Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Ρυθμίσεις θεμάτων μετεγγραφών φοιτητών ειδικών κατηγοριών

Αποτέλεσμα εικόνας για Ρυθμίσεις θεμάτων μετεγγραφών φοιτητών ειδικών κατηγοριώνΣτο Νομοσχέδιο για τη σύσταση του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ) ψηφίστηκε από τη Βουλή και μια τροπολογία με συμπληρωματικές ρυθμίσεις για θέματα μετεγγραφών Α.Ε.Ι.

Πιο συγκεκριμένα,

με τη συγκεκριμένη ρύθμιση συμπληρώνονται οι ισχύουσες για τις μετεγγραφές φοιτητών των ΑΕΙ διατάξεις, για να καταστεί δυνατή η άμεση και αποτελεσματική εφαρμογή της διαδικασίας των μετεγγραφών.

Ειδικότερα, με αυτή τη διάταξη καθορίζεται σε 10% το ποσοστό των δικαιούμενων μετεγγραφής Ελλήνων πολιτών της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης.

Με την ίδια διάταξη χορηγείται εξουσιοδότηση στον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων να ρυθμίσει με την έκδοση σχετικής απόφασης τα θέματα μετεγγραφών των ειδικών κατηγοριών των δικαιούμενων μετεγγραφής φοιτητών.

Πρώτον, των τέκνων θυμάτων της τρομοκρατίας. Δεύτερον, των φοιτητών που έχουν αναπηρία σωματική, διανοητική ή ψυχική 67% και άνω πιστοποιούμενη από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας. Τρίτον, των φοιτητών που κρατούνται σε σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας και, τέταρτον, των φοιτητών κυπριακής καταγωγής και των Ελλήνων πολιτών της μουσουλμανικής.

Δείτε εδώ το ψηφισθέν νομοσχέδιο με αριθμό ΦΕΚ Α΄ 199/2016.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


3 σχόλια:

  1. Οι αθλητές; Κάποια ρύθμιση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι οι αθλητες .. εμ οτιδηποτε που θα εμποδιζε την μεταγραφη του

      Διαγραφή
  2. Γιατι δεν βγηκαν τα αποτελεσματα της μουσουλμανικης μειονοτητας της Θρακης ακομα εχετε μια ιδέα; ευχαριστω.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή