Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Στατιστικά στοιχεία υποψηφίων Πανελλαδικών Εξετάσεων 2016 και θέσεων στα ΑΕΙ

- Οι υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που θα συμμετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2016 (και με το νέο και με το παλαιό σύστημα) ανέρχονται σε 103.366.

- Οι υποψήφιοι ΓΕΛ που επέλεξαν να εξεταστούν με το παλαιό σύστημα αποτελούν το 4% των υποψηφίων των ημερήσιων ΓΕΛ.

- Δεν έχουν ανακοινωθεί από το ΥΠΠΕΘ ο αριθμός των υποψηφίων ανά Ομάδα Προσανατολισμού ή κατεύθυνση.

- Οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ που επέλεξαν να εξεταστούν με το παλαιό σύστημα αποτελούν το 13.8% συνολικά των συμμετεχόντων των Ημερησίων ΕΠΑΛ.

- Δεν έχουν ανακοινωθεί από το ΥΠΠΕΘ ο αριθμός των υποψηφίων ανά τομέα.

- Δείτε στον πίνακα που ακολουθεί αναλυτικά στοιχεία.
- Ο συνολικός αριθμός εισακτέων σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 είναι 69.985 και σε αυτόν τον αριθμό θα προστεθούν οι θέσεις για τις Στρατιωτικές Σχολές, Αστυνομικές Σχολές, Σχολές Πυροσβεστικής Ακαδημίας και των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού που ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί από τα αρμόδια υπουργεία.

- Ο αριθμός εισακτέων στα Πανεπιστήμια είναι 43.855 μειωμένος κατά 345 θέσεις σε σχέση με πέρσι.

- Ο αριθμός εισακτέων στα ΤΕΙ είναι 26.130 αυξημένος κατά 2.000 θέσεις σε σχέση με πέρσι.

- Σημειώνεται ότι τις θέσεις στα ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης δεν θα τις διεκδικήσουν μόνο οι 103.366 υποψήφιοι που θα συμμετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις αλλά και οι υποψήφιοι με το 10% χωρίς νέα εξέταση που δε γνωρίζουμε τον αριθμό τους αφού δεν έχουν κάνει κάποια ενέργεια μέχρι τώρα.

- Σχετικά με τα ποσοστά επιτυχίας που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο τονίζεται ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα καθώς έχουμε πολλές κατηγορίες υποψηφίων (ΓΕΛ νέο, ΓΕΛ παλαιό, ΓΕΛ 10% κ.ά.) και οι θέσεις κατανέμονται σε κάθε κατηγορία με συγκεκριμένα ποσοστά και όχι με βάση τον αριθμό υποψηφίων όπως αναμένεται να γίνει με τους υποψήφιους παλαιού συστήματος σε σχέση με το σύνολο των υποψηφίων ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ.

Δείτε επίσης:





Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24


1 σχόλιο:

  1. Ανακοίνωση του ΥΠΠΕΘ για τα ποσοστά κατανομής του αριθμού εισακτέων σε υποψήφιους ΓΕΛ - ΕΠΑΛ και νέο σύστημα - παλαιό σύστημα

    http://panelladikes24.blogspot.gr/2016/04/blog-post_11.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή