Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Τι μπορούν άμεσα να κάνουν φοιτητές που δεν πήραν μετεγγραφή - Προθεσμίες

Αποτέλεσμα εικόνας για Τι μπορούν άμεσα να κάνουν πλέον φοιτητές που δεν πήραν μετεγγραφή - Προθεσμίες ενσταση αιτηση θεραπειας κατ΄ εξαιρεση μετεγγραφες φοιτητωνΜετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων των Μετεγγραφών Φοιτητών 2016 διαπιστώθηκε ότι 6.593 φοιτητές που μπορούσαν να πάρουν μετεγγραφή με βάση το νόμο, δεν κατάφεραν να μεταφέρουν την έδρα της σχολής επιτυχίας τους. 



Ποιες ενέργειες μπορούν να κάνουν άμεσα οι φοιτητές για να διεκδικήσουν μετεγγραφή μετά τα χθεσινά αποτελέσματα;

1. Αίτηση Θεραπείας

- Οι ενστάσεις - αιτήσεις θεραπείας μπορούν να υποβληθούν μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής από τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016.

- Οι αιτήσεις θεραπείας εξετάζονται από Τριμελή Επιτροπή Ενστάσεων, σύμφωνα με τις γενικές αρχές και τη διαδικασία του άρθρου 24 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας (Ν. 2690/1999 ΦΕΚ 45 Α΄). Ειδικά για τις περιπτώσεις ισοβαθμίας σε αριθμό μορίων μετεγγραφής που ισούνται ή υπερβαίνουν την ανώτατη μοριοδότηση που μπορεί να λάβει υποψήφιος με βάση το κατά κεφαλήν εισόδημα (5 μόρια και άνω), η ανωτέρω Επιτροπή μπορεί, μετά την κύρωση του πίνακα δικαιούμενων μετεγγραφή, να λαμβάνει απόφαση για τη μη εφαρμογή του κριτηρίου των μορίων εισαγωγής.

2. Αίτηση για κατ’ εξαίρεση μετεγγραφή

- Έως και τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016 υποβάλλονται οι αιτήσεις για χορήγηση κατ’ εξαίρεση μετεγγραφής.

- Οι αιτήσεις υποβάλλονται από τον αιτούντα την μετεγγραφή φοιτητή ή νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό του, στο Κεντρικό Πρωτόκολλο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων - Α. Παπανδρέου 37 - Μαρούσι, προς την Επιτροπή κατ’ Εξαίρεση Μετεγγραφών της παρ. 9 του άρθρου 21 του Ν. 4332/2015 (ΦΕΚ 76 Α΄). 

- Στην αίτηση επισυνάπτονται τα δικαιολογητικά, που τεκμηριώνουν τις ιδιαίτερα σοβαρές και εξαιρετικές περιπτώσεις και συμπληρώνονται τα προσωπικά στοιχεία και τα στοιχεία επικοινωνίας του φοιτητή. Πατήστε εδώ για το έντυπο της αίτησης.

- Στους αιτούντες μπορεί να χορηγηθεί κατ’ εξαίρεση μετεγγραφή σε Τμήμα αντίστοιχο του Τμήματος προέλευσης, εφόσον διαπιστωθεί ότι συντρέχουν οι ιδιαίτερα σοβαροί και εξαιρετικοί λόγοι που επιβάλλουν την μετεγγραφή του αιτούντος.

- Αίτηση για χορήγηση κατ’ εξαίρεση μετεγγραφής δύναται να υποβληθεί και μετά τη λήξη της ανωτέρω προθεσμίας, μόνο αν ο λόγος που επικαλείται ο αιτών προέκυψε μεταγενέστερα. 

- Τα κριτήρια για χορήγηση μετεγγραφής που ορίζονται στην παράγραφο 7 του άρθρου 21 του Ν. 4332/2015 δεν συνιστούν λόγο για χορήγηση κατ΄ εξαίρεση μετεγγραφής. Τα συγκεκριμένα κριτήρια είναι αυτά που μοριοδοτούνται για τις γενικές Μετεγγραφές Φοιτητών, όπως το χαμηλό εισόδημα, η πολυτεκνία, η τριτεκνία κτλ. που περιγράφονται αναλυτικά στην παράγραφο 7 του άρθρου 21 του Ν. 4332/2015.

Δείτε εδώ όλα τα νέα για τις Μετεγγραφές Φοιτητών.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


11 σχόλια:

  1. Γνωρίζει κανεις αν μετα την ένσταση μπορουμε να παρουμε την μεταγραφη ; Εγω για ενα μόριο δεν την πηρα επειδη η σχολή μεταφοράς μου ηθελε 6 μορια ενώ εγω ειχα μολις 5.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΠΟ ΣΕΡΡΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΕΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗ;

      Διαγραφή
  2. Παιδιά εχασα τη μεταγραφή λογω μοριων εισαγωγής κ οχι μετεγραφης. Με την ένσταση θα την παρω ? Πέρσυ την ειχαν παρει ετσι πάντως κ τα 5 μορα που εχω ειναι απο το εισοδημα μόνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δεν εβαλα ενα μοριο κατα λαθος, και αντι για 5 μορια εχω 6, τι κανω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ειχα 7μορια για την μετεγγραφη και δεν την πηρα με την ενστανση εχω ελπιδες¨?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΠΟ ΣΕΡΡΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΕΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗ;

      Διαγραφή
  5. Παιδιά ξέρει κάνεις που μπαίνω για να κάνω ένσταση?? Ή αν την στέλνω κάπου??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την ίδια απορία έχω...Παντού γράφουν "στην ηλεκτρονική εφαρμογή" και κανείς δεν γράφει ποια είναι αυτή ή εφαρμογή...

      Διαγραφή
    2. Εκει που κανατε την αιτηση της μετεγγραφης, transfer.minedu κατι τετοιο. Εκει που μπηκατε, βαλατε κωδικο και λεει "Δεν επιλεχθηκε" για μετεγγραφη...απο κατω λεει υποβολη ενστασης.

      Διαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γεια σας κυρίες και κύριοι,
    Επιτρέψτε μου να σας παρουσιάσω μια ευκαιρία στο τέλος του έτους σε ομορφιά και χαρά. Ανησυχείς για το τέλος του έτους, διακοπές, θέλετε να περάσετε μια αξέχαστη χριστούγεννα και αξέχαστη. Θα σου δώσω μια ευκαιρία να δάνειο, γρήγορα και αξιόπιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μην διστάσετε, να έχουν μία διεύθυνση για να επικοινωνήσετε για περισσότερες πληροφορίες.
    E-mail: wilson.josue1947@gmail.com
    Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή