Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Ο Γαβρόγλου για τις μετεγγραφές φοιτητών που δεν ικανοποιούν τμήματα του ΤΕΙ Αθήνας

Προσερχόμενος στη Βιβλιοθήκη του Ωνασείου Ιδρύματος για την τελετή βράβευσης 24 μαθητών που κατάφεραν να διακριθούν στις Επιστημονικές Ολυμπιάδες το 2016, ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφων για τις μετεγγραφές στα ΤΕΙ Αθηνών λέγοντας τα εξής: 

''Κατανοώ τη δυσκολία που έχουν τα ΤΕΙ και τα Πανεπιστήμια να αντιμετωπίσουν τις μετεγγραφές. Οι μετεγγραφές όπως ξέρετε έχουν σχέση με τα κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε μετά την κρίση. Όντως, η παθογένεια της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ως προς την κατανομή των παιδιών, έχει επιπτώσεις σε ορισμένα τμήματα, όπου υπάρχουν πολύ περισσότερα παιδιά απ’ ότι όντως μπορούν να απορροφήσουν.

Πρώτον, στα τμήματα αυτά θα μεταφερθούν οι πιστώσεις που αντιστοιχούσαν σ’ αυτά τα παιδιά στα Ιδρύματα που φοιτούσαν. Άρα θα πάρουν περισσότερα λεφτά και έχω υποσχεθεί ότι, από τις καινούριες θέσεις ή από τις θέσεις που ήδη έχουν δοθεί και οι εκλογές τους θα είναι άγονες, ένα μεγαλύτερο ποσοστό θα πάει σ’ αυτά τα τμήματα τα οποία έχουν δεχτεί περισσότερο κόσμο.

Φόρμουλα για να βρεθεί λύση πάντοτε μέσα από τον διάλογο υπάρχει. Θα έκανα μία έκκληση να σεβαστούμε τις δυσκολίες που περνάνε οι οικογένειες τώρα, να δεχθούμε αυτά τα παιδιά και να κάνει το υπουργείο το παν ώστε αυτά τα τμήματα να μπορέσουν να ενισχυθούν με έναν τρόπο που θα βοηθήσουν τα παιδιά. Δεν είναι ιδιοτροπία του υπουργείου, δεν έχει καμία σχέση με διαπλοκή, είναι καθαρά με κοινωνικά κριτήρια και γνωρίζετε πολύ καλά ότι ζούμε μία κατάσταση πολύ δύσκολη για παιδιά, για οικογένειες, τα παιδιά των οποίων σπουδάζουν μακριά από το σπίτι, και γνωρίζουμε όλοι τι σημαίνει για μία οικογένεια αυτό. Η μόνη λύση είναι να συνεννοούμαστε σ’ αυτά τα πράγματα για να βρίσκουμε λύσεις''.




Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


15 σχόλια:

  1. Εξαιρετικη απαντηση του Κ.υπουργου,να δουμε τωρα τι θα πουν οι σχολες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαιρετική η απάντηση του! Αλλά θα το υλοποιήσει οντως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βρε παιδιά τι κάθεστε; Μαζευτήτε παιδιά και γονείς, ζητήστε βοήθεια από τους φοιτητές και διεκδικήστε αυτό που σας ανήκει. Αν οι σχολές θέλουν αυτοδιοίκητο να βγουν να βρουν χρηματοδότες. Αυτή τη στιγμή πληρώνουμε όλοι εμείς τους μισθούς τους. Ας βγουν επιτέλους από τη δημοσιοϋπαλληλική τους φούσκα και ας δουν που βρίσκεται ο κόσμος! Οι δίκες παίρνουν χρόνια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δε καρζιζεις ευκολα με διαμαρτυριες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δυστυχώς σ' αυτη τη χώρα μόνο με διαμαρτυρίες κερδίζεις. Δες τους φοιτητες στην Πάτρα στο Πολυτεχνείο. Αν πάνε δικαστικά δεν πρόκειται να δικαιωθούν παρά μόνο μετά από αρκετά χρόνια. Δυστυχώς αλλά αυτή είναι η αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ετσι κερδισες και εσυ μετεγγραφη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Eγώ ευτυχώς δεν χρειάστηκε. Εσύ τι προτείνεις σ' αυτά τα παιδιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. υπάρχει κάποια πληροφορία; καμία εξέλιξη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έχω την πληροφορία ότι σήμερα θα βγει ανακοίνωση για να γίνουν οι εγγραφές στο ΤΕΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Υπάρχει κάποιο νεότερο για τις κατ' εξαίρεσιν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Λέγεται ότι πλέον το θέμα το πέρασε ο υπουργός στον γενικό γραμματέα του; ισχύει; έμαθε κάποιος κάτι σχετικό; αν ισχύει μήπως αυτό πάει να πει ότι το παρατάει ο υπουργός; Δεν θα επιβάλει αμέσως ή εμμέσως στα τμήματα να κάνουν δεκτές τις μετεγγραφές; Μήπως οι γονείς πρέπει να βομβαρδίσουν με επιστολές τον υπουργό για να αναλάβει τις ευθύνες του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μια ερώτηση. Η σχολή μου έβγαλε ανακοίνωση ότι πρέπει να φέρουμε το πιστοποιητικο διαγραφής μέχρι 10 του μηνός. Όμως δε βγήκε κάποια ανακοίνωση για το ποιοι εγκρίθηκαν μετά τον ελεγιο των δικαιολογητικων.τι γίνεται σε αυτή τη περίπτωση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ποια ειναι η σχολη σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γ.Γ. ΥΠΠΕΘ: Τα Ιδρύματα οφείλουν να εγγράψουν τους μετεγγραφέντες φοιτητές ανεξάρτητα από την απόφασή τους να προσφύγουν στη δικαιοσύνη

    http://panelladikes24.blogspot.gr/2017/02/blog-post_44.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή