Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Καταργούνται οι Επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις - Τι αναφέρει η ηγεσία του ΥΠΠΕΘ

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί σε μαθητές και γονείς η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να μην οργανωθούν φέτος επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις για όσους υποψηφίους απουσιάσουν δικαιολογημένα από την εξέταση σε κάποιο ή κάποια από τα μαθήματα. Πρόκειται για μέτρο πρόνοιας προς τους υποψηφίους, που εφαρμόστηκε ανελλιπώς έως πέρυσι τα τελευταία χρόνια. 

Ο αρμόδιος γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Ιωάννης Παντής, μιλώντας στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» για το θέμα, απέδωσε την απόφαση στο γεγονός ότι με το ισχύον σύστημα οι εξετάσεις για Πανεπιστήμια και ΤΕΙ είναι αποκλειστικά εισαγωγικές σε αντίθεση με το ενιαίο λύκειο που ίσχυσε από το 2000 έως το 2015. Αυτό σημαίνει ότι οι εισαγωγικές εξετάσεις δεν είναι απαραίτητες για τη λήψη απολυτηρίου και άρα δεν χρειάζεται να οργανωθούν επαναληπτικές, αφού όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν λάβει το απολυτήριό τους για να συμμετάσχουν στις εισαγωγικές εξετάσεις. Ενδεικτικά, δεν υπήρχε η δυνατότητα παραπομπής σε επαναληπτικές εξετάσεις και κατά την περίοδο των Δεσμών, από το 1983 έως το 1999.

Κώστας Γαβρόγλου: Οι επαναληπτικές Πανελλαδικές εξετάσεις είναι μία από τις παθογένειες της κοινωνίας

Οι επαναληπτικές εξετάσεις που από φέτος καταργούνται, ήταν από τις ορισμένες παθογένειες της κοινωνίας μας που πρέπει τις βλέπουμε όλοι μαζί κατάματα, είπε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, στη συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής επί του πολυνομοσχεδίου “σκούπα” για την παιδεία, και σημείωσε:

- Οι επαναληπτικές εξετάσεις και δεν θα ήθελα να προκληθώ να τα δημοσιοποιήσω, μιας αυξημένης τάσης λιποθυμιών και αρρώστιας στην διάρκεια των εισαγωγικών εξετάσεων.

- Σημαίνει ότι όλα τα παιδιά είναι έτσι; Προφανέστατα και δεν σημαίνει αυτό. Προφανέστατα.

- Και πάλι όπως συνήθως γίνεται καίγονται τα χλωρά μαζί με τα ξερά.

- Θέλουμε να βρούμε μια λύση για τα παιδιά τα οποία ειλικρινώς αρρωσταίνουν εκείνες τις ημέρες, αλλά οι αριθμοί και οι μαρτυρίες γονιών και μαθητών που εν πάση περιπτώσει «αρρωσταίνουν» δεν τιμά κανέναν μας και κυρίως αδικεί τα παιδιά που έχουν ένα πρόβλημα.

Ποιοι συμμετείχαν στις Επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις

Στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις προσέρχονται μόνο όσοι υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, αποδεδειγμένα λόγω ασθένειας ή σοβαρού κωλύματος που συνιστά ανωτέρα βία, δεν έλαβαν μέρος ή διέκοψαν την εξέτασή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις του Μαΐου-Ιουνίου, αφού θα έχουν προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο Λύκειο φοίτησης τους εντός τριών ημερών από την ημέρα εξέτασης που απουσίασαν.

panelladikes24 - panelladikes24 στο facebook


Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.



1 σχόλιο:

  1. Χαχχαχαα...ναι μωρε.
    Πειτε οτι οι καθηγητές φέτος 30/6 μεχρι 11/9 θα κανουν διακοπαρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή