Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Αποκλείονται από τις σχολές ενστόλων οι υποψήφιοι με δυσλεξία - Μπορούν όμως να κάνουν αίτηση

Αποτέλεσμα εικόνας για Αποκλείονται από τις σχολές ενστόλων οι υποψήφιοι με δυσλεξία - Μπορούν όμως να κάνουν αίτησηΠρος αποφυγή παρεξηγήσεων 

- Όλοι οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων μπορούν να υποβάλλουν αίτηση - δήλωση και να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους για τη συμμετοχή τους στις προκαταρκτικές εξετάσεις για τις Στρατιωτικές Σχολές ανεξάρτητα αν δίνουν γραπτές ή προφορικές εξετάσεις έχοντας διαπιστωμένη δυσλεξία ή κάποια άλλη μαθησιακή δυσκολία.

- Όλοι οι υποψήφιοι των Στρατιωτικών Σχολών (και των άλλων σχολών) στο πλαίσιο των ΠΚΕ θα εξεταστούν από τις επιτροπές που θα συσταθούν και εκεί θα διαπιστωθεί αν συντρέχουν λόγοι απόρριψης της αίτησής τους.

- Για τις υγειονοµικές εξετάσεις των υποψηφίων για την εισαγωγή στις σχολές ενστόλων ισχύει το Π.Δ. 11/2014 (ΦΕΚ 17 Α΄) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. Με το συγκεκριμένο Π.Δ. αποκλείονται υποψήφιοι με δυσλεξία και άλλες ειδικές μαθησιακές δυσκολίες από τις διαδικασίες εισαγωγής στις Στρατιωτικές Σχολές καθώς αυτές εντάσσονται στα ψυχικά νοσήματα. Δείτε εδώ όσα περιλαμβάνονται στο Π.Δ. 11/2014 (ΦΕΚ 17 Α΄).

- Δηλαδή κάποιος πχ. με δυσλεξία μπορεί να κάνει κανονικά την αίτησή του, να συμμετέχει στις ΠΚΕ και τότε μπορεί να κριθεί ικανός ή όχι.

Δείτε όλα τα νέα για τις Στρατιωτικές Σχολές.

Δείτε εδώ όλα τα νέα για τις Αστυνομικές Σχολές.

Δείτε εδώ όλα τα νέα για τις Πυροσβεστικές Σχολές.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


10 σχόλια:

  1. Χαχαχχα..δλδ αυτος που έχει χαρτι απο το Δαφνί μπορει κ ν μην είναι τρελός....αυτος μας λεει τώρα δλδ. Χαχα
    Πιστεύω είναι απλο αυτος που έχει χαρτι δυσλεξίας εχει δυσλεξία αλλιως δν θα του εδιναν αυτο το χαρτί.....
    Αλλιως τότε χάνεται η αξια του πιστοποιητικού.....Χαχαχα..τι αλλο θ δούμε για ν ευνοούνται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Αποκλείονται από τις σχολές ενστόλων οι υποψήφιοι με δυσλεξία " Αυτό ΔΕΝ ισχύει όπως άλλωστε λέτε παρακάτω. Το ΠΔ 11/2014 έχει ΔΥΟ περιπτώσεις για τις ψυχικές διαταραχές. Μια περίπτωση που αποκλείονται και άλλη μια που ΔΕΝ αποκλείονται...
    http://sep4u.gr/21437/mporoun-i-ipopsifii-me-diataraches-sti-mathisi-dislexia-disgrafia-disarithmisia-ka-na-diekdikisi-scholes-enstolon/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σημειώνουμε τα εξής:

      - Όλοι οι υποψήφιοι μπορούν να καταθέσουν αίτηση για τις Στρατιωτικές Σχολές (και όσοι έχουν μαθησιακές δυσκολίες).

      - Στις ΠΚΕ μπορούν θα λάβουν μέρος όλοι οι υποψήφιοι που έχουν στείλει την αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

      - Για τις υγειονοµικές εξετάσεις των υποψηφίων για την εισαγωγή στις σχολές ενστόλων ισχύει το Π.Δ. 11/2014 (ΦΕΚ 17 Α΄) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

      - Σύμφωνα με αυτό όσοι διαπιστωθούν με διαταραχές στη μάθηση κρίνονται ακατάλληλοι για εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές. Αυτό δεν έχει σχέση με προηγούμενη γνωμάτευση από ΚΕΔΔΥ.

      - Όντως το Π.Δ. 11/2014 αναφέρει δύο περιπτώσεις για τις διαταραχές της μάθησης και οι οποίες αναφέρονται και στο σύνδεσμο που επισυνάπτετε. Όμως, σύμφωνα με το Π.Δ. 11/2014 ''οι των υποπαραγράφων 1η και 1θ (όπου 1η είναι οι υποψήφιοι των Στρατιωτικών Σχολών) που πάσχουν από νοσήματα με ένδειξη Ι/2, Ι/3, Ι/4 κρίνονται Ακατάλληλοι.

      Διαγραφή
  4. Οι ανθρωποι με μαθησιακές δυσκολίες σε καμία περίπτωση δεν ειναι ψυχικά διαταραγμένοι δεν θεωρείται ψυχική νόσο και αυτο μπορεί να διαπιστωθεί παρα πολυ εύκολα. Ας το ψάξουν περισσότερο αυτοι που θεωρούνται "ψυχικά υγιείς". Δεν μιλαμε για ανθρώπους με νοητική υστέρηση αλλα για ανθρώπους που χρησιμοποιούν τον εγκέφαλο τους με διαφορετικό τροπο απο όλους εμάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δλδ μετράμε το βαθμό που εχει καποιος δυσλεξία.....στις πανελλήνιες θα δώσουν προφορικά αλλά μετά(ξαφνικά) θα μπορούν στη στρατιωτική σχολή ν γράφουν γραπτώς στα διαγωνίσματα?

      Διαγραφή
    2. http://sep4u.gr/21437/mporoun-i-ipopsifii-me-diataraches-sti-mathisi-dislexia-disgrafia-disarithmisia-ka-na-diekdikisi-scholes-enstolon/

      Διαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τελικά μπορούν να εισέλθουν σε σχολες ενστολών οι υποψήφιοι με δυσλεξία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δηλαδη καποιος που εχει χαρτι δυσλεξιας αν κριθει οτι ειναι ικανος , μπαινει κανονικα στη σχολη?
    Αν περασει κ μπει στη σχολη και δε κριθει ικανος δε περναει στην επομενη επιλογη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή