Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Τι πρέπει να γνωρίζουν όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι με το 10% για το 2016

Αποτέλεσμα εικόνας για υποψήφιοι με το 10% για το 2016Φέτος, το δικαίωμα συμπλήρωσης Μηχανογραφικού Δελτίου χωρίς εξέταση για 10% των θέσεων εισακτέων δίνεται σε όσους είχαν συμμετάσχει στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ημερήσιων Λυκείων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) το έτος 2014 και το έτος 2015.

Οι θέσεις που αντιστοιχούν στο 10% του αριθμού εισακτέων κατανέμονται

- στους υποψηφίους του έτους 2014 σε ποσοστό 40% και

- στους υποψηφίους του έτους 2015 σε ποσοστό 60%.

Οι υποψήφιοι θα διεκδικήσουν τα συγκεκριμένα ποσοστά θέσεων χωρίς νέα εξέταση και με βάση τη βαθμολογία της τελευταίας εξέτασής τους στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, ειδικά μαθήματα και πρακτικές δοκιμασίες για την πρόσβαση στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι υποψήφιοι για το 10% δεν υποβάλλουν Αίτηση - Δήλωση συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις το Φεβρουάριο, αλλά απευθείας Μηχανογραφικό Δελτίο (θα πρέπει να δημιουργήσουν νέο κωδικό ασφαλείας τον Ιούνιο). 

Όσοι από τους υποψηφίους για το 10% επιθυμούν την εισαγωγή τους σε Στρατιωτικές Σχολές, Αστυνομικές Σχολές, Σχολή Ανθυποπυραγών (ΜΟΝΟ για Πυροσβέστες) ή Σχολές Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, θα πρέπει να παρακολουθήσουν τις αντίστοιχες προκηρύξεις των αρμόδιων Υπουργείων, ώστε να υποβάλουν στις Σχολές αυτές ανάλογη αίτηση με δικαιολογητικά και να υποβληθούν στις προκαταρκτικές εξετάσεις.

Οι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων στα ΤΕΦΑΑ, δεν θα διαγωνιστούν εκ νέου στις πρακτικές δοκιμασίες, αλλά θα διατηρήσουν τις τελευταίες τους επιδόσεις. Αν το 2014 ή το 2015 δεν είχαν υποβληθεί στις πρακτικές δοκιμασίες, φέτος δεν μπορούν να είναι υποψήφιοι για το 10% των ΤΕΦΑΑ.

Σημειώνεται ότι ακόμα δεν έχει καθοριστεί ο αριθμός εισακτέων στα ΑΕΙ για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 από όπου θα προκύψει ο ακριβής αριθμός θέσεων και για την κατηγορία του 10%.

Το panelladikes24 θα ενημερώσει οποιαδήποτε πληροφορία προκύψει που θα αφορά τους υποψήφιους με το 10%.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου