ευρω εισοδημα πηραν από τους πρωτους φετος μετεγγραφες!Γενικοτερα τα τελευταια χρονια υπαρχει μια περισσοτερο ευνοϊκότερη αντιμετωπιση των φοιτητών με κοινωνικα κριτήρια,παρα αυτων με οικονομικα.
      ΝΟΜΙΚΟΣ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.

      Διαγραφή
  3. ΔΥΣΤΥΧΩΣ τα παιδια δε θα τα παρουνε,συγγνωμη που σας ειχα πει ότι θα σας παρουνε.Ετσι κι αλλιως υπαρχει και γ φαση μετεγγραφών,αυτη γινεται κατευθείαν στις σχολες,κανεις ντου και εγγραφεσαι,αφου δειχνεις τα δικαιολογητικα,παρτε και κανενα δικηγορο για καλο και για κακο και να συμβουλευτείτε τον Κ.νομικο.ΚΑΙ εσεις παιδια που εχετε 4,5 να κανετε το ιδιο.
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εσεις από το panelladikes24 γιατι σβηνετε τα σχολια μου ????
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μεγάλη αδικία μα παίρνεις μετεγγραφη με 60.000 εισόδημα γιατί θέλουν να κάνουν ζωαρα κι εμείς με 17.000 εισόδημα να μην μπορούμε να σπουδασουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγω με σχεδον μηδενικο οικογενειακο εισοδημα και δε τη πηρα!υπαρχουν και χειροτερα φιλε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά έχει κ χειρότερα, το θέμα είναι ότι όλοι εμείς με χαμηλά εισοδήματα θα έπρεπε να την πάρουμε από την αρχή. Τα δικαιολογητικά μας, ούτε ψευδή ήταν!! Η ηγεσία του υπουργείου ας κάνει κάτι επιτέλους κ για μας.

      Διαγραφή
  7. κανενα νέο κατ εξαιρεση??

    ΑπάντησηΔιαγραφή