Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα οι ημερομηνίες για την υποβολή των Αιτήσεων - Δηλώσεων συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2016

Αποτέλεσμα εικόνας για πανελληνιες εξετασεις 2016 αιτηση δηλωση συμμετοχης φεβρουαριοςΕντός των ημερών αναμένεται να εκδοθεί η εγκύκλιος με την οποία θα καλούνται οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2016, είτε επιλέξουν να συμμετάσχουν με το παλιό είτε με το νέο σύστημα εισαγωγής, να υποβάλλουν μέσα στο Φεβρουάριο και σε προθεσμία που θα οριστεί από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων την Αίτηση - Δήλωση για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Μείνετε ενήμεροι για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις και από τη σελίδα του panelladikes24 στο facebook.

Υποψήφιοι ΓΕΛ

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης ημερήσιου και Δ΄ τάξης εσπερινού Γενικού Λυκείου που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ημερήσιου ή εσπερινού Γενικού Λυκείου αντίστοιχα υποβάλλουν σχετική Αίτηση - Δήλωση στο Λύκειο φοίτησής τους ενώ οι απόφοιτοι στο Γενικό Λύκειο από το οποίο αποφοίτησαν ή σε αυτό που είναι πλησιέστερο στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους.

Η Αίτηση - Δήλωση για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις υποβάλλεται ηλεκτρονικά από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο ή από νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο του, εκφράζει την αυθεντική βούληση του ενδιαφερόμενου και δεν τροποποιείται.

Ο ενδιαφερόμενος που θα συμμετέχει στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ με την Αίτηση - Δήλωση δηλώνει:

α) Την Ομάδα Προσανατολισμού στα τρία (3) κοινά μαθήματα της οποίας θα εξεταστεί πανελλαδικά,

β) Το τέταρτο (4ο) μάθημα στο οποίο θα εξεταστεί πανελλαδικά για να έχει πρόσβαση σε ένα (1) Επιστημονικό Πεδίο,

γ) Το πέμπτο (5ο) μάθημα στο οποίο θα εξεταστεί πανελλαδικά για να έχει πρόσβαση σε δύο (2) Επιστημονικά Πεδία,

δ) Τα ειδικά μαθήματα που τυχόν επιθυμεί να εξεταστεί.

Όσοι απόφοιτοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις με το καταργούμενο σύστημα, πρέπει και αυτοί να υποβάλουν ανάλογη Αίτηση - Δήλωση σε Γενικό Λύκειο το μήνα Φεβρουάριο.

Υποψήφιοι ΕΠΑΛ

Ανάλογη Αίτηση - Δήλωση υποβάλλουν και οι υποψήφιοι που θα συμμετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΕΠΑΛ.

Σημαντικές Πληροφορίες

- Μετά από την επεξεργασία των στοιχείων των Αιτήσεων - Δηλώσεων από το ΥΠΠΕΘ, θα προκύψει το ποσοστό των θέσεων που θα διεκδικήσουν οι απόφοιτοι που θα συμμετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2016 για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με το καταργούμενο σύστημα. 

- Οι μαθητές δηλώνουν υποχρεωτικά την Ομάδα Προσανατολισμού που ήδη έχουν επιλέξει και παρακολουθούν ενώ οι απόφοιτοι μπορούν να επιλέξουν να εξεταστούν στα μαθήματα οποιασδήποτε Ομάδας Προσανατολισμού ή κατεύθυνσης (αν εξετάζονται με το καταργούμενο σύστημα).

- Δε γνωρίζουμε αν οι απόφοιτοι ΕΠΑΛ μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στις εξετάσεις με το νέο σύστημα σε ειδικότητα μη συναφή με την ειδικότητα του πτυχίου τους. Αυτό αναμένεται να ρυθμιστεί με Υ.Α.

- Οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ για την εισαγωγή σε Σχολές, Τμήματα και Εισαγωγικές Κατευθύνσεις των Τομέων Υγείας και Πρόνοιας και Εφαρμοσμένων Τεχνών μπορούν να συμμετάσχουν αποκλειστικά με το παλαιό σύστημα εισαγωγής.

Το panelladikes24 παρακολουθεί το θέμα και θα ενημερώσει για οποιαδήποτε εξέλιξη.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


1 σχόλιο: