Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Φίλης: Πανελλαδικές 2017 χωρίς αλλαγές

18 09 16 filisΟ Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης, παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα “H ΑΥΓΗ” και στη δημοσιογράφο Κωστοπούλου Μίνα. 

Σε ερώτηση για  τις αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ και τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2017 ανέφερε τα εξής:

Το σύστημα των εισαγωγικών για τα Πανεπιστήμια έχει εξαντλήσει τη δυναμική του και στηρίζεται, δυστυχώς, σε μία παγκόσμια πρωτοτυπία που είναι η υποβάθμιση του σχολείου και η ενίσχυση των φροντιστηρίων, πράγμα που σημαίνει μία περαιτέρω οικονομική αιμορραγία της οικογένειας. Εργαζόμαστε, μέσω και του εθνικού διαλόγου, για να υπάρξει ένα νέο σύστημα επιλογής για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, το οποίο θα αναβαθμίζει το σχολείο. Συνεπώς το νέο σύστημα προϋποθέτει μια αναμόρφωση του Λυκείου και κυρίως των δύο μεγαλυτέρων τάξεων του Λυκείου. Επί πλέον η ευθύνη επιλογής για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα αποδίδεται στο σχολείο και όχι σε άλλα σχήματα εκτός του σχολείου.

Αυτός είναι ο σχεδιασμός μας και την κατάλληλη στιγμή μέσα από διάλογο και χωρίς να αιφνιδιάζουμε θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε και στις αποφάσεις που προφανώς δεν θα επηρεάσουν τους φετινούς μαθητές της Γ΄ Λυκείου.

Σημειώνεται ότι ανάλογες δηλώσεις είχε κάνει και η Αναπλ. Υπουργός Παιδείας κ. Αναγνωστοπούλου. Δείτε το σύνδεσμο που ακολουθεί.




Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου