Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για τον υπολογισμό των μορίων στο νέο σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Οι μαθητές της τελευταίας τάξης Γενικού Λυκείου σχολικού έτους 2015-16 και οι απόφοιτοι προηγούμενων ετών, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις έτους 2016 με το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, και επιθυμούν να είναι υποψήφιοι σε ένα (1) μόνο Επιστημονικό Πεδίο, εξετάζονται σε τέσσερα (4) μαθήματα, ενώ οι μαθητές που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι σε δύο (2) Επιστημονικά Πεδία, εξετάζονται και σε ένα πέμπτο (5ο) μάθημα, το οποίο μπορεί να είναι Γενικής Παιδείας ή Ομάδας Προσανατολισμού. 

Δείτε τις επιλογές των υποψηφίων στον πίνακα που ακολουθεί.
Οι ως άνω υποψήφιοι μπορούν να επιλέξουν έναν ή δύο από τους τρεις εναλλακτικούς συνδυασμούς μαθημάτων ανά Ομάδα Προσανατολισμού, λαμβάνοντας υπόψη και τα μαθήματα στα οποία υπάρχουν αυξημένοι συντελεστές βαρύτητας.

Δείτε τα μαθήματα με αυξημένους συντελεστές βαρύτητας ανά Επιστημονικό Πεδίο και Ομάδα Προσανατολισμού στον πίνακα που ακολουθεί.


Για την εισαγωγή στα τμήματα κάθε Επιστημονικού Πεδίου, θα υπολογίζονται τα τέσσερα (4) μαθήματα και οι συντελεστές βαρύτητας τα οποία προβλέπονται στην Ομάδα Προσανατολισμού όπου ανήκει ο υποψήφιος για το συγκεκριμένο Επιστημονικό Πεδίο.

Επίσης, αναμένεται η έκδοση Υπουργικής Απόφασης με την οποία θα ορίζονται οι συντελεστές βαρύτητας ειδικών μαθημάτων και πρακτικών δοκιμασιών.

Ένα άλλο θέμα που θα πρέπει να καθοριστεί με Υπουργική Απόφαση, είναι ο τρόπος υπολογισμού του συνολικού αριθμού μορίων εισαγωγής με βάση τους γραπτούς βαθμούς των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων και τους συντελεστές βαρύτητας αυτών που προβλέπονται στην Ομάδα Προσανατολισμού που έχει επιλέξει ο υποψήφιος για το συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο και τους βαθμούς με τους συντελεστές βαρύτητας των ειδικών μαθημάτων και πρακτικών δοκιμασιών, όπου απαιτείται κατά περίπτωση.

Συνοψίζοντας, με βάση τα παραπάνω

- τα μόρια των υποψηφίων υπολογίζονται με βάση τους γραπτούς βαθμούς των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων

- ο υποψήφιος θα έχει ένα βαθμό αν έχει επιλέξει ένα Επιστημονικό Πεδίο

- ο υποψήφιος θα έχει δύο βαθμούς αν έχει επιλέξει δύο Επιστημονικά Πεδία, με τα μόρια κάθε Ε.Π. να υπολογίζονται από τα τέσσερα (4) μαθήματα και τους αντίστοιχους συντελεστές βαρύτητας που ισχύουν σε κάθε Ε.Π.

- δεν έχει καθοριστεί ο τρόπος υπολογισμού των μορίων των υποψηφίων.

panelladikes24


Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.





3 σχόλια:

  1. Θα παρακαλούσα πολύ να μας εξηγήσει κάποιος αν προσμετρώνται οι προφορικοί βαθμοί των τετραμήνων των μαθητών στην εξαγωγή του βαθμού πρόσβασης σε κάθε μάθημα, όπως συνέβαινε μέχρι πέρυσι. Αν έχω καταλάβει καλά, με το καινούργιο σύστημα πλέον "τα μόρια των υποψηφίων υπολογίζονται με βάση τους γραπτούς βαθμούς των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων" - άρα μόνο με βάση τους γραπτούς βαθμούς. Περιμένουμε διευκρινίσεις σχετικά με αυτό το ζήτημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. φίλε χωρίς να ξέρω σίγουρα τα μόρια θα μετρώνται μόνο με τα γραπτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή