Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Τροπολογία στη Βουλή για την εισαγωγή Αθλητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Αποτέλεσμα εικόνας για Τροπολογία στη Βουλή για την εισαγωγή Αθλητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση 2015Δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα τα φετινά αποτελέσματα για τους Αθλητές

Χτες, κατατέθηκε στη Βουλή, τροπολογία για την κατάργηση της ιδιότητας του ενεργού αθλητή ως προϋπόθεση για την εισαγωγή διακριθέντων, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 38 του ν. 4115/2013, αθλητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η συγκεκριμένη τροπολογία συμπεριλήφθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Βοσκήσιμες γαίες Ελλάδας και άλλες διατάξεις».

Η συζήτηση επί των άρθρων και των τροπολογιών του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Βοσκήσιμες γαίες Ελλάδας και άλλες διατάξεις» ολοκληρώθηκε σήμερα ενώ για αύριο το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί η ψήφισή του.

Δείτε εδώ την τροπολογία όπως κατατέθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ομιλία στη Βουλή του Υφυπουργού κ. Κοντονή επί της τροπολογίας του

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, λαμβάνω τον λόγο γιατί έχουμε καταθέσει μία κοινή τροπολογία με τον Υπουργό Παιδείας σχετικά με τη μοριοδότηση διακριθέντων αθλητών για την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. 

Κατά έναν τρόπο, ολίγον τι παράλογο, θα έλεγα, ο νόμος που ισχύει προβλέπει την ιδιότητα του ενεργού αθλητή ακόμα και για τους μαθητές σχολείων οι οποίοι στα σχολικά πρωταθλήματα πρώτευσαν και διακρίθηκαν. Αυτός ο παραλογισμός είναι έντονος, διότι ο χαρακτηρισμός και η πιστοποίηση του ενεργού αθλητή, δηλαδή ότι συμμετέχει στη ζωή ενός αθλητικού σωματείου, δεν χρειάζεται στα σχολικά πρωταθλήματα και στους μαθητές, γιατί είναι αυτονόητο ότι οι μαθητές συμμετέχουν στην ομάδα του σχολείου τους και μέσω αυτών διακρίθηκαν. 

Αυτό το πρόβλημα το είχε αντιμετωπίσει και η προηγούμενη Κυβέρνηση και με τον ίδιο τρόπο το είχε λύσει, πλην όμως η ισχύς της τροπολογίας είχε έναν χρονικό ορίζοντα. Ο χρονικός ορίζοντας λήγει το 2015 και παρίσταται η ανάγκη να επεκταθεί. 

Αντιλαμβάνεστε πως θεωρούμε ότι όπως και την προηγούμενη φορά έτυχε της αποδοχής όλων των πτερύγων της Βουλής, έτσι θα γίνει και τώρα. Είναι μία τροπολογία που λύνει ένα πρόβλημα σε αρκετά παιδιά. Αυτό το πρόβλημα, μάλιστα, έχει προκύψει από την κακή διατύπωση του νόμου και από την κακή εφαρμογή του. 

Σας ενημερώνω ότι αυτό το ζήτημα θα λυθεί οριστικά και αμετάκλητα με το νέο αθλητικό νόμο και το πόρισμα της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής θα δοθεί στο τέλος του μήνα. Σε κάθε περίπτωση, όμως, αντιλαμβάνεστε ότι αν δεν υπάρξει αυτή η νομοθετική ρύθμιση, δηλαδή αν δεν ψηφιστεί η τροπολογία, θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα για πάρα πολλά παιδιά, τα οποία έχουν διακριθεί. Είναι μαθητές οι οποίοι έχουν πρωτεύσει στους σχολικούς αγώνες. 

Επαναλαμβάνω ότι με τον ίδιο τρόπο το είχε λύσει και η προηγούμενη Κυβέρνηση, αλλά είχε βάλει ένα χρονικό ορίζοντα το 2015, οπότε τώρα πρέπει να επεκταθεί. Εμείς δεν βάλαμε χρονικό ορίζοντα, για να μην προκύπτουν ζητήματα κάθε τρεις και λίγο. 

Όμως, το σημαντικό είναι αυτό που σας είπα, ότι δηλαδή δυστυχώς νομοθετούμε και εφαρμόζουμε το νόμο με έναν τρόπο ο οποίος είναι εξωφρενικός ορισμένες φορές. Ζητάμε πιστοποιητικό ενεργού αθλητή για μαθητή σχολικής ομάδας, όταν αυτό πιστοποιείται από το ίδιο το κράτος που είναι η δευτεροβάθμια εκπαίδευση, το σχολείο του, κλπ; 

Γι’ αυτό ακριβώς, επειδή εδώ υπάρχει ένα θέμα, παρακαλώ πάρα πολύ όλες τις πτέρυγες της Βουλής για την υπερψήφιση αυτής της τροπολογίας. 

Ευχαριστώ πολύ, κυρία Πρόεδρε. 

Ελπίζουμε πλέον, μετά την ψήφιση της τροπολογίας, να ανακοινωθούν σύντομα τα αποτελέσματα για την εισαγωγή διακριθέντων αθλητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση 2015-2016

Το panelladikes24 παρακολουθεί το θέμα και θα ενημερώσει για οποιαδήποτε εξέλιξη. 

panelladikes24 


Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.



17 σχόλια:

  1. Εύγε στον στον Υφυπουργό μας, που διόρθωσε την αδικία. Μούτζα στα μούτρα μου που ξυπνούσα πέντε το πρωί να πάω προπόνηση, σχολείο, προπόνηση, φροντιστήριο για να έρθει τώρα ο Κωστάκης , Γιαννάκης, Μανωλάκης που κλωστούσε μπαλίτσα δυο φορές την εβδομάδα στο σχολείο να μου πάρει την θέση, ως διακριθής αθλητής........ Βρε άντε στο διάολο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις απόλυτο δίκιο!!!

      Ενημέρωσε άμεσα τους συναθλητές σου και πιέστε όσο μπορείτε την Ομοσπονδία σας,
      να αντιδράσει και να μην περάσει τέτοια ν-τροπολογία.
      Το ίδιο θα κάνω κι εγώ (Ομοσπ. Άρσης Βαρών).
      Θέλω να πιστεύω ότι ο Υπουργός κ. Κοντονής, επείσθη από κάποιους για μια υποτιθέμενη αδικία, χωρίς να υπάρχει αντίλογος και χωρίς να ακούσει και την άλλη πλευρά.

      Διαγραφή
  2. συμφωνώ αγαπητέ συναθλητή, ντροπή, είναι εμπαιγμός για τους ενεργούς αθλητές αυτό. Ας ενημέρώσουμε ο καθένας την Ομοσπονδία του, ίσως μπορούν να αντιδράσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις απόλυτο δίκιο είναι εμπαιγμός!!!
      Ενημέρωσε άμεσα τους συναθλητές σου και πιέστε όσο μπορείτε την Ομοσπονδία σας,
      να αντιδράσει και να μην περάσει τέτοια ν-τροπολογία.
      Το ίδιο θα κάνω κι εγώ (Ομοσπ. Άρσης Βαρών).
      Θέλω να πιστεύω ότι ο Υπουργός κ. Κοντονής, επείσθη από κάποιους για μια υποτιθέμενη αδικία, χωρίς να υπάρχει αντίλογος και χωρίς να ακούσει και την άλλη πλευρά.

      Διαγραφή
  3. Οχι μόνο ντροπή και εμπαιγμός αγαπητέ. Εϊναι ισοπέδωση αξιών!!! Μιλάμε για θεσμό Πανελληνίων εξετάσεων....Αν είναι δυνατόν να συμβαίνουν τέτοιες παρατυπίες. Για ποιο σχολικό αθλητισμό μιλάμε, κοροίδευόμαστε τώρα? Εγώ ξέρω ότι το παιδί του ξεκίναγε στις 5 το πρωί τις προπονήσεις και κατέληγε στο σπίτι αργά το βράδυ για να διαβάσει. Και ναι!!!! πέρασε στο πανεπιστήμιο, όχι βέβαια σε σχολή των πρώτων προτιμήσεών του. Και ακριβώς για τις ώρες που σπαταλούσε προπονούμενος υποτίθεται ότι επιβραβεύεται, για τα τις εννιά φορές πρωταθλητής Ελλάδας υποτίθεται ότι επιβραβεύαται, για τους πόνους τις στερήσεις τα δάκρυα, για τις χαμένες βόλτες, εκδρομές, για τα χαμένα εφηβικά του χρόνια στο βωμό του πρωταθλητισμού υποτίθεται ότι επιβραβεύεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενημέρωσε άμεσα συναθλητές και κυρίως την Ομοσπονδία σας,
      να αντιδράσει και να μην περάσει τέτοια ν-τροπολογία.
      Το ίδιο έκανα κι εγώ (Ομοσπ. Άρσης Βαρών).

      Υ.Γ. Θέλω να πιστεύω ότι ο Υπουργός κ. Κοντονής, επείσθη από κάποιους για μια υποτιθέμενη αδικία, χωρίς να υπάρχει αντίλογος και χωρίς να ακούσει και την άλλη πλευρά.

      Διαγραφή
  4. Πόσο δίκιο έχετε. Και βέβαια δεν είναι μόνο φέτος αυτό. Από το 2013 αγνοούν τη βεβαίωση ενεργού αθλητή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. Στην περίπτωση μας δεν ταιριάζει το ανέκδοτο ''με την κατσίκα του γείτονα'',αλλά η ρήση του Αριστοτέλη: ''Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανισότητα από την ίση μεταχείριση ανίσων''

      Διαγραφή
  5. Μην κοιτάτε μονο το συμφέρον σας...σκεφτείτε πόσο άδικη είναι η βεβαίωση ενεργού αθλητή για τους διακριθέντες αθλητές των σχολικών πρωταθλημάτων...γιατί δηλαδή στην Ελλάδα να ζητάμε παντα να πεθάνει η κατσίκα του γειτονα οταν γινεται να ζησει και η δικη μας και η δικη του ; Ειδικά για τα ομαδικά αθλήματα των σχολικών πρωταθλημάτων η τροπολογία είναι θετική μονο ! Αλλα ακόμη κι αν ζητούνταν βεβαιωση ενεργου αθλητη στα σχολικά ποια θα ηταν η αρμόδια αρχη για την εκδοση της ;;; Ενεργός Αθλητής Σωματείου Χάντμπολ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναρωτήθηκες πως θα αισθανθούν τόσοι αθλητές, που αφιέρωσαν τα παιδικά και εφηβικά χρόνια τους, στους στίβους και τα γυμναστήρια, και πόσοι θα διακόψουν την άθληση απογοητευμένοι, όταν θα δουν κάποιους που είχαν μία διάκριση στην Γ΄ γυμνασίου και χωρίς να έχουν προπονηθεί ούτε μία μέρα από τότε, να παίρνουν μόρια και να μένουν σε ΑΕΙ, ΤΕΙ.
      Στην περίπτωση μας δεν ταιριάζει το ανέκδοτο ''με την κατσίκα του γείτονα'',αλλά η ρήση του Αριστοτέλη:
      ''Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανισότητα από την ίση μεταχείριση ανίσων''

      Διαγραφή
    2. Στα σχολικα πρωταθληματα παιζουν τα ιδια παιδια που παιζουν και στα πρωταθληματα της καθε ομοσπονδιας απλα εκπροσωπουν το σχολειο και οχι την ομαδα τους...αν εσυ τα θεωρεις τοσο ευκολα και εισαι και μαγκας κατεβα και κερδισε τα και πηγαινε 25μερες πριν δωσεις πανελληνιες σε αλλη πολη να παιξεις τελικη φαση οπως εγινε φετος με το χαντμπολ...αντε

      Διαγραφή
    3. Τότε είναι ενεργεί αθλητές όπως τα λες ,δεν υπήρχε λόγος τροποποίησης ,μάλλον τίποτα δικά μας παιδιά θέλουν να βολευτούν μήπως ?

      Διαγραφή
  6. Δεν νομίζω κανείς να μπορεί να διακριθεί σε πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα χωρίς να είναι αθλητής. Η τροπολογία διορθώνει την ασάφεια του νομού ως προς την εξήγηση του τι σημαίνει"ενεργός".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ψηφίστηκε από τη Βουλή η τροπολογία για τους Αθλητές - Αναμονή για αποτελέσματα Αθλητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση 2015-2016

    http://panelladikes24.blogspot.gr/2015/12/2015-2016.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Άντε να πουμε εντάξει για τα σχολικα πρωταθλήματα και την ιδιοτητα του ενεργου αθλητη αλλα γιατι να μην ισχυει αυτη για τους αλλους αθλητες?Γιατι να μην δωθει μεγαλυτερη μοριοδοτηση για τους πραγματικα αθλητες ,αυτους που ασχολουνται και αγαπουν τον αθλητισμο δηλαδη τους ενεργους αθλητες και οχι τους ευκαιριακους αθλητες?Ειναι αδικο και αδιανοητο ενας αθλητικος νομος να μην συμπεριλαμβανει την απαραιτητη ιδιοτητα του ενεργου αθλητη.Τοσα χρονια υφισταται και αλλη μια αδικια σχετικα με την μη δυνατοτητα μετεγραφης των ενεργων αθλητων οι οποοι δεν την δικαιουνται,γιατι δεν επιλυθηκε και αυτο το τοσο απλο θεμα και δεν ασχοληθηκε κανεις απο το υπουργειο αθλητισμου.Ελλαδα στο μεγαλειο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ολοι γνωριζουμε τι συμβαινει με τα σχολικα πρωταθληματα.Δηλαδη καποιοι ενεργοι πραγματικοι αθλητες οι οποιοι τραβανε ολο το κουπι και οι αλλοι οι αθλητες οι οποιοι με διαφορες γνωριμιες και με αγνοια ακομη και για το αθλημα στο οποιο συμμετεχουν στελεχωνουν την ομαδα του σχολειου απλα και μονο για τα μορια και χωρις καμμια συμμετοχη στις προπονησεις αλλα με μονο την παρουσια τους στους αγωνες.Οσο για τις Ομοσπονιες εγω δεν εχω δει καμμια αντιδραση στο θεμα αυτο και ουτε προκειται να δουμε ακομη και μετα την ψηφιση του νομου.Η ψηφιση τετοιων νομων αποτελει τροχοπεδη για τον αθλητισμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η κατάργηση του εν ενεργεία αφορά μόνο τα σχολικά πρωταθλήματα ή γενικά ολή τη κατηγορία των αθλημάτων;;Γιατί στις δηλώσεις του υφυπουργού γίνεται λόγος μόνο για σχολικά πρωταθλήματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή