Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Γιατί αυξήθηκε το ποσοστό εισακτέων της κατηγορίας αθλητών με διακρίσεις μόνο για φέτος;

Αποτέλεσμα εικόνας για Γιατί αυξήθηκε το ποσοστό εισακτέων της κατηγορίας αθλητών με διακρίσεις μόνο για φέτος;Τους λόγους για τους οποίους το ΥΠ.Π.Ε.Θ προχώρησε σε αύξηση του ποσοστού της κατηγορίας των αθλητών με διακρίσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από το 3 στο 4,5% μόνο για το σχολικό έτος 2015-2016 εκθέτει ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης σε γραπτή του απάντηση.

Η αύξηση του ποσοστού της εν λόγω κατηγορίας εισακτέων, που συντελέστηκε με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 30ης Δεκεμβρίου, αποδίδεται στο γεγονός ότι έπρεπε να αποκατασταθεί η αδικία και η αναστάτωση που προκάλεσε στους υποψηφίους η κατάργηση της βεβαίωσης ενεργού αθλητή (άρθρο 32 του ν. 4351/2015 ΦΕΚ Α΄ 164/2015), καθώς υπήρχε ασάφεια ως προς την ερμηνεία αυτής της ιδιότητας, η οποία αποτελούσε προϋπόθεση εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Δεδομένου ότι η κατάργηση αυτής της προϋπόθεσης έγινε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επιλογής των αθλητών, για το έτος 2015-2016, το ΥΠ.Π.Ε.Θ. έκρινε ότι στο πλαίσιο της αντικειμενικής αξιολόγησης των υποψηφίων θα έπρεπε να αυξήσει, μόνο για φέτος, το ποσοστό από 3% σε 4,5 % επιπλέον του αριθμού εισακτέων.

Δείτε εδώ όλα τα νέα για την κατηγορία των Αθλητών.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου